De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over bokszakken op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over bokszakken zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle bokszakken bekijken.

Wat heb ik nodig om een bokszak of boksbal op te hangen?

Een plafondbeugel om de bokszak aan het plafond op te hangen of een muursteun ophangbeugel om de bokszak met behulp van een muur op te hangen. Een swivel en een veer zijn zeker aan te raden om stoten en trappen beter op te vangen en het geluid te dempen. Bokshandschoenen zijn natuurlijk ook een vereiste als je geen blessures wilt.

Wat kost een bokszak/trapzak?

De prijzen van bokszakken liggen behoorlijk uiteen, van 30 euro tot bijna 600 euro. Het verschil zit oa. in de lengte, het materiaal, de kwaliteit, de vulling en natuurlijk ook het merk.

Waarom zit er zoveel prijsverschil tussen de verschillende bokszakken?

Het grootste verschil zit in het materiaal, en dan vooral de buitenste rand. Is het een nylon bokszak, een bokszak van canvas, een kunstlederen bokszak, een lederen bokszak enz. Ook is de prijs afhankelijk van wat voor vulling er in de bokszak zit. Een bepaald merk en of de bokszak netjes is afgewerkt kan een bokszak/trapzak duurder maken. De beste bokszakken zitten meestal wel in de hogere prijsklasse en dat is het ook vaak wel waard daar deze langer meegaan dan de goedkopere bokszakken.

Welke maat of lengte bokszak heb ik nodig?

140 – 180 CM bokszak: Een bokszak voor zowel stoten als trappen. Ook is deze bokszak door het gewicht behoorlijk stabiel en zwaait dus niet alle kanten op.
100 – 130 CM bokszak: Een bokszak voor alleen stoten. Door het het gewicht hangt deze bokszak nog behoorlijk stabiel.
80 – 90 CM bokszak: Een bokszak voor kinderen t/m 12 jaar.
60 – 70 CM bokszak: Een junior bokszak voor kinderen t/m 8 jaar.

Wat weegt een bokszak?

De bokzakken hebben een gewicht van 5 KG tot wel 70 KG. Het gewicht ligt aan de lengte van de bokszak en waarmee de bokszak is gevuld.

Hoe zwaar moet een bokszak zijn, welk gewicht?

Dat hangt af van wat je ermee wilt doen en hoe zwaar diegene is die de bokszak gebruikt. Hoe zwaarder de bokszak is des te meer kracht het kost om tegen de bokszak te slaan of te trappen. Wil je meer op je conditie trainen dan is een lichtere bokszak beter daar deze meer beweegt. Als de bokszak gebruikt wordt om qua kracht maximale stoten en trappen op te vangen dan kun je het volgende schema aanhouden:

Bokszak van 20 KG – Geschikt voor kinderen
Bokszak van 30 KG – Geschikt voor tieners en beginners
Bokszak van 35 KG – Geschikt voor volwassenen

Welke bokszak is geschikt voor een kind?

Je hebt ook speciale kinder bokszaksets. Deze set bestaat uit een kinderbokszak en kinder (kick)bokshandschoenen. Uiteraard kunnen kinderen alle soorten bokszakken gebruiken. De bokszak hoeft niet zo zwaar te zijn omdat ze minder kracht hebben. Het is wel handiger om een niet te lichte bokszak te kopen zodat ze deze ook kunnen gebruiken als ze groter worden. Wat ook een belangrijk punt is voor kinderen is de hardheid van een bokszak, dit kan als niet prettig worden ervaren. Een water-air bokszak of waterpro punchbag is dan een prima kinderbokszak, het voelt een stuk aangenamer, deze bokszakken zijn namelijk gevuld met water waardoor de stoten zeer goed geabsorbeerd worden, een prima keuze dus voor de kleintjes.

Welke bokszak is geschikt voor een volwassenen?

Een bokszak tot 120 CM en minimaal 25 KG is voor een volwassenen geschikt om alleen te stoten. Een 150 CM bokszak en 180 CM bokszak met een gewicht van tenminste 36 KG kan ook gebruikt worden om lage trappen op te beoefenen. Een bokszak voor volwassenen moet altijd zwaar genoeg zijn anders gaat de bokszak te veel heen en weer bewegen.

Wordt de bokszak geleverd met een ketting?

Al onze bokszakken worden geleverd met een ophangketting met een lengte van 30 CM.

Wat heb ik nog meer nodig als ik een bokszak koop?

Een ketting, plafondbeugel, muursteun of een ander systeem heb je nodig om de bokszak aan op te hangen. De ketting wordt geleverd bij de bokszak, een muursteun of ophangbeugel dien je apart te bestellen. Ook zijn een veer en swivel nuttige toevoegingen om er voor te zorgen dat de bokszak minder doordreunt in het huis of gebouw en de bokszak vrij rond kan draaien. Uiteraard zijn ook bokshandschoenen of bokszakhandschoenen nodig om goed en veilig een bokszak te kunnen gebruiken. Daarnaast kunnen boksbandages een nuttige extra zijn.

Waarvoor dient een swivel en is deze nodig als ik een bokszak koop?

Nee, zonder swivel kan de bokszak prima gebruikt worden. De swivel zorgt er voor dat de bokszak vrij kan ronddraaien waardoor er minder krachten op de bokszak komen te staan. Een swivel moet dus niet maar je verlengt hiermee wel de levensduur van de bokszak. Een swivel bevestig je tussen de ketting en het ophangsysteem. Op de foto zie je een voorbeeld van een swivel voor een bokszak.
Swivel voor bokszak.

Waarvoor dient een bokszak veer en is deze nodig als ik een bokszak koop?

Nee, zonder veer kan de bokszak prima gebruikt worden. De bokszak veer vangt de schokken op en werkt geluiddempend doordat de schokken geabsordeerd worden door de veer. Een bokszak veer moet dus niet maar kan zeker handig zijn als het gehorig is. De bokszak veer bevestig je tussen de ketting en het ophangsysteem.
Bokszak veer victory sports

Waar hang je een bokszak op?

Binnen is de zolder is vaak de beste plek om een bokszak op te hangen omdat daar vaak stevige houten constructiebalken van het huis lopen. Aan deze balken is een grote en zware bokszak (over het algemeen) prima op te hangen. Heb je wat minder ruimte kun je kiezen om de bokszak aan de muur te hangen. Hang een bokszak in ieder geval nooit op aan een gipsplaten plafond.

Hoe hang je een bokszak op?

Dit kan op verschillende manieren. De bokszak met ketting kun je bv. aan een plafondbeugel, een haak of een muursteun ophangen. Gebruik M8 houtschroeven of M8 keilbouten. Belangrijkste is om de zak niet te hoog maar ook zeker niet te laag op te hangen. Meestal is het beste om de bovenkant 10 CM hoger dan je eigen lengte op te hangen. Maar let op, als je meer ketting nodig heb om de zak op de juiste hoogte op te hangen, zal de bokszak steeds meer gaan zwieren bij gebruik. Als het plafond te hoog is, gebruik dan liever een muurbeugel.

Hoe hoog moet de bokszak hangen?

Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. De bovenkant van de bokszak dient ongeveer 10 CM hoger te hangen dan uw eigen lengte. Zo kun je alle stoten op de bokszak doen. Red je de gewenste hoogte niet met de meegeleverde ketting dan kun je een verlengketting voor een bokszak eraan doen, zo komt de bokszak lager te hangen. Weet wel dat als je meer ketting gebruikt de bokszak meer gaat bewegen.

Hoe ver moet een bokszak van de grond hangen?

Dat ligt eraan hoe lang diegene is die de bokszak gebruikt en of de bokszak alleen wordt gebruikt om te boksen of ook om te kickboksen. Wil je alleen stoten dan kan je de bokszak hoger hangen dan wanneer je ook low kicks wilt doen. Doe voor je de bevestiging ophangt, in de lucht de boksbewegingen die je van plan bent te gaan doen om een inschatting te maken hoe hoog de bokszak moet hangen.

Hoe hoog moet de bokszak van de muur hangen?

Zorg dat je minimaal 75 CM ruimte hebt tussen de muur en de bokszak. Dit is ruim voldoende om alle voorkomende bokszak oefeningen uit te voeren.

Kan een bokszak buiten hangen?

De meeste bokszakken niet. Niet alleen de buitenkant van de bokszakken is gevoelig voor weersinvloeden, de binnenkant wordt ook vochtig en functioneert daarom niet meer goed. Alleen de bokszakken die gemaakt zijn van een soort kunststof en de vulling uit water bestaat zijn weerbestendig. Bekijk hier alle Aqua punch bags.

Maakt een bokszak niet veel herrie?

Ja, dat kan zeker voorkomen. En dat is vooral voor de buren minder prettig. Het hangt er natuurlijk vanaf waar en hoe je de zak hebt opgehangen, maar het kan behoorlijk doordenderen bij gebruik van de bokszak. Onze bokszak veer kan dit zeker verminderen.
Bokszak veer victory sports

Wat voor bokshandschoenen gebruik je tegen een bokszak/trapzak?

In principe kun je alle soorten bokshandschoenen gebruiken, (kick)bokshandschoenen, MMA handschoenen en zakhandschoenen. Bokszakhandschoenen zijn zo gemaakt dat ze het prettigst zijn om tegen een stootzak te gebruiken. (Kick)bokshandschoenen worden hier ook wel veel voor gebruikt, deze zijn wat dikker (hebben meer padding) dan zakhandschoenen, dat vinden velen prettig. Wil je nog meer gevoel bij je stoten dan kun je het beste wel de echte bokszakhandschoenen gebruiken, doordat ze minder dik zijn kun je ook beter op je techniek trainen en een ander pluspunt, je houdt je mooie (kick)bokshandschoenen en MMA handschoenen netjes.

Wat is de beste bokszak?

Daar is niet echt een simpel antwoord op te geven. Je moet eerst bedenken wat je er exact mee wilt gaan doen en hoe vaak je de bokszak gaat gebruiken. Met bokszakken is het zo dat leder beter en duurzamer is dan kunstleder. Bekijk de top 10 bokszakken voor onze aanbevelingen.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!