Inhoudsopgave

Vragen en informatie over de bokspaal / staande bokszak / boksdummy

Regelmatig krijgen we verschillende vragen over bokspalen ook wel staande bokszakken genoemd. Het leek ons een goed idee om op al jullie vragen een antwoord te geven in een blog. Hier kun je alles wat je maar kunt bedenken over de meest verkochte bokspalen vinden. Nou ja alles, dat moet nog blijken natuurlijk, heb jij een vraag en staat deze hier niet bij, dan horen we dat graag van je. Veel bokspalen zijn identiek behalve dat er een ander merk opstaat dus alles wat je hier gaat lezen geldt voor staande bokszakken van o.a. de volgende merken: RAM fighting gear, Super Pro, Booster, Victory Sports, Joya etc. Wil je gelijk alle bokspalen zien die wij aanbieden gaan dan naar de categorie bokspalen.

Bokspalen / staande bokszakken

Hoe wordt de bokspaal / staande bokszak geleverd?

De bokspaal wordt in principe met Post NL verzonden. De bokspaal / staande bokszak bestaat uit twee dozen en dus uit twee zendingen. Je krijgt hier dan ook twee track&trace linken voor.

Uit welke delen bestaat de vrijstaande bokspaal / staande bokszak?

We hebben al verteld dat de bokspaal in twee dozen geleverd wordt. Maar waar bestaan die dozen dan uit? In de ene doos zit de voet/basis met een rubber tussenstuk met aan beide kanten schroefdraad, vier rubberen plugjes, twee metalen riemen/klemmen en een handleiding. In de andere doos zit het stootgedeelte ofwel de body. In de body zit een binnenpaal die je eruit kunt trekken/schuiven.

Waar dienen alle onderdelen van de bokspaal / staande bokszak voor?

De meeste onderdelen spreken voor zich maar we leggen je graag uit waar alles voor dient. De vulbare voet/base die op de grond staat is nodig zodat de bokspaal niet omvalt na elke stoot of trap. Het rubberen tussenstuk zorgt ervoor dat de voet en het stootgedeelte aan elkaar verbonden zijn. Deze is gemaakt van rubber zodat het flexibel is en een beetje mee veert. De dopjes en klemmen monteer je op het tussenstuk en zorgen ervoor dat het goed op zijn plek blijft zitten. Het stootgedeelte spreekt voor zich, dit is de bokszak/stootzak.

Wat heb je nodig om een bokspaal / staande bokszak in elkaar te zetten?

Nou niet heel veel eigenlijk. Een schaar of een mesje (let op dat je niet in het product snijdt) en iets om de voet mee te vullen. Wat ook nog handig zou zijn is een trechter en een extra paar handen, al is dit niet voor iedereen nodig. 1 ding is wel zeker, je hebt je gereedschapskist niet nodig om de bokspaal in elkaar te zetten.

Hoe zet je de bokspaal in elkaar?

Bij het stootgedeelte zit een beschrijving hoe je de bokspaal in elkaar moet zetten. Ook kun je bij het product een YouTube filmpje bekijken, hier wordt verteld hoe je de staande bokszak in elkaar zet.
1. Vul de basis / voet met zand of fijn grind en draai de dop vast
2. Bevestig je het rubberen tussenstuk recht op de voet en draai tot de ronde openingen voor de pluggen goed zitten
3. Plaats 2 rubberen pluggen in het onderste gedeelte van het rubberen tussenstuk en bevestig daaroverheen de eerste metalen klem
4. Bevestig de binnenpaal door deze op het rubberen tussenstuk te draaien tot de ronde openingen voor de pluggen goed zitten (je kunt het stootgedeelte een deel of geheel van de binnenpaal omhoog schuiven)
5. Plaats 2 rubberen pluggen in het bovenste gedeelte van het rubberen tussenstuk en bevestig daaroverheen de tweede metalen klem
6. Schuif het stootgedeelte over de binnenpaal heen

Vragen/twijfels bij het monteren van de bokspaal / staande bokszak

Uiteraard zit er ook een handleiding in de verpakking van de bokspaal maar dan nog kan het niet duidelijk voor je zijn of kun je met vragen zitten. Je kunt ook altijd kijken op ons YouTube filmpje, misschien is het je dan duidelijk. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen. We hebben alle vragen die men ooit aan de klantenservice gesteld heeft genoteerd en daar geven we hieronder uitvoerig antwoord op. Staat jouw vraag er niet bij, laat het ons weten.

