Kinder (kick)bokshandschoenen zijn speciaal ontworpen voor de kleinere handen en lichtere stoten van jonge vechters. Ze komen meestal in verschillende maten en gewichten om verschillende leeftijdsgroepen en vaardigheidsniveaus te accommoderen. Deze handschoenen zijn ontworpen met veiligheid in gedachten en hebben extra padding om de handen en polsen van de jonge bokser te beschermen tijdens trainingen of sparringssessies. Daarnaast zijn veel kinder bokshandschoenen gemaakt van duurzame materialen om langdurig gebruik te garanderen. Het is belangrijk om handschoenen te kiezen die goed passen en voldoende ondersteuning bieden om blessures te voorkomen en een goede techniek te bevorderen terwijl kinderen hun boksvaardigheden ontwikkelen. Lees verder om te zien welke bokshandschoenen er geschikt zijn voor kinderen en welke maat kinderen nodig hebben.

De essentie van passende bokshandschoenen voor kinderen

Het is belangrijk dat kinderen de juiste maat bokshandschoenen dragen. Bokshandschoenen die te groot of te klein zijn, bieden mogelijk niet de juiste bescherming aan de handen en polsen van het kind. Handschoenen die te groot zijn, kunnen leiden tot onvoldoende ondersteuning en kunnen verschuiven tijdens het slaan, waardoor de kans op letsel toeneemt. Te kleine handschoenen kunnen de handen beknellen en ongemak veroorzaken tijdens het boksen. Met de juiste maat handschoenen kunnen kinderen hun bokstechniek beter ontwikkelen. Handschoenen die goed passen, helpen bij het behouden van de juiste vuistvorm en bevorderen een correcte stoothouding. Dit is essentieel voor het voorkomen van blessures en het ontwikkelen van effectieve boksvaardigheden. Ook zorgt de juiste maat handschoenen voor comfort tijdens het boksen. Kinderen kunnen zich beter concentreren op hun training of sparring als ze zich comfortabel voelen in hun handschoenen. Dit draagt ​​bij aan een positieve bokservaring en kan het plezier en de motivatie vergroten.

Welke maat (kick)bokshandschoenen voor kinderen?

Een belangrijk aandachtspunt bij het aanschaffen van bokshandschoenen voor kinderen is de maat van de handschoenen. Hoeveel OZ bokshandschoenen hebben kinderen nodig? De maten 4 oz, 6 oz en 8 oz zijn typisch de maten bokshandschoenen die gebruikt worden door kinderen tot 11 jaar. Tieners en pubers vallen qua gewicht in de gewichtsklasse 40-75 kilo. 10 OZ (kick)bokshandschoenen en 12 OZ (kick)bokshandschoenen worden het vaakst gedragen door kinderen tussen de 12 en 16 jaar. Zorg ervoor dat de bokshandschoenen voor kinderen niet te klein zijn, om te voorkomen dat ze er snel uitgroeien. Als het gewicht van je kind aan het einde van een bepaalde gewichtsklasse valt, is het verstandig om de daaropvolgende maat bokshandschoenen te kiezen.

Wat kosten bokshandschoenen voor kinderen?

De kosten van (kick)bokshandschoenen voor kinderen kunnen sterk variëren, van 25 euro tot wel 130 euro. Het materiaal aan de buitenkant is een belangrijke factor, maar ook de sluiting, de kwaliteit van het foam/vulling en de afwerking spelen een rol. En uiteraard betaal je ook voor het merk. Wil je goedkope bokshandschoenen voor je kind dan kun je kiezen voor kunstlederen bokshandschoenen, deze zijn prima om mee te beginnen en voor 1 á 2 keer gebruik in de week. Wil je gelijk echt goede kinder kickbokshandschoenen dan kun je beter voor leren handschoenen gaan. Deze zijn geschikt voor 3 of meer keer gebruik in de week maar uiteraard zijn leren bokshandschoenen geschikt voor iedereen, ze hebben er gegarandeerd meer en langer plezier van.

Wat heb je nodig voor je kind om te (kick)boksen?

Met bokshandschoenen en lekker zittende kleding kan je kind al aan de slag tegen een bokszak of bokspaal. Als je kind ook gaat sparren zul je nog meer kickboksspullen moeten aanschaffen. Zie hieronder wat je allemaal nodig hebt voor je kind om te (kick)boksen:

(Kick)bokshandschoenen Kids

Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.