Als je kind wilt gaan kickboksen heb je spullen nodig die hem of haar de juiste bescherming en comfort geven. De handen en schenen krijgen wel wat te verduren tijdens een kickbokstraining, door je kind kickbokshandschoenen en scheenbeschermers te dragen verminder je de kans op blessures, ook die van de eventuele trainingspartner. Als je kind kickbokst in een sportschool of kickboksschool dan kun je daar in het begin vaak ook de kickboksspullen lenen, als hij of zij er uiteindelijk mee door wilt gaan kun je eigen spullen aanschaffen. Niet iedereen vindt het hygiënisch om de spullen te delen, dus misschien wil je liever dat je kind zijn eigen equipment gebruikt, lees dan snel verder wat je allemaal nodig hebt als je begint met kickboksen of ga gelijk naar onze collectie kickboksartikelen speciaal voor kinderen.

Wat heb je nodig om te beginnen met kickboksen?

Zoals bij elke sport heb je ook bij kickboksen noodzakelijke benodigdheden. Als eerste heb je natuurlijk een bokszak, bokspaal, trap-en stoot kussen of een sparringspartner nodig. Zorg dat je kind kickbokshandschoenen en scheenbeschermers heeft en hij of zij kan aan de slag. Tijdens het kickboksen kunnen kinderen dragen wat ze willen maar speciale kickboks kleding zit wel het lekkerst. Wordt er ook gespart dan kun je ook nog andere beschermingsproducten aanschaffen, zoals een bitje of een hoofdbeschermer.

Kickbokshandschoenen

Zorg dat tijdens het kickboksen bokshandschoenen met een goede padding worden gebruikt voor goede bescherming van de handen. Als ze net beginnen of van plan zijn ze niet meer dan 1 keer in de week te gebruiken kun je voor kunstleren kickbokshandschoenen gaan. Worden ze vaker gebruikt of wil je gewoon meteen goede handschoenen hebben kies dan voor leren kickbokshandschoenen. Deze zijn duurzamer en sterker en gaan daarom langer mee dan handschoenen van kunstleer. Laat kinderen binnenhandschoenen of bandages dragen voor extra bescherming en steun voor de handen. Ook wordt het zweet opgevangen waardoor de kickbokshandschoenen langer mee gaan.

Kickbokshandschoenen

Scheenbeschermers

Ook scheenbeschermers zijn van belang met kickboksen. Uiteraard trap je niet alleen met je benen ook je voeten krijgen flinke optaters, gebruik daarom scheenbeschermers met voet bescherming. Zorg dat de scheenbeschermers niet te strak maar ook niet te los zitten. Gebruik voorgevormde scheenbeschermers met een goede padding als je net begint met kickboksen. Deze geven de juiste bescherming en geven je schenen de tijd en ruimte op te wennen aan de impacten. Als je wat langer bezig bent of al meer ervaring hebt kun je ook katoenen scheenbeschermers dragen, hierdoor voel je wat meer en kun je meer op je techniek trainen. Je hebt ook kickbokssets, bestaande uit kickbokshandschoenen en scheenbeschermers, ideaal, want zo ben je in één koop klaar en heb je een mooie bij elkaar passende set.

Kickboks scheenbeschermers

Overige bescherming

Als kinderen ook aan spartraining of aan kickboks wedstrijden doen, heb je meer nodig om jezelf te beschermen. Bijvoorbeeld een hoofdbeschermer om de impact te verzachten en die biedt bescherming tegen eventueel letsel. Een boks hoofdbeschermer is vaak te matchen met de scheenbeschermers en handschoenen. Draag een bitje ofwel mondbeschermer zodat je tanden en kaken de juiste bescherming krijgen, een tok of kruisbeschermer voor de edele delen. Ook enkelsokken / enkelkousjes worden veel gedragen tijdens kickboksen. Je kunt je denk ik wel voorstellen dat je voeten een hoop te verduren krijgen, door speciale sokken te dragen neem je kans op blaren en andere ongemakken een beetje af. Door kinderen al deze bescherming te laten dragen tijdens het kickboksen kunnen ze het uiterste geven zonder dat je als ouder je druk maakt om blessures.

Bescherming

Kickbokskleding

Tijdens het kickboksen kunnen kinderen gewoon een shirt of lekker zittend broekje dragen. Aangezien je ook trapt met deze sport is het wel aan te raden een broekje te dragen waar ze veel bewegingsvrijheid in hebben. Kickboks broekjes hebben een split aan de zijkant zodat ze ongestoord alle trappen kunnen uitoefenen. Bovendien zijn deze broekjes super licht en voeren ze zweet gemakkelijk af.

Kickbokskleding

Bokszak voor kickboksen

Als je kind niet naar een sportschool of boksschool gaat hebben ze uiteraard een bokszak of bokspaal nodig om thuis te kunnen kickboksen. Aangezien kinderen keiner zijn heb je wel een bokszak die lang genoeg is, een bokszak van 150 of 180 cm is perfect voor jong en oud om tegen te kickboksen.

Bokszakken voor kickboksen

Bokspalen

Aan de slag!!

Nu je weet wat je moet aanschaffen voor je kleine om te kunnen kickboksen, houdt niets hem of haar nog tegen. Bespaar niet op de aanschaf hiervan, het is ontzettend belangrijk dat ze de juiste bescherming krijgen, zo kunnen ze jarenlang genieten van de fantastische sport.

(Kick)bokshandschoenen Kids

Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.