De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over water-air bokszakken op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over water-air bokszakken zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle water-air bokszakken bekijken.

Wat is een water-air bokszak?

Een water-air bokszak ziet eruit als een normale hangende bokszak. Het verschil met andere bokszakken is dat je deze bokszak zelf vult met water en lucht. De water-air bokszak bestaat uit drie componenten, een buitenzak, een watergevuld compartiment en in het midden een luchtcompartiment. Dankzij het luchtcompartiment en de bijgeleverde pomp kun je zelf de hardheid bepalen van de water-bokszak, hoe meer lucht des te harder de bokszak wordt, altijd de gewenste hardheid dus. Het water als vulling zorgt ervoor dat de stoten nog beter geabsorbeerd worden waardoor je minder kans op blessures hebt. Een ander voordeel van water is dat het levensecht aanvoelt.

Welke maat/lengte water-air bokszak heb ik nodig?

150 cm water-air bokszak: Een bokszak voor zowel stoten als trappen. Deze bokszak hangt door het gewicht behoorlijk stabiel en zwaait dus niet alle kanten op.
100 cm water-air bokszak: Een bokszak voor alleen stoten. Door het gewicht hangt deze bokszak ook nog behoorlijk stabiel.

Wat weegt een water-air bokszak maximaal?

Doordat je de bokszak zelf vult kun je zelf het gewenste gewicht bepalen. De 100 cm water-air bokszak is te vullen tot maximaal 30 kilo, de 150 cm water-air bokszak tot maximaal 50 kilo.

Hoe zwaar moet een water-air bokszak zijn, welk gewicht?

Dat hangt af van wat je ermee wilt doen en hoe zwaar diegene is die de water-air bokszak gebruikt. Hoe zwaarder de bokszak is des te meer kracht het kost om tegen de bokszak te slaan of te trappen. Wil je meer op je conditie trainen dan is een lichtere bokszak beter daar deze meer beweegt. Voor kinderen is een bokszak van 20 kilo al voldoende, voor tieners en beginners een bokszak van 30 kilo en voor de gevorderden tenminste 36 kilo.

Kan de water-air bokszak ook buiten gebruikt worden?

Jazeker. Het materiaal van de water-air bokszak is weerbestendig in tegenstelling tot de meeste bokszakken. Omdat ook de vulling anders is, dit bestaat namelijk uit water en lucht, kan deze weerbestendige bokszak altijd buiten blijven hangen.

Wat wordt er meegeleverd bij de water-air bokszak?

Bij de water-air bokszak wordt het volgende meegeleverd: een pomp om het luchcompartiment mee te vullen, twee haken en een ketting om de water-air bokszak mee op te hangen.

Wat heb ik nog meer nodig als ik een water-air bokszak koop?

Je hebt een bevestiging nodig om de water-air bokszak aan op te hangen. Dit kan aan een plafondbeugel of muursteun, dit dien je apart te bestellen en kun je vinden bij de categorie bevestiging. Ook kun je een swivel en een veer aanschaffen.

Waarvoor dient een swivel en is deze nodig als ik een water-air bokszak koop?

Nee, zonder swivel kan de water-air bokszak prima gebruikt worden. De swivel zorgt er voor dat de bokszak vrij kan ronddraaien waardoor er minder krachten op de bokszak komen te staan. Een swivel moet dus niet maar je verlengt hiermee wel de levensduur van de bokszak. Een swivel bevestig je tussen de ketting en het ophangsysteem.

Swivel voor bokszak.

Waarvoor dient een bokszak veer en is deze nodig als ik een water-air bokszak koop?

Nee, zonder veer kan de water-air bokszak prima gebruikt worden. De bokszak veer vangt de schokken op en werkt geluiddempend doordat de schokken geabsordeerd worden door de veer. Een bokszak veer moet dus niet maar kan zeker handig zijn als het gehorig is. De bokszak veer bevestig je tussen de ketting en het ophangsysteem.
Bokszak veer victory sports

Hoe vul je de water-air bokszak?

Je kunt op de product pagina van de water-air bokszak bij video het you tube filmpje bekijken met de instructies. Allereerst vul je het lucht compartiment met de bijgeleverde pomp. Daarna doe je de hoes eromheen en vul je deze met water met de tuinslang. Zorg ervoor dat je het binnenste compartiment naar beneden drukt als je de rits dichtdoet.

Waar hang je een water-air bokszak op?

Binnen is de zolder is vaak de beste plek om een water-air bokszak op te hangen omdat daar vaak stevige houten constructiebalken van het huis lopen. Aan deze balken is een grote en zware bokszak (over het algemeen) prima op te hangen. Heb je wat minder ruimte kun je kiezen om de bokszak aan de muur te hangen. Hang een bokszak in ieder geval nooit op aan een gipsplaten plafond. Aangezien de water-air bokszak een weerbestendige bokszak is en deze dus ook buiten kan kun je dezelfde constructie gebruiken als hoe je een schommel ophangt, bijvoorbeeld aan een balk.

Hoe hang je een water-air bokszak op?

Dit kan op verschillende manieren. De water-air bokszak met ketting kun je bv. aan een plafondbeugel, een haak of een muursteun ophangen. Gebruik M8 houtschroeven of M8 keilbouten. Belangrijkste is om de zak niet te hoog maar ook zeker niet te laag op te hangen. Meestal is het beste om de bovenkant 10 cm hoger dan je eigen lengte op te hangen. Maar let op, als je meer ketting nodig heb om de zak op de juiste hoogte op te hangen, zal de bokszak steeds meer gaan zwieren bij gebruik. Als het plafond te hoog is, gebruik dan liever een muurbeugel. Mocht het je nog niet helemaal duidelijk zijn kun je ook ons uitgebreide blog bekijken, Hoe hang je een bokszak goed op?

Hoe hoog moet de water-air bokszak hangen?

Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. De bovenkant van de water-air bokszak dient ongeveer 10 CM hoger te hangen dan uw eigen lengte. Zo kun je alle stoten op de bokszak doen. Red je de gewenste hoogte niet met de meegeleverde ketting dan kun je een verlengketting voor een bokszak eraan doen, zo komt de bokszak lager te hangen. Weet wel dat als je meer ketting gebruikt de bokszak meer gaat bewegen.

Hoe ver moet een water-air bokszak van de grond hangen?

Dat ligt eraan hoe lang diegene is die de water-air bokszak gebruikt en of de bokszak alleen wordt gebruikt om te boksen of ook om te kickboksen. Wil je alleen stoten dan kan je de bokszak hoger hangen dan wanneer je ook low kicks wilt doen. Doe voor je de bevestiging ophangt, in de lucht de boksbewegingen die je van plan bent te gaan doen om een inschatting te maken hoe hoog de bokszak moet hangen.

Wat voor bokshandschoenen gebruik je tegen een water-air bokszak?

In principe kun je alle soorten bokshandschoenen gebruiken op een water-air bokszak, (kick)bokshandschoenen, MMA handschoenen en zakhandschoenen. Bokszakhandschoenen zijn zo gemaakt dat ze het prettigst zijn om tegen een stootzak te gebruiken. (Kick)bokshandschoenen worden hier ook wel veel voor gebruikt, deze zijn wat dikker (hebben meer padding) dan zakhandschoenen, dat vinden velen prettig. Wil je nog meer gevoel bij je stoten dan kun je het beste wel de echte bokszakhandschoenen gebruiken, doordat ze minder dik zijn kun je ook beter op je techniek trainen en een ander pluspunt, je houdt je mooie (kick)bokshandschoenen en MMA handschoenen netjes.