De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over boksbandages en binnenhandschoenen op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over boksbandages en binnenhandschoenen zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle boksbandages en binnenhandschoenen bekijken.

Waarom boksbandages of binnenhandschoenen onder je (kick)bokshandschoenen?

Boksbandages en binnenhandschoenen draag je onder je vechtsporthandschoenen zoals (kick)bokshandschoenen en MMA handschoenen. Ze voorkomen blessures, beschermen je handschoenen en geven je polsen extra ondersteuning.

Wat is beter, boksbandages of binnenhandschoenen onder je (kick)bokshandschoenen?

Boksbandages beschermen beter maar het kost meer tijd om ze aan te doen in tegenstelling tot binnenhandschoenen die je zo aan en uittrekt. Bandages zetten de pols vaster en ze zijn vaak wat goedkoper maar dus wel minder makkelijk aan te brengen.

Welke maat binnenhandschoenen heb ik nodig?

In onderstaande tabel staat de richtlijn voor de maatvoering bij binnenhandschoenen:

XXS binnenhandschoenen: Kleine kinderhand
XS binnenhandschoenen: Kinderhand, kleine dameshand
S binnenhandschoenen: Dameshand
M binnenhandschoenen: Grote dameshand, kleine herenhand
L binnenhandschoenen: Herenhand
XL binnenhandschoenen: Grote herenhand

Welke lengte / maat boksbandages heb ik nodig?

De boksbandages zijn te krijgen in 250 CM en 450 CM. Korte bandages van 250 CM worden vaak gebruikt door kinderen en vrouwen. 250 CM boksbandages worden ook wel gebruikt onder MMA handschoenen en bokszakhandschoenen omdat deze kleiner zijn en strakker zitten. Als je het wikkelen van de bandages goed beheerst kun je met de lange boksbandages van 350 CM of 450 CM nog meer stevigheid bieden aan de hand en de pols. 450 CM boksbandages worden meestal gedragen door heren.

Hoe doe je de bandages om?

Boksbandages omdoen/wikkelen kan een hele klus zijn. We proberen het hieronder stap voor stap uit voor je uit te leggen om het iets gemakkelijker te maken.

1. Als eerste moet je de lus van de bandage om je duim doen.
2. Draai de bandage 1-2 keer om je pols, zorg dat je aan de bovenkant van de pols eindigt.
3. Spreid je hand een beetje en doe de bandage als eerst tussen de pink en ringvinger en dan weer terug naar de onderkant van je pols, vervolgens doe je hetzelfde bij de duim en wijsvinger en tussen de rest van de vingers.
4. Wikkel de bandage een aantal keren stevig om je duim.
5. Doe de bandage een aantal keren kruislings om de hand, daarna om je knokkels en als laatste draai je de rest van de bandage om je pols.
6. Maak de bandage dicht door middel van het klittenband.

Is het je nog niet helemaal duidelijk? Ga dan naar ons filmpje op YouTube: uitleg boksbandages omdoen.