Een hangende bokszak kopen?

Wil je werken aan je kracht, conditie, snelheid en coördinatie? Dan is boksen of kickboksen gegarandeerd iets voor jou. Losgaan op een bokszak is nog steeds erg populair. Niet alleen bij echte sporters maar ook bij drukke gezinnen die af en toe hun ei kwijt willen zie je tegenwoordig een bokszak hangen. Het werkt namelijk ook stress verlichtend. Hoe fijn is het dan dat je niet uit huis hoeft maar gewoon thuis in je eigen omgeving kunt sporten. En, niet te vergeten, er met het hele gezin gebruik van kunt maken. Want wel kind wilt nou niet tegen een bokszak rammen, en hoe leuk is het om het samen met je kind te doen. Bovendien verbrand je met boksen en kickboksen flink wat calorieën, ook niet geheel onbelangrijk voor velen. Precies, tijd om een bokszak te kopen.

Bokszakken & ballen

Welke verschillende hangende bokszakken zijn er?

Er zijn bokszakken en boksballen in allerlei vormen. Zo heb je de standaard rechte hangende bokszak, bokszakken in een lichaamsvorm en boksballen. Een bokszak is te krijgen in meerdere lengtes, zo zijn ze er al van 60 CM tot wel 180 CM. Een boksbal daarentegen heeft vaak dezelfde maat en wordt meestal gebruikt om alleen te stoten daar ze een stuk kleiner zijn. Er zijn verschillende materialen waar de bokszakken en boksballen van gemaakt kunnen zijn, nylon, canvas PU/kunstleder en een soort kunststof. Ook de binnenvulling verschilt, meestal is dit textiel vezel mix maar ze zijn er ook met een soort schuim en sommige bokszakken en boksballen vul je thuis zelf met water en lucht. Je kunt je voorstellen dat al deze verschillende eigenschappen verschillende prijsklasses met zich meebrengt. Net zoals bij de meeste producten maken de afwerking en het merk ook nog het verschil in prijs. Je kunt al voor een paar tientjes een bokszak kopen maar ook voor een paar honderd euro.

Peermodellen / uppercut bokszakken / maize bags

Bokszakken

Speedballen / double end ballen

Wat is de beste bokszak voor jou?

Het is belangrijk dat je beste bokszak voor jou kiest. Je begint met te bepalen wat je met de bokszak wilt doen. Wil je alleen stoten? Wil je ook laag trappen? Wil je aan je snelheid werken? Of wil je alleen je conditie verbeteren? Ook is het belangrijk wie de bokszak gaat gebruiken. De lengte en het gewicht van de persoon maken ook het verschil welke bokszak geschikt is.

Een bokszak kopen voor thuis, waar moet ik op letten?

Nu je bepaald hebt voor jezelf wat je met de bokszak wilt doen en wie deze gaan gebruiken kun je kijken welke bokszak het beste voor jou of jullie is. Er zijn behoorlijk veel verschillende hangende bokszakken op de markt. Bij het kopen van een bokszak moet je op meerdere dingen letten zoals, de vorm, de lengte van de bokszak, het materiaal waar de bokszak van gemaakt is, de vulling van de bokszak, het gewicht etc.

Welke bokszak is geschikt/goed voor mij?

Tegen elke bokszak of boksbal in welke vorm dan ook kun je stoten. Heb je aan stoten alleen al genoeg dan is een boksbal of een kleine bokszak geschikt vor jou. Wil je ook aan je snelheid werken dan is een speedball, reactiebal of double end ball beter, deze komt terug na elk stoot. Ben je van plan om ook te trappen, dan heb je een bokszak nodig die laag genoeg hangt zodat je ook je low kicks kunt uitvoeren. Een uppercut bokszak, anglebag of een bokszak met hoek is ideaal als je ook opstoten wilt trainen. Deze bokszakken hebben een speciale vorm, ze zijn van boven breder dan onder of hebben de vorm van een torso.

Welke bokszak is geschikt voor volwassenen, welke lengte?

Dat ligt eraan hoe lang en hoe zwaar diegene is die de bokszak gaat gebruiken en wat hij of zij ermee wilt gaan doen. Als de bokszak uitsluitend gebruikt wordt voor het trainen van de stoottechnieken zoals bij het boksen dan volstaat een boksbal of een bokszak tot 120 CM. Wordt de bokszak ook gebruikt om tegen aan te trappen zoals bij kickboksen en MMA dan voldoet een bokszak van 150 of 180 CM. Let wel, een bokszak voor volwassenen moet wat zwaarder zijn anders beweegt het alle kanten op, tenminste 25 kilo voor een bokszak van 120 CM en tenminste 35 kilo voor een langere bokszak.

Bokszakken om te stoten

Bokszakken voor kickboksen

Welke bokszak is geschikt voor kinderen?

