De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over (kick)bokshandschoenen op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over (kick)bokshandschoenen zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle (kick)bokshandschoenen bekijken.

Wat is het verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen?

Niets. Het is maar net hoe de fabrikant of winkel ze noemt. Bokshandschoenen en kickbokshandschoenen kun je gebruiken om te boksen en kickboksen.

Wat kosten (kick)bokshandschoenen?

De prijs van een paar (kick)bokshandschoenen ligt tussen de 25 en 270 euro. Het verschil in prijs zit o.a. in het materiaal, de kwaliteit, het merk, de padding, de pasvorm etc.

Welke maat/gewicht (kick)bokshandschoenen heb ik nodig?

De juiste maat (kick)bokshandschoenen is voor iedereen verschillend. Via onderstaande maattabellen kun je een goede inschatting maken welke maat kickbokshandschoenen je nodig hebt. Uiteraard zijn dit richtlijnen.

Hieronder een maattabel voor (kick)bokshandschoenen gebaseerd op lichaamgewicht:

2 OZ (kick)bokshandschoenen: 10 – 15 KG
4 OZ (kick)bokshandschoenen: 15 – 25 KG
6 OZ (kick)bokshandschoenen: 25 – 35 KG
8 OZ (kick)bokshandschoenen: 35 – 45 KG
10 OZ (kick)bokshandschoenen: 45 – 55 KG
12 OZ (kick)bokshandschoenen: 55 – 65 KG
14 OZ (kick)bokshandschoenen: 65 – 85 KG
16 OZ (kick)bokshandschoenen: 85 – 90 KG
18 OZ (kick)bokshandschoenen: 90 – 95 KG
20 OZ (kick)bokshandschoenen: > 95 KG

Hieronder een maattabel voor (kick)bokshandschoenen gebaseerd op handomvang:

2 OZ (kick)bokshandschoenen: 6,5 – 9 cm
4 OZ (kick)bokshandschoenen: 9 – 11,5 cm
6 OZ (kick)bokshandschoenen: 11,5 – 14 cm
8 OZ (kick)bokshandschoenen: 14 – 16,5 cm
10 OZ (kick)bokshandschoenen: 16,5 – 19 cm
12 OZ (kick)bokshandschoenen: 19 – 21,5 cm
14 OZ (kick)bokshandschoenen: 21,5 – 24 cm
16 OZ (kick)bokshandschoenen: 24 – 26,5 cm
18 OZ (kick)bokshandschoenen: 26,5 – 29 cm
20 OZ (kick)bokshandschoenen: 29 cm of meer

handomvang meten kickbokshandschoenen

Handomvang meten, hoe moet dat?

Om de bepalen welke maat (kick)bokshandschoenen je nodig hebt kun je je handomvang meten. Dit doe je als volgt:

1. Houdt een meetlint horizontaal in het midden van je hand. (zonder duim, onder de knokkels)
2. Trek de meetlint om je hand terug naar het begin.
handomvang meten kickbokshandschoenen

Waarom staan de maten van (kick)bokshandschoenen in OZ / ounce?

1 Ounce staat gelijk aan 28,349 gram. Het aantal ounces geeft aan hoe zwaar de (kick)bokshandschoen is, maar ook hoe groot de handschoen is van binnen. Het is dus zo dat hoe hoger het aantal ounces ofwel oz van de handschoen is, hoe zwaarder en groter deze is, dit geldt zowel voor de buiten als binnenkant van de handschoen.

Welke maat (kick)bokshandschoenen heb ik nodig voor mijn kind?

(Kick)bokshandschoenen in de maten 2 OZ tot en met 8 OZ zijn geschikt voor kinderen. 2 OZ (kick)bokshandschoenen adviseren wij voor kinderen tot 4 jaar, 4 OZ (kick)bokshandschoenen voor kinderen van 4-6 jaar, 6 OZ (kick)bokshandschoenen voor kinderen van 6-8 jaar, 8 OZ (kick)bokshandschoenen voor kinderen van 8-10 jaar en 10 OZ (kick)bokshandschoenen voor kinderen van 10-12 jaar. Het is beter de kinder (kick)bokshandschoenen iets groter te kopen, dan kunnen ze er een tijdje meedoen.

Waarom zit er zoveel prijsverschil tussen de verschillende (kick)bokshandschoenen?

