De populariteit van kickboksen onder vrouwen groeit snel. Niet alleen mannen zoals Rico Verhoeven, maar ook steeds meer vrouwen omarmen deze sport. Dit komt door de effectieve full-body workout die het biedt, de opkomst van vrouwelijke rolmodellen in de sportwereld, en het gevoel van empowerment dat vrouwen ervaren door het ontwikkelen van zelfverdedigingsvaardigheden. De aanwezigheid van vrouwen in de kickboksgemeenschap heeft geleid tot meer diversiteit en inclusiviteit binnen sportscholen, wat de groei van de sport onder vrouwen verder stimuleert. Maar nu de vraag, zijn er speciale bokshandschoenen voor dames / vrouwen en welke maat bokshandschoenen hebben dames / vrouwen nodig? Bijna niet meer en maat 10 OZ tot en met 16 OZ. Dit was wel een heel erg beknopt antwoord niet, we zullen het hieronder verder bespreken.

Zijn er speciale bokshandschoenen voor dames / vrouwen?

Bokshandschoenen worden over het algemeen beschouwd als universeel geschikt, ongeacht het geslacht van de gebruiker. De meeste merken produceren bokshandschoenen die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, maten en gewichten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel dames als heren. Hoewel er specifieke bokshandschoenen op de markt zijn die zijn ontworpen met een meer vrouwelijke esthetiek, zoals kleinere maten en mogelijk meer kleuropties die aansluiten bij de voorkeuren van vrouwen, zijn de meeste bokshandschoenen genderneutraal in ontwerp. Dit betekent dat mannen en vrouwen over het algemeen dezelfde handschoenen kunnen gebruiken, met verschillende maten beschikbaar om aan individuele behoeften te voldoen.

Welke maat/gewicht bokshandschoenen hebben dames / vrouwen nodig?

Vrouwen die (kick)boksen beoefenen, hebben meestal de voorkeur voor kickbokshandschoenen in maten variërend van 10 oz tot 16 oz. Deze maten bieden een goede balans tussen bescherming, comfort en bewegingsvrijheid tijdens trainingen en sparring. De keuze voor de juiste maat kickbokshandschoenen hangt niet alleen af ​​van geslacht en trainingsvoorkeuren, maar ook van lengte en gewicht. Over het algemeen geldt dat hoe groter en zwaarder een persoon is, hoe meer bescherming en ondersteuning ze nodig hebben tijdens het kickboksen. Vrouwen met een grotere lichaamsbouw en meer spiermassa hebben vaak behoefte aan grotere handschoenen voor een betere pasvorm en meer bescherming. Dit betekent dat vrouwen met een groter postuur waarschijnlijk zwaardere handschoenen zullen kiezen, zoals 14 oz of 16 oz, voor extra demping en ondersteuning tijdens trainingen en sparring. Aan de andere kant kunnen vrouwen met een kleinere lichaamsbouw en minder spiermassa de voorkeur geven aan lichtere handschoenen voor meer behendigheid en bewegingsvrijheid. Dit kan betekenen dat ze kiezen voor kleinere maten zoals 10 oz of 12 oz, vooral als ze kleinere handen hebben en een strakkere pasvorm nodig hebben. Het is echter belangrijk op te merken dat dit algemene richtlijnen zijn en dat individuele voorkeuren en behoeften altijd prioriteit moeten hebben bij het kiezen van kickbokshandschoenen. Het is raadzaam om verschillende maten uit te proberen en te kijken welke het meest comfortabel en ondersteunend aanvoelt op basis van je lengte, gewicht en persoonlijke voorkeuren.

Best geteste bokshandschoenen

Actie
+ Luxe Tas
149,90 119,90
Actie
+ Luxe Tas
Actie
47,90 39,90
Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.