Een gewone hangende bokszak kan soms wat hard aanvoelen, sommige ervaren dat als prettig, anderen als pijnlijk. Voor een kind geldt waarschijnlijk het laatste. Een bokszak die je vult met water voelt daarentegen erg prettig aan, de stoten en trappen worden geleidelijker geabsorbeerd, hierdoor is de kans op blessures vele malen kleiner. Hierdoor is een aqua bag / water bokszak een perfecte bokszak voor kinderen. Hieronder kun je zien hoe deze speciale bokszakken eruit zien.

Aqua punch bags

Welke lengte bokszak is geschikt voor kinderen?

Voor kinderen is elke lengte bokszak eigenlijk goed. Je kind kan gerust met je meedoen op jouw bokszak. Wil je specifiek een bokszak kopen voor een kind dan kan je ook kiezen voor een kleinere kinder bokszak, ze zijn er al vanaf 60 CM, kinderen hebben natuurlijk minder stootoppervlak nodig. Het nadeel is wel dat kleine bokszakken te hoog hangen aan het plafond, je hebt dan meer ketting nodig waardoor de bokszak gaat zwieren, erg heen en weer beweegt, dit wordt al vervelend ervaren. De bokszak kan ook aan een muur bevestigd worden met een muursteun, zo kun je de kinder bokszak op de optimale hoogte hangen zonder dat je extra ketting nodig hebt.

Welke bokszak is geschikt om alleen te stoten?

Er is minder stootoppervlak nodig om alleen te stoten, een 90 CM bokszak, 100 CM bokszak of 120 CM bokszak voldoet prima.

Bokszakken om te stoten

Welke bokszak is geschikt voor kickboksen, trappen en stoten?

Voor het kickboksen heb je een lange bokszak nodig, een 150 CM bokszak of een 180 CM bokszak. Met deze lengte kun je ook lowkicks uitvoeren op de bokszak. Een kleinere bokszak komt te hoog van de grond te hangen waardoor je er geen lage trappen op kunt doen.

Bokszakken voor kickboksen

Hoe zwaar moet een bokszak zijn, welk gewicht, hoeveel kilo?

Dat is afhankelijk van wat je ermee wilt doen, ook is het gewicht van de gebruiker een belangrijke factor. Voor kinderen is een bokszak van 20 kilo al voldoende, voor tieners en beginners een bokszak van 30 kilo en voor gevorderden tenminste 40 kilo. Hoe zwaarder de bokszak is hoe minder deze beweegt/zwiert. Een bokszak die teveel zwiert werkt ook niet prettig, dus je kunt beter een zware bokszak kopen dan een te lichte. Wil je meer op je conditie trainen dan is een lichtere bokszak wel weer beter daar deze meer beweegt.

Hoe lang moet een bokszak zijn, welke lengte / maat?

Ook dat hangt af van de gebruiker. Als je als volwassene alleen gaat stoten dan heb je aan een bokszak van 60 tot 120 CM genoeg. Wil je ook laag trappen dan heb je tenminste een bokszak van 150 CM nodig. Voor een kind is in principe een bokszak tot 100 CM voldoende, dit ligt er wel aan waar de bokszak wordt opgehangen. Ga sowieso voor een bokszak van tenminste 150 CM als je wilt dat de bokszak stabiel genoeg hangt.

Waar is een bokszak van gemaakt, welk materiaal?

Een belangrijke factor waardoor de prijzen zo uiteenlopen is het materiaal waar de bokszak van gemaakt is. Bokszakken kunnen gemaakt zijn van leder, kunstleder/PU, bisonyl, nylon, canvas en een soort kunststof. Leder en kunstleder/PU zijn de meest voorkomende. Net zoals bij alles is een bokszak van echt leer duurder dan de bokszakken gemaakt van andere materialen. Dat is niet voor niets, aangezien leren bokszakken een stuk duurzamer zijn, van betere kwaliteit zijn, en je er dus langer mee doet. Ook bij intensief gebruik blijft de leren boxzak in goede staat. Tegenwoordig heb je wel kunstleder wat in de buurt van de kwaliteit van echt leer komt. De meeste bokszakken hebben één laag, zoals de eerder genoemde materialen, om de vulling heen. Ze zijn er ook met twee of drie lagen, met een combinatie van verschillende materialen zodat de bokszak langer zijn juiste vorm behoudt.

Leren bokszakken

Kunstleren bokszakken

Wat zit er in een bokszak, welke vulling?

Bokszakken zijn meestal gevuld met textielsnippers. Zo voelt de bokszak niet te hard en niet te zacht aan. Je hebt ook boskzakken met speciale vulling, deze zijn minder blessure gevoelig. Deze bokszakken zijn gevuld met speciale korrels met daar omheen schuim. Er hangt wel een prijskaartje aan deze speciaal gevulde bokszakken, je betaalt minstens twee keer zoveel hiervoor. Tegenwoordig kun je bokszakken ook zelf vullen met water en/of lucht, genaamd aqua punch bags. Dankzij het water voelt het erg realistisch aan, tenslotte bestaat de mens ook voor minstens de helft uit water. Ook deze bokszakken zijn minder blessure gevoelig en je betaalt niet veel meer dan een gewone bokszak, top alternatief dus.