Het grootste verschil zit in het materiaal en afwerking. Zijn de (kick)bokshandschoenen gemaakt zijn van kunstleder of leder. (Kick)bokshandschoenen gemaakt van echt leder zijn hoger in prijs maar ook duurzamer dan (kick)bokshandschoenen gemaakt van kunstleder. Ook is de prijs afhankelijk van de soort padding en of er veel of weining padding in de bokshandschoenen zit, des te meer padding des te meer bescherming ze geven. Duurdere (kick)bokshandschoenen zijn ook vaak netter afgewerkt. Het merk kan een paar (kick)bokshandschoenen duurder maken. Over het algemeen is het zo dat (kick)bokshandschoenen in de hogere prijsklasse het ook wel waard zijn en langer meegaan dan goedkopere (kick)bokshandschoenen.

Welke (kick)bokshandschoenen zijn geschikt/goed voor mij?

Daar kunnen we natuurlijk niet een heel duidelijk antwoord op geven. Je moet eerst bedenken, als dat kan, hoe vaak je de (kick)bokshandschoenen denkt te gebruiken. Ga je ze niet zo vaak gebruiken, 1 á 2 keer in de week, dan kun je prima (kick)bokshandschoenen kopen in de goedkopere prijsklasse. Vanaf 3 keer in de week raden we wat duurdere (kick)bokshandschoenen aan, deze zijn duurzamer en slijten dus minder snel.

Kunstlederen (kick)bokshandschoenen of leren (kick)bokshandschoenen?

Lederen (kick)bokshandschoenen zijn duurzamer dan kunstlederen (kick)bokshandschoenen. Gebruik je ze 1 á 2 keer in de week dan kun je gerust kiezen voor gewoon kunstleer. Weet wel, leren (kick)bokshandschoenen slijten minder snel waardoor je er dus langer mee doet. Je hebt tegenwoordig ook hoogwaardig kunstleder waarvan de kwaliteit bijna net zo goed is als leder, deze zijn vaak wat goedkoper dan de leren handschoenen.

(Kick)bokshandschoenen met vetersluiting of (kick)bokshandschoenen met klittenbandsluiting?

De meeste (kick)bokshandschoenen hebben een klittenbandsluiting. (Kick)bokshandschoenen met veters kun je heel strak aantrekken waardoor je polsen nog meer ondersteuning krijgen, het nadeel is dus wel dat je altijd iemand nodig hebt om ze aan te doen. (Kick)bokshandschoenen met klittenbandsluiting daarentegen kun je makkelijk zelf aan en uit doen.

Moet ik binnenhandschoenen of bandages gebruiken onder mijn (kick)bokshandschoenen?

We raden zeker aan binnenhandschoenen of boksbandages te dragen onder je (kick)bokshandschoenen. Ze beschermen je handen, geven je pols extra ondersteuning en houden je (kick)bokshandschoenen fris.

Kan ik (kick)bokshandschoenen op een bokszak gebruiken?

Ja je kunt met (kick)bokshandschoenen tegen een bokszak, bokspaal of stootkussen stoten. Wil je wat meer aan je techniek werken dan kun je het beste echte bokszakhandschoenen tegen een bokszak gebruiken. Deze handschoenen zijn wat minder dik hierdoor voel je meer en je houdt je vaak wat duurdere (kick)bokshandschoenen netjes.

Kan ik met (kick)bokshandschoenen sparren?

(Kick)bokshandschoenen zijn juist geschikt om te sparren met een sparringspartner. De vulling van (kick)bokshandschoenen is zo gemaakt dat het je sparringspartner ook beschermd.

Hoe lang gaan (kick)bokshandschoenen mee, hoe lang doe je met (kick)bokshandschoenen?

Het is lastig daar een duidelijk antwoord op te geven. Dat is afhankelijk van een aantal dingen, bv. hoe vaak je de (kick)bokshandschoenen gebruikt, hoe je ermee omgaat en natuurlijk wat voor (kick)bokshandschoenen je hebt.

Wat zijn de beste (kick)bokshandschoenen?

De beste zijn natuurlijk altijd de duurste ;-). Nee hoor dat is zeker niet het geval. Natuurlijk betaal je voor kwaliteit en is leder duurder dan kunstleder, maar ook een merknaam bepaalt veel van de prijs. Soms wel heel erg veel vinden wij. Onze aanbevelingen voor een goed paar (kick)bokshandschoenen vind je hier.

Kunnen (kick)bokshandschoenen in de wasmachine?

Nee, het beste is ze niet in de wasmachinen te doen.

Hoe hou je (kick)bokshandschoenen fris?

Gebruik binnenhandschoenen onder je (kick)bokshandschoenen, gebruik een anti-bacteriële spray, laat de handschoenen goed luchten en drogen.

Hoe maak je (kick)bokshandschoenen schoon?

– Spuit de handschoenen in met een anti-bacteriële spray
– Leg de handschoenen in de vriezer om de bacteriën te doden
– Kunstlederen bokshandschoenen (leren niet) kun je ook laten weken en zout of soda.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!