De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over waterpro punchbags op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over waterpro punchbags zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle waterpro punchbags bekijken.

Wat is een water pro punchbag?

Een waterpro punchbag ziet eruit als een gewone bokszak / boksbal. Vergeleken met andere bokszakken heeft de waterpro punchbag een aantal grote voordelen. Deze bokszak dien je zelf te vullen met water. Zo kan je de bokszak naar het gewenste gewicht vullen. Het water als vulling zorgt ervoor dat de stoten nog beter geabsorbeerd worden waardoor je minder kans op blessures hebt. Een ander voordeel van water is dat het levensecht aanvoelt.

Welke maat/lengte waterpro punchbag heb ik nodig?

Dat hangt ervan af wat je ermee wilt gaan doen. Ben je van plan om de waterpro punchbag alleen te gebruiken om te stoten of ook om te trappen. Hieronder een overzicht waar de verschillende waterpro punchbags voor geschikt zijn:

50 CM x Ø 38 CM en ± 24 KG : Een bokszak voor alleen stoten
58 CM x Ø 46 CM en ± 45 KG : Een bokszak voor alleen stoten. Door het gewicht hangt deze bokszak zeer stabiel.
71 CM x Ø 55 CM en ± 70 KG : Een bokszak voor zowel stoten en trappen. Door het gewicht hangt deze bokszak zeer stabiel.

Hoe zwaar moet een waterpro punchbag zijn, welk gewicht?

Dat hangt af van wat je ermee wilt doen en hoe zwaar diegene is die de water pro punchbag gebruikt. Hoe zwaarder de bokszak is des te meer kracht het kost om tegen de bokszak te slaan of te trappen. Wil je meer op je conditie trainen dan is een lichtere bokszak beter daar deze meer beweegt. Voor kinderen is een bokszak van 20 kilo al voldoende, voor tieners en beginners een bokszak van 30 kilo en voor de gevorderden tenminste 36 kilo.

Kan de waterpro punchbag ook buiten gebruikt worden?

Jazeker. Het materiaal van de waterpro punchbag is weerbestendig in tegenstelling tot de meeste bokszakken. Omdat de vulling anders is, dit bestaat namelijk uit water, kan deze weerbestendige bokszak altijd buiten blijven hangen.

Wat wordt er meegeleverd bij de waterpro punchbag?

Er zit een ring en touw bij om de waterpro punchbag aan op te hangen. Twee plugjes worden ook meegeleverd, eentje om de boksbal te vullen en een andere om het gat af te sluiten.

Wat heb ik nog meer nodig als ik een waterpro punchbag koop?

Je hebt een bevestiging nodig om de waterpro punchbag aan op te hangen. Dit kan aan een plafondbeugel of muursteun, dit dien je apart te bestellen en kun je vinden bij de categorie bevestiging. Ook kun je een swivel en een veer aanschaffen

Waarvoor dient een swivel en is deze nodig als ik een waterpro punchbag koop?

Nee, zonder swivel kan de waterpro punchbag prima gebruikt worden. De swivel zorgt er voor dat de bokszak vrij kan ronddraaien waardoor er minder krachten op de bokszak komen te staan. Een swivel moet dus niet maar je verlengt hiermee wel de levensduur van de bokszak. Een swivel bevestig je tussen de ketting en het ophangsysteem.
Swivel voor bokszak.

Waarvoor dient een bokszak veer en is deze nodig als ik een waterpro punchbag koop?

Nee, zonder veer kan de waterpro punchbag prima gebruikt worden. De bokszak veer vangt de schokken op en werkt geluiddempend doordat de schokken geabsordeerd worden door de veer. Een bokszak veer moet dus niet maar kan zeker handig zijn als het gehorig is. De bokszak veer bevestig je tussen de ketting en het ophangsysteem.
Bokszak veer victory sports

Hoe vul je de waterpro punchbag?

Je kunt bij het productpagina van de waterpro punchbag bij video het YouTube filmpje bekijken met de instructies. De waterpro Punchbag dient gevuld te worden met water. De ruime vulopening zorgt ervoor dat je makkelijk de punchbag kunt vullen en leeglaten lopen met water. Er wordt een ventiel bijgeleverd om deze te vullen en af te sluiten.

Waar hang je een waterpro puchbag op?

Binnen is de zolder is vaak de beste plek om een waterpro punchbag op te hangen omdat daar vaak stevige houten constructiebalken van het huis lopen. Aan deze balken is een grote en zware bokszak (over het algemeen) prima op te hangen. Heb je wat minder ruimte kun je kiezen om de bokszak aan de muur te hangen. Hang een bokszak in ieder geval nooit op aan een gipsplaten plafond. Aangezien de waterpro punchbag een weerbestendige bokszak is en deze dus ook buiten kan kun je dezelfde constructie gebruiken als hoe je een schommel ophangt, bijvoorbeeld aan een balk.

Hoe hang je een waterpro puchbag op?

Dit kan op verschillende manieren. De waterpro punchbag met touw kun je bv. aan een plafondbeugel, een haak of een muursteun ophangen. Gebruik M8 houtschroeven of M8 keilbouten. Belangrijkste is om de zak niet te hoog maar ook zeker niet te laag op te hangen. Meestal is het beste om de bovenkant 10 cm hoger dan je eigen lengte op te hangen. Maar let op, als je meer ketting nodig heb om de zak op de juiste hoogte op te hangen, zal de bokszak steeds meer gaan zwieren bij gebruik. Als het plafond te hoog is, gebruik dan liever een muurbeugel. Mocht het je nog niet helemaal duidelijk zijn kun je ook ons uitgebreide blog bekijken, Hoe hang je een bokszak goed op?

Hoe hoog moet de waterpro puchbag hangen?

Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. De bovenkant van de waterpro punchbag dient ongeveer 10 CM hoger te hangen dan uw eigen lengte. Zo kun je alle stoten op de bokszak doen. Red je de gewenste hoogte niet met de meegeleverde ketting dan kun je een verlengketting voor een bokszak eraan doen, zo komt de bokszak lager te hangen. Weet wel dat als je meer ketting gebruikt de bokszak meer gaat bewegen.

Hoe ver moet een waterpro puchbag van de grond hangen?

Dat ligt eraan hoe lang diegene is die de waterpro punchbag gebruikt en of de bokszak alleen wordt gebruikt om te boksen of ook om te kickboksen. Wil je alleen stoten dan kan je de bokszak hoger hangen dan wanneer je ook low kicks wilt doen. Doe voor je de bevestiging ophangt, in de lucht de boksbewegingen die je van plan bent te gaan doen om een inschatting te maken hoe hoog de bokszak moet hangen.

Wat voor bokshandschoenen gebruik je tegen een waterpro punchbag?

In principe kun je alle soorten bokshandschoenen gebruiken, (kick)bokshandschoenen, MMA handschoenen en zakhandschoenen. Bokszakhandschoenen zijn zo gemaakt dat ze het prettigst zijn om tegen een stootzak te gebruiken. (Kick)bokshandschoenen worden hier ook wel veel voor gebruikt, deze zijn wat dikker (hebben meer padding) dan zakhandschoenen, dat vinden velen prettig. Wil je nog meer gevoel bij je stoten dan kun je het beste wel de echte bokszakhandschoenen gebruiken, doordat ze minder dik zijn kun je ook beter op je techniek trainen en een ander pluspunt, je houdt je mooie (kick)bokshandschoenen en MMA handschoenen netjes.