Vragen dummies / bokspoppen
De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over dummy’s op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over dummies en bokspoppen zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle dummies en bokspoppen bekijken.
Wat kost een dummy/bokspop?
De prijs van een boksdummy ligt tussen de 300 euro en 500 euro. Voor deze prijs heb je een boksdummy met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Ze zijn er ook duurder maar je betaalt dan ook zeker voor het merk.
Hoe wordt de dummy geleverd?
De bokspop wordt geleverd in twee dozen. De voet met een flexibel tussenstuk en in de andere doos het stootgedeelte.
Wat heb ik nog meer nodig als ik een dummy koop?
Bokshandschoenen en scheenbeschermers om blessures te voorkomen. En zand of grind om de voet te vullen met eventueel een trechter.
Hoe zet je de dummy in elkaar?
Bij het stootgedeelte zit een beschrijving hoe je de dummie in elkaar moet zetten. Ook kun je bij het product een video bekijken, hier kun je zien hoe je de bokspop in elkaar zet.
1. Vul de basis / voet met zand of fijn grind en draai de dop vast
2. Bevestig je het rubberen tussenstuk recht op de voet en draai tot de ronde openingen voor de pluggen goed zitten
3. Plaats 2 rubberen pluggen in het onderste gedeelte van het rubberen tussenstuk en bevestig daaroverheen de eerste metalen klem
4. Bevestig de binnenpaal door deze op het rubberen tussenstuk te draaien tot de ronde openingen voor de pluggen goed zitten (je kunt het stootgedeelte een deel of geheel van de binnenpaal omhoog schuiven)
5. Plaats 2 rubberen pluggen in het bovenste gedeelte van het rubberen tussenstuk en bevestig daaroverheen de tweede metalen klem
6. Schuif het stootgedeelte over de binnenpaal heen
Wat voor vulling gaat er in de voet van een boksdummy?
De voet/basis van de dummy is te vullen met zand of grind. We adviseren dit te doen met grind. Zand wordt vochtig en gaat aan elkaar plakken, dan is het bijna onmogelijk dit er weer uit te halen mocht dat nodig zijn. Bij grind is dit niet het geval, dat blijft los van elkaar zitten. Met fijn grind is de voet van de bokspaal het zwaarst te krijgen, de steentjes vallen goed in elkaar en er blijft weinig ongebruikte ruimte over.
Waar koop ik zand of grind om de boksdummie mee te vullen?
Bij de bouwmarkt of tuincentrum kun je zand of grind voor de boksdummie kopen. Online zou ook kunnen, maar vaak betaal je dan veel verzendkosten vanwege het gewicht.
Hoe krijg je de rubberen dopjes/plugjes uit de voet van de boksdummy?
Met een schroevendraaier kun je ze eruit wippen. Gaat dit niet, dan een kleine schroef een stukje in de plug draaien en vervolgens de schroef en plug er uit trekken.
Glijdt de bokspop niet weg tijdens het gebruik?
Op de meeste ondergronden blijft de dummie op zijn plek. Uiteraard wel afhankelijk van hoe hard jij stoot en trapt. Bij een gladde ondergrond kun je een anti-slip matje gebruiken, waardoor van zijn plek bewegen haast onmogelijk wordt. Deze matjes zijn voor een paar euro te koop bij een blokker etc.
Maakt de dummy veel herrie tijdens het gebruik?
Het ligt er natuurlijk aan waar je de boksdummy/bokspop gaat gebruiken maar het kan zeker herrie veroorzaken. Je kan dit voorkomen of verminderen door een geluiddempende mat onder de voet te plaatsen.
Hoe verplaats je de boksdummie?
De dummie kun je verplaatsen door de aan voet te trekken of de voet te laten rollen. Je kunt ook een touw of riem om de voet en dan daaraan trekken. Trek nooit aan het stootgedeelte/body.
Kun je een boksdummie / bokspop ook buiten gebruiken?
Een bokszak of bokspaal vinden die je buiten kunt laten staan is moeilijk te vinden. Gelukkig kun je met een boksdummy wel buiten in de tuin boksen of kickboksen. De boksdummy is namelijk geheel weerbestendig. Je kunt de bokspop dus buiten gebruiken en buiten laten staan.
Wat voor bokshandschoenen gebruik je tegen een boksdummy / bokspop?
In principe kun je alle soorten bokshandschoenen gebruiken, (kick)bokshandschoenen, MMA handschoenen en zakhandschoenen. Bokszakhandschoenen zijn zo gemaakt dat ze het prettigst zijn om tegen een stootzak te gebruiken. (Kick)bokshandschoenen worden hier ook wel veel voor gebruikt, deze zijn wat dikker (hebben meer padding) dan zakhandschoenen, dat vinden velen prettig. Wil je nog meer gevoel bij je stoten dan kun je het beste wel de echte bokszakhandschoenen gebruiken, doordat ze minder dik zijn kun je ook beter op je techniek trainen en een ander pluspunt, je houdt je mooie (kick)bokshandschoenen en MMA handschoenen netjes.