Moet de hele binnenpaal uit het stootgedeelte/de body van de bokspaal?

Nee dit is niet nodig. De binnenpaal gaat maar een stukje in het tussenstuk.

De binnenpaal gaat moeizaam of helemaal niet uit het stootgedeelte/de body van de bokspaal?

Dit kan inderdaad voorkomen. Als de binnenpaal te makkelijk gaat zit deze dus erg los en gaat het stootgedeelte van de bokspaal na elke stoot of trap draaien, dat is niet de bedoeling natuurlijk, vandaar dat de binnenpaal wat strak zit. Als het te stroef gaat kun je een beetje wd 40 tussen de binnenpaal en de binnenkant van de body spuiten. Ook kun je iemand anders zijn hulp vragen. De Ć©Ć©n houdt het stootgedeelte vast en de ander trekt aan de binnenpaal.

Ik zie nog plastic zitten bij het stootgedeelte/de body van de bokspaal, moet ik dat weghalen?

Nee dat hoeft niet. Er zit een laag schuim en plastic aan de binnenkant van de body voor optimale absorptie, laten zitten dus.

Hoe kan het dat het rubberen tussenstuk van de bokspaal stroef op de voet/basis gaat?

In dit geval moet je eerst even nagaan of het tussenstuk wel recht erop gedraaid wordt. Is dit het geval en gaat het nog steeds stroef kun je een beetje vaseline of wd40 gebruiken om het wat soepeler te laten gaan.

Hoe kan het dat het rubberen tussenstuk van de bokspaal scheef op de voet/basis gaat?

Hier geldt hetzelfde als het probleem hierboven. Eerst zorgen dat de binnenpaal er recht opgedraaid wordt. Mocht het nodig zijn kun je vaseline of wd40 gebruiken om de binnenkant van het tussenstuk wat gladder te krijgen.

Hoe kan het dat de gaatjes niet in Ć©Ć©n samenvallen?

Dit komt wel vaker voor. Echter is het probleem nooit dat de gaatjes niet goed zitten op de onderdelen. De gaatjes passen altijd aangezien het allemaal uit dezelfde mal wordt gemaakt. Soms moet je even doordraaien of juist terugdraaien. Je kunt ook proberen het tussenstuk om te draaien. Soms valt het dan wel net goed. Werkt dit niet, dan overnieuw beginnen met eropdraaien maar dan vanaf een ander punt. Blijven proberen, uiteindelijk lukt het.

De bokspaal staat scheef, wat nu?

Dan is het tussenstuk er meestal niet goed opgedraaid en/of de dopjes en riemen zijn niet bevestigd. Zorg dat alle dopjes en riemen op hun goede plek vastzitten.

Waarmee vul je voet/basis van een bokspaal / staande bokszak?

De voet van de staande bokszak kun je vullen met water, zand of grind. Zand en grind maakt de bokspaal het stabielst, maar is er weer lastiger uit te halen dan water. Grind is tov. zand prettiger omdat het niet aan elkaar gaat zitten en je het dus weer makkelijker eruit kunt halen. Water kan een goede optie zijn als je nog niet zeker bent waar je de bokspaal wilt gebruiken of als je gaat verhuizen. Het nadeel is dat de voeten niet 100% waterdicht zijn en de bokspaal minder stabiel is en dus meer heen en weer beweegt. Het makkelijke van water is dat je het er zo weer uit kunt halen.

Hoeveel liter water kan er in de voet/basis van een bokspaal?

De maximale hoeveelheid water is 140 liter. Uiteraard is deze maximale hoeveelheid niet bij iedereen nodig en is het persoonsafhankelijk hoeveel liter water er nodig is.

Hoeveel kilo zand of grind kan er in de voet van een vrijstaande bokszak?

De maximale hoeveelheid zand en grind is 140 kilo. We raden aan te beginnen met 100 kilo, dit is voor de meeste gebruikers al genoeg.

Waar koop je de vulling zand of grind voor de bokspaal?

