De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over bokszakhandschoenen op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over bokszakhandschoenen zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle bokszakhandschoenen bekijken.

Welke maat bokszakhandschoenen heb ik nodig?

In onderstaande tabel staat de richtlijn voor de maatvoering bij bokszakhandschoenen.

Maattabel bokszakhandschoenen:
Bokszakhandschoenen maat XS – Kleine kinderhand
Bokszakhandschoenen maat S – Kinderhand
Bokszakhandschoenen maat M – Dameshand, kleine herenhand
Bokszakhandschoenen maat L – Herenhand
Bokszakhandschoenen maat XL – Grote herenhand

Wat kosten bokszakhandschoenen?

De prijs van een paar bokszakhandschoenen ligt tussen de 25 en 90 euro. Het verschil in prijs zit vooral in het materiaal, het merk en de padding.

Waarom zit er zoveel prijsverschil tussen de verschillende bokszakhandschoenen?

Het grootste verschil zit in het materiaal, of de bokszakhandschoenen gemaakt zijn van kunstleder of dat de bokszakhandschoenen gemaakt zijn van leder. De laatste twee zijn wat duurder maar ook duurzamer. Ook is de prijs afhankelijk van of er veel of weining padding in de bokszakhandschoenen zit, des te meer padding des te meer bescherming ze geven. Duurdere bokszakhandschoenen zijn ook vaak netter afgewerkt. Ook het merk kan een paar (kick)bokshandschoenen duurder maken. Over het algemeen is het zo dat de beste bokszakhandschoenen zich in de hogere prijsklasse bevinden en het ook wel waard zijn en langer meegaan dan de relatief goedkope bokszakhandschoenen.

Kunstleren bokszakhandschoenen of leren bokszakhandschoenen?

Leren bokszakhandschoenen zijn duurzamer dan kunstleren bokszakhandschoenen. Gebruik je ze 1 á 2 keer in de week dan kun je gerust kiezen voor bokszandschoenen gemaakt van kunstleer. Weet wel, leren bokszakhandschoenen slijten minder snel waardoor je er dus langer mee doet.

Moet ik binnenhandschoenen of bandages gebruiken onder mijn  bokszakhandschoenen?

Dat wordt wel aangeraden. Binnenhandschoenen en boksbandages beschermen je handen, geven je polsen extra ondersteuning en houden je bokszakhandschoenen fris.

Kun je met bokszakhandschoenen ook sparren?

Nee, liever niet. Bokszakhandschoenen zijn alleen geschikt om te gebruiken tegen een bokszak of bokspaal. De bokszakhandschoenen zijn gevuld met dunnere padding, waardoor je meer voelt en beter aan je techniek kunt werken. Als je gaat sparren met bokszakhandschoenen is de kans op blessures groot, zowel bij jou als je tegenstander.

Wat zijn de beste bokszakhandschoen?

De beste zijn natuurlijk altijd de duurste ;-). Nee hoor dat is zeker niet het geval. Natuurlijk betaal je voor kwaliteit en is leder duurder dan kunstleder, maar ook een merknaam bepaalt veel van de prijs. Soms wel heel erg veel vinden wij. Onze aanbevelingen voor een goed paar bokszakhandschoenen vind je hier.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!