De meestgestelde vragen (en ook antwoorden 😉 ) over bokspalen op een rij. Alle vragen die wij konden bedenken en die bezoekers ons hebben gesteld over bokspalen en staande bokszakken zijn hier te vinden. Uiteraard kun je ook gelijk alle bokspalen bekijken.

Wat kost een bokspaal?

De prijzen van bokspalen liggen behoorlijk uiteen. Van een paar tientjes, dan heb je een opblaasbare, tot wel 800 euro. De bokspalen / staande bokszakken die je bij ons kunt kopen zijn de meest verkochte en hebben de beste prijs/kwaliteit verhouding. Deze prijzen liggen tussen de 230 euro tot 400 euro. Het verschil zit in de kwaliteit, het design, de grootte van het stootoppervlak en niet te vergeten het merk.

Hoe wordt de bokspaal geleverd?

De bokspaal wordt geleverd in twee dozen. De voet met een flexibel tussenstuk en in de andere doos het stootgedeelte.

Wat heb ik nog meer nodig als ik een bokspaal koop?

Bokshandschoenen en ook scheenbeschermers (als je ook wilt trappen) om blessures te voorkomen. Zand of grind om de voet te vullen en eventueel een trechter.

Hoe zet je de bokspaal in elkaar?

Bij het stootgedeelte zit een beschrijving hoe je de bokspaal in elkaar moet zetten. Ook kun je bij het product een YouTube filmpje bekijken, hier wordt verteld hoe je de bokspaal in elkaar zet.
1. Vul de basis / voet met zand of fijn grind en draai de dop vast
2. Bevestig je het rubberen tussenstuk recht op de voet en draai tot de ronde openingen voor de pluggen goed zitten
3. Plaats 2 rubberen pluggen in het onderste gedeelte van het rubberen tussenstuk en bevestig daaroverheen de eerste metalen klem
4. Bevestig de binnenpaal door deze op het rubberen tussenstuk te draaien tot de ronde openingen voor de pluggen goed zitten (je kunt het stootgedeelte een deel of geheel van de binnenpaal omhoog schuiven)
5. Plaats 2 rubberen pluggen in het bovenste gedeelte van het rubberen tussenstuk en bevestig daaroverheen de tweede metalen klem
6. Schuif het stootgedeelte over de binnenpaal heen

Wat voor vulling gaat er in de voet van een bokspaal / staande bokszak?

De voet/basis van de bokspaal/staande bokszak is te vullen met zand of grind. We adviseren dit te doen met grind. Zand wordt vochtig en gaat aan elkaar plakken, dan is het bijna onmogelijk dit er weer uit te halen mocht dat nodig zijn. Bij grind is dit niet het geval, dat blijft los van elkaar zitten. Met fijn grind is de voet van de bokspaal het zwaarst te krijgen, de steentjes vallen goed in elkaar en er blijft weinig ongebruikte ruimte over.

vulling bokspaal fijn grind 2

Hoeveel kilo zand of grind kan er in de voet van een bokspaal/vrijstaande bokszak?

Voor de meeste gebruikers is 100 KG zand of grind al voldoende om de bokspaal stabiel te maken. Mocht het voor jou niet genoeg zijn, de voet/basis van de bokspaal is maximaal te vullen tot 140 KG.

Waar koop ik zand of grind om de bokspaal mee te vullen?

Bij de bouwmarkt of tuincentrum kun je zand of grind voor de bokspaal kopen. Online zou ook kunnen, maar vaak betaal je dan veel verzendkosten vanwege het gewicht.

Hoe krijg je de rubberen dopjes/plugjes uit de voet van de bokspaal?

Met een schroevendraaier kun je ze eruit wippen. Gaat dit niet, dan een kleine schroef een stukje in de plug draaien en vervolgens de schroef en plug er uit trekken.

Glijdt de bokspaal niet weg tijdens het gebruik?

Op de meeste ondergronden blijft de bokspaal op zijn plek. Uiteraard wel afhankelijk van hoe hard jij stoot en trapt. Bij een gladde ondergrond kun je een anti-slip mat of anti-slip tegels gebruiken, waardoor van zijn plek bewegen haast onmogelijk wordt.

Rubberen fitness mat, 100 x 100 cm.

Maakt de bokspaal veel herrie tijdens het gebruik?

Het ligt er natuurlijk aan waar je de bokspaal gaat gebruiken maar het kan zeker herrie veroorzaken. Je kan dit voorkomen of verminderen door een geluiddempende mat of tegels eronder te plaatsen.
Rubberen fitness mat, 100 x 100 cm.

Hoe verplaats je de bokspaal?

De bokspaal kun je verplaatsen door de aan voet te trekken of de voet te laten rollen. Je kunt ook een touw of riem om de voet en dan daaraan trekken. Trek nooit aan het stootgedeelte / body.

Kan de bokspaal ook buiten gebruikt worden?

Dat kan, let wel dat je body / stootgedeelte niet buiten laat. Deze is niet weerbestendig. Je kunt het stootgedeelte eraf schuiven of de gehele bokspaal binnen zetten, dan kan de bokspaal / staande bokszak gewoon buiten gebruikt worden.

Wat voor bokshandschoenen gebruik je tegen een bokspaal/staande