We krijgen wel eens de opmerking/tip dat we het erbij moeten leveren. Aangezien het gewicht zo zwaar is van grind en zand, is dit niet te realiseren. Nu kan de bokspaal gewoon via postnl bezorgd worden en anders moet er een speciaal transportbedrijf worden ingeschakeld omdat het te zwaar is voor de gewone vervoerders. Dit kost veel meer en gaat niet ten goede van de levertijd. Deze transportbedrijven leveren niet binnen 1-2 dagen. Gelukkig kun je zand of grind gewoon bij de bouwmarkten kopen en zijn er hier genoeg van te vinden.

Wat voor zand is het best voor in de bokspaal / staande bokszak?

Als je voor zand kiest is het beste droog zand te gebruiken. Voor de stabiliteit maakt het geen verschil, alleen voor als het zand er weer uit moet voor eventueel een verhuizing oid. is dat met droog zand het makkelijkst.

Wat voor grind is het best voor in de bokspaal / staande bokszak?

Het beste is fijn grind te gebruiken. Dit valt mooi in elkaar en blijft er weinig tot geen ongebruikte ruimte over.

vulling bokspaal fijn grind 2

Hoe vul je de voet van een bokspaal?

De opening zit bovenaan de voet. De draaidop is er makkelijk op en af te draaien. Het is het makkelijkst om de voet van de bokspaal samen met iemand te vullen. Een trechter is ook erg nuttig. Zo gaat het er niet naast en kun je er grotere hoeveelheden doorheen gooien. De ene persoon houdt de trechter vast en de ander doet het water, zand of grind erin.

Hoe haal je de bokspaal / staande bokszak uit elkaar?

De bokspaal zomaar uit elkaar halen zal je niet zomaar doen, maar stel je gaat verhuizen of wilt de bokpaal toch liever in een andere kamer zetten dan moet de bokspaal toch echt uit elkaar. Dit kan als volgt:

  • Schuif het stootgedeelte omhoog van de binnenpaal af
  • Verwijder de plugjes en de metalen klemmen
  • Haal de binnenpaal van het tussenstuk
  • Haal het tussenstuk van de voet
  • De dop eraf en legen maar

Het stootgedeelte/de body gaat moeizaam van de binnenpaal af

Dit moet ook niet te soepel gaan, anders draait het stootgedeelte na elke stoot of trap. Je kunt er een beetje wd40 tussen spuiten om het iets soepeler te maken.

Hoe verwijder je de rubberen dopjes/plugjes van de bokspaal?

Dit is de meest gestelde vraag. Men wilt de dopjes niet beschadigen tijdens het eruit halen. Maar als dit gebeurt is het geen enkel probleem. De dopjes zijn los te krijgen en we sturen ze zo naar je toe mocht het nodig zijn. Je kunt de dopjes er met een schroevendraaier eruit wippen. Gaat dit niet, dan een kleine schroef een stukje in de plug draaien en vervolgens de schroef en plug er uit trekken.

Waar zet je de bokspaal / staande bokszak neer?

Dat is het handige van een vrijstaande bokszak, je kunt deze neer zetten waar je maar wilt. Houdt er wel rekening mee dat je genoeg ruimte hebt om vrij om de bokspaal heen te bewegen en ook genoeg ruimte hebt om bv. high kicks te doen.

Hoe verplaats je de vrijstaande bokspaal?

Aan de voet zitten een soort handvaten. Hier kun je de vrijstaande bokszak mee verschuiven door te trekken of te duwen. Als de voet te zwaar is kun je ook een touw of riem om de voet doen en de bokspaal verplaatsen door hieraan te trekken.

Kan ik de bokspaal ook buiten gebruiken?

Ja dat kan zeker. Niets is prettiger dan in de buitenlucht sporten.

Kan de bokspaal altijd buiten blijven staan?

Dat raden we zeker niet aan, tenmiste niet in zijn geheel. Het stoogedeelte is niet weerbestendig. De vulling wat erin zit kan vochtig worden, gaan schimmelen en daardoor minder goed functioneren. Ook de stootzak zelf kan door de vocht en uv-straling minder mooi eruit komen te zien. Het kan gaan rimpelen en losgaan van de vulling. De voet daarentegen is van plastic en bestemd tegen alle weersomstandigheden. Ook de binnenpaal waar de body omheen zit is van plastic. Dus zorg in ieder geval dat de body op een droge plek staat. Je kunt het stootgedeelte van de binnenpaal afschuiven en deze binnen zetten. Je kunt natuurlijk ook de hele bokspaal wegzetten maar dat kan een vervelende klus en je zin om te beginnen met trainen wegnemen.

