De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over handpads en stootkussens op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over handpads en stootkussens zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle handpads en stootkussens bekijken.

Waarom hebben de stoot- en trapkussens verschillende namen, zoals bokspad, handpad, armpad of thaipad?

Het zijn allemaal stootkussens voor (kick)boksen, thaiboksen etc. Een bokspad/handpad is een klein stootkussen die ongeveer het formaat ter grootte van een hand heeft. Een armpad of thaipad is wat groter die je op je arm draagt. Een trap- en stootkussen is nog groter en wordt voor het lichaam gehouden die trappen en stoten opvangt.

Wat kosten trapkussens/stootkussens?

De prijs van trap- en stootkussen ligt tussen de 25 en 250 euro. Het verschil in prijs zit o.a. in de grootte, het materiaal, het merk, de padding, de afwerking etc.

Waarom is er zoveel verschil in prijs?

Voor leren of betere kwaliteit kunstleren stootkussens betaal je wat meer dan gewone kunstlederen stootkussen of stootkussens gemaakt van bisonyl. De prijs is ook afhankelijk van de grootte. Ook de soort- en hoeveelheid padding maakt de één goedkoper dan de ander. Uiteraard kan ook het merk meespelen in welke prijs het product heeft, net zoals de afwerking.

Kunstlederen stootkussens of lederen stootkussens?

Welke vorm trapkussen/stootkussen moet ik nemen?

Dat ligt eraan wat je ermee wilt doen. Je kunt je voorstellen dat bij een kleiner stootkussen zoals een bokspad of handpad je beter moet kunnen mikken wil je ze kunnen raken, ook kun je beter trainen op je snelheid en coördinatie daar je partner deze makkelijk en snel kunt bewegen. Een armpad of thaipad, trap- en stootkussen wordt gebruikt om naast stoten ook trappen op te vangen en deze goed te kunnen oefenen, omdat deze stootkussens wat groter zijn.

Wat voor bokshandschoenen gebruik je tegen een stootkussen/trapkussen?

In principe kun je alle soorten bokshandschoenen gebruiken, (kick)bokshandschoenen, MMA handschoenen en zakhandschoenen. Bokszakhandschoenen zijn zo gemaakt dat ze het prettigst zijn om tegen een stootzak te gebruiken. (Kick)bokshandschoenen worden hier ook wel veel voor gebruikt, deze zijn wat dikker (hebben meer padding) dan zakhandschoenen, dat vinden velen prettig. Wil je nog meer gevoel bij je stoten dan kun je het beste wel de echte bokszakhandschoenen gebruiken, doordat ze minder dik zijn kun je ook beter op je techniek trainen en een ander pluspunt, je houdt je mooie (kick)bokshandschoenen en MMA handschoenen netjes.

Wat zijn de beste handpads / focus mitts?

De beste zijn natuurlijk altijd de duurste ;-). Nee hoor dat is zeker niet het geval. Natuurlijk betaal je voor kwaliteit en is leder duurder dan kunstleder, maar ook een merknaam bepaalt veel van de prijs. Soms wel heel erg veel vinden wij. Onze aanbevelingen voor een goed paar handpads vind je hier.

Wat zijn de beste trapkussens / thaipads?

De beste zijn natuurlijk altijd de duurste ;-). Nee hoor dat is zeker niet het geval. Natuurlijk betaal je voor kwaliteit en is leder duurder dan kunstleder, maar ook een merknaam bepaalt veel van de prijs. Soms wel heel erg veel vinden wij. Onze aanbevelingen voor een goed trapkussen / thaipad vind je hier.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!