Wat heb ik nog meer nodig als ik een bokszak koop?

De bokszak of boksbal moet uiteraard ergens aanhangen, dat kan dmv. een plafondbeugel of muursteun. Met een swivel kan de bokszak vrij ronddraaien waardoor er minder krachten op de bokszak komen te staan. Een swivel moet niet maar je verlengt hiermee wel de levensduur van de bokszak. Een bokszak veer vangt de schokken op en werkt geluiddempend doordat de schokken geabsordeerd worden door de veer. Een bokszak veer moet niet maar kan zeker handig zijn als het gehorig is. Een ketting van 30 CM wordt meegeleverd, wil je dat de bokszak lager komt te hangen dan kun je een speciale verlengstuk ketting voor een bokszak er aan doen.

Bokszak bevestiging

Een bokszak ophangen/bevestigen, waar kan dat?

Waar je een bokszak ook wilt ophangen het is belangrijk dat je altijd genoeg beweegruimte hebt, minimaal 75 CM om de hele bokszak heen. De meest voorkomende plek waar de bokszak aan opgehangen wordt is aan het plafond, dit is vaak het goedkoopst en het makkelijkst. Dat kan aan een plafondbeugel of een plafondhaak. Heb je wat minder ruimte dan kun je de bokszak aan de muur ophangen dmv. een muursteun.

Kan een bokszak ook buiten hangen?

De meeste bokszakken zijn niet weerbestendig. Als zou bijvoorbeeld het materiaal bisonyl wel geschikt zijn voor buiten, de vulling, de binnenkant van de bokszak is dat zeker niet. De vulling wordt vochtig en functioneert hierdoor niet meer naar behoren. Je kunt wel altijd de bokszak even buiten hangen en na gebruik weer naar binnen halen. Alleen bokszakken die je zelf vult met water en/of lucht zijn weerbestendig, de aqua punch bags. De buitenkant is een soort kunststof wat prima buiten kan blijven hangen. Wat ons betreft een uistekende en goede oplossing, wat is er nu gezonder dan in de buitenlucht sporten?

Aqua punch bags

Een bokszak ophangen/bevestigen, hoe moet dat?

Met een plafondbeugel of plafondhaak bevestig je de bokszak aan het plafond. Zorg dat je een stevig plafond of balk gebruikt. De bokszak hang je eenvoudig op aan het oog van de beugel of haak. Een muursteun bevestig je aan de muur met de bijgeleverde schroeven, ook hierbij geldt, zorg dat het een stevige muur is. De bokszak hang je op aan het oog van de muursteun. Voor een uitgebreide uitleg kun je naar ons volgende blog gaan, Hoe hang je een bokszak goed op?

Hoe hoog moet een bokszak hangen?

De bovenkant van de bokszak dient ongeveer 10 cm hoger te hangen dan je eigen lengte. De ideale hoogte kun je dus berekenen door je eigen lengte + 10 cm + 30 cm bij elkaar op te tellen. Het kan natuurlijk zijn dat jouw ideale hoogte lager is dan dat je kunt komen met de bijgeleverde ketting. Je kunt dan een verlengketting gebruiken, een lange ketting betekent wel dat de bokszak gaat zwieren, heen en weer gaat, dat kan als vervelend worden ervaren. Een andere optie is een muursteun gebruiken, deze kun je makkelijk op de gewenste hoogte hangen.

Hoe ver moet een bokszak van de muur hangen?

Als je een bevestiging voor aan de muur gebruikt, een muursteun, dan hangt de bokszak 55 CM van de muur. Dat is voldoende om alle voorkomende bokszak oefeningen uit te voeren. De ideale afstand is 75 CM, dit kan je realizeren door de bokszak aan het plafond te hangen.

Hoe hoog/ver moet een bokszak van de grond hangen?

Dat is geheel afhankelijk wie de bokszak gebruikt en welke oefeningen ermee gedaan gaat worden. Voor alleen stoten kan de bokszak vrij hoog hangen, wil je ook low kicks gaan doen moet de bokszak een stuk lager hangen.

Een bokszak voor in de sportschool

Niet alleen thuis of in een boksschool worden bokszakken gebruikt. Je ziet steeds meer bokszakken hangen in de gewone sportscholen. Boksen en kickboksen worden steeds vaker als extra lessen gegeven. Dit is een ideale manier om aan de conditie te werken en om men te laten kennismaken met deze vechtsporten.

Best geteste bokszakken

Actie
Topkeus
v.a. 139,95 v.a. 119,90
Topkeus
v.a. 129,90
Topkeus
v.a. 99,90
Actie
Topkeus
v.a. 240,90 v.a. 229,00
Actie
Extra Breed
Oorspronkelijke prijs was: €269,90.Huidige prijs is: €229,00.
Topkeus
v.a. 49,90
Actie
Topkeus
Oorspronkelijke prijs was: €259,90.Huidige prijs is: €245,00.
Topkeus
Topkeus
v.a. 84,90
Actie
Oorspronkelijke prijs was: €599,90.Huidige prijs is: €549,00.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!