Zijn er ook beschermhoezen te krijgen voor over de bokspaal?

Wij verkopen geen hoezen voor over de bokspaal. Zoals we net al zeiden is het stootgedeelte van de bokspaal niet weerbestendig. Dus een hoes eroverheen maakt geen verschil behalve dat er niet direct water opkomt. Uiteraard wordt het wel vochtig wat voor beschermhoes er ook omheen zit, wat niet goed is voor de levensduur van de bokspaal. Voor de eigenwijzen onder ons die em toch buiten willen laten staan, je kunt een hoes voor een vrijhangende parasol hiervoor gebruiken. Weet wel dat als er beschadigingen oid. zijn door weersinvloeden dit niet onder garantie valt.

Maakt een bokspaal veel geluid?

Het kan zijn dat bij het gebruik van de staande bokszak men er last van kan hebben. Uiteraard is dit afhankelijk van waar je de bokspaal neerzet. Je kunt je voorstellen dat wanneer je de bokspaal op een bovenverdieping gebruikt het meer geluid veroorzaakt dan wanneer je dit beneden doet. Je kunt een geluiddempende mat of tegel onder de bokspaal doen om de trillingen te verminderen.

De bokspaal schuift / glijdt, wat nu?

Je kunt een anti-slip mat onder de bokspaal plaatsen om het glijden tegen te gaan. De anti slip puzzelmatten zijn ook ideaal om op te trainen.

Matten / vloeren

Hoe lang heb ik garantie op de bokspaal / staande bokszak?

Bij normaal gebruik zit er een jaar garantie op de bokspalen.

Zijn er losse onderdelen te krijgen voor de bokspaal?

Er kan wel eens iets kwijt raken bij het uit elkaar halen van de bokspaal, of bij verkeerd gebruik, iets stuk gaan. Gelukkig zijn er dan ook losse onderdelen te krijgen.

Kan ik de rubberen dopjes/plugjes van de bokspaal ook los kopen?

Een rubber dopje is iets wat gemakkelijk zoek kan raken bij verhuizingen oid. Ook kunnen ze beschadigen bij het eruit halen. Geen nood, deze zijn altijd per stuk te krijgen.

Kan ik de metalen klemmen van de bokspaal ook los kopen?

Ja, ook deze kunnen los per stuk aangeschaft worden.

Kan ik een tussenstuk van de bokspaal ook los kopen?

Na jaren intensief gebruik kan het voorkomen dat het rubberen tussenstuk van de bokspaal aan vervanging toe is. Bij thuisgebruik zal dit niet zo snel voorkomen. Bij sportscholen waar de bokspalen dagelijks gebruikt worden door meerdere personen, van beginners tot zwaargewichten is deze kans uiteraard wat groter. Het tussenstuk is compleet te krijgen met de dopjes en riemen erbij of los.

RAM O staande bokszak

Kan ik de dop van de voet/base los kopen?

De dopjes om de voet af te sluiten zijn los verkrijgbaar.

Kan ik een binnenpaal voor de bokspaal los kopen?

Als je aan het stoogedeelte gaat trekken om de bokspaal te verplaatsen is de kans aanwezig dat de binnenpaal hierdoor breekt. Gelukkig zijn deze wel los verkrijgbaar. Maar voorkom dit door de bokspaal op de juiste manier te verplaatsen.

Binnenpaal voor een bokspaal.

Kan ik de voet/base van de bokspaal los kopen?

Helaas deze zijn niet los bestelbaar.

Kan ik ook een hoes voor de body of een losse body van de bokspaal kopen?

De body en alleen de hoes van het stootgedeelte zijn niet los te krijgen.

Best geteste bokspalen en dummies

King Deal
Topkeus
Oorspronkelijke prijs was: €325,00.Huidige prijs is: €285,00.
King Deal
Pre-order nu voor 18-5
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €289,00.
King Deal
Extra breed
Oorspronkelijke prijs was: €345,00.Huidige prijs is: €295,00.
King Deal
Pre-order nu voor 18-5
Oorspronkelijke prijs was: €349,00.Huidige prijs is: €299,00.
King Deal
Extra breed
Oorspronkelijke prijs was: €345,00.Huidige prijs is: €295,00.
King Deal
The King
Oorspronkelijke prijs was: €499,00.Huidige prijs is: €429,00.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken,Ā onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Fightplaza gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.