De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over MMA handschoenen op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over MMA handschoenen zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle MMA handschoenen bekijken.

Wat kosten MMA / grappling handschoenen?

De prijs van een paar MMA handschoenen ligt tussen de 30 en 80 euro. Het verschil in prijs zit o.a. in het materiaal, de afwerking, de padding en het merk.

Waarom zit er zoveel prijsverschil tussen de verschillende MMA / grappling handschoenen?

Het grootste verschil zit in het materiaal, of de MMA handschoenen van kunstleder gemaakt zijn van of dat de MMA handschoenen van leder gemaakt zijn. Leren MMA handschoenen zijn duurder maar ook duurzamer. Ook is de prijs afhankelijk van de soort padding en of er veel of weining padding in de MMA handschoenen zit, des te meer padding des te meer bescherming ze geven. Duurdere MMA handschoenen zijn ook vaak netter afgewerkt. Ook het merk kan een paar MMA handschoenen duurder maken. Over het algemeen is het zo dat de beste MMA handschoenen zich in de hogere prijsklasse bevinden en het zeker ook waard zijn en langer meegaan dan budget MMA handschoenen .

Welke maat MMA / grappling handschoenen heb ik nodig?

Hieronder een maattabel voor MMA / grappling handschoenen. Uiteraard zijn dit richtlijnen en kan het per persoon verschillen.

Maattabel MMA / grappling handschoenen:
MMA handschoenen maat XS : kleine kinderhand
MMA handschoenen maat S : kinderhanden, kleine dameshand
MMA handschoenen maat M : dameshand, kleine herenhand
MMA handschoenen maat L : normale herenhand
MMA handschoenen maat XL : grote herenhand
MMA handschoenen maat XXL : zeer grote herenhand

Waarom hebben MMA / grappling handschoenen een open einde bij de vingers?

Bij grappling mag je je tegenstander ook vastpakken. Dat is de reden dat MMA / grappling handschoenen een open einde bij de vingers hebben.

Kunstleren MMA handschoenen of leren MMA handschoenen?

Leren MMA handschoenen zijn duurzamer dan kunstleren MMA handschoenen. Gebruik je ze 1 á 2 keer in de week dan kun je gerust kiezen voor kunstleer. Weet wel, leren MMA handschoenen slijten minder snel waardoor je er dus langer mee doet

Moet ik binnenhandschoenen of bandages gebruiken onder mijn MMA / grappling handschoenen?

Dat wordt wel aangeraden. Binnenhandschoenen en boksbandages beschermen je handen en houden je MMA handschoenen fris. Vaak wordt de kleine maat boksbandages van 250 CM gebruikt onder de MMA handschoenen, dit omdat MMA handschoenen vaak kleiner zijn en strakker om de handen zitten.

Kan ik MMA / grappling handschoenen op een bokszak gebruiken?

Ja, je kunt MMA handschoenen tegen een stootzak gebruiken. De meeste MMA handschoenen hebben alleen geen vingers, dan zijn misschien echte bokszakhandschoenen wat prettiger om te gebruiken tegen een bokszak oid. Bovendien houdt je ook je MMA handschoenen netjes op deze manier.

Wat zijn de beste MMA handschoenen?

Leren MMA handschoenen zijn beter en duurzamer dan MMA handschoenen van kunstleder. Uiteraard zijn deze ook vaak wat duurder. Als je van plan bent ze 1 of 2 keer te gaan gebruiken kun je ook prima gaan voor goedkopere kunstleren MMA handschoenen. Onze aanbevelingen voor een goed paar MMA handschoenen vind je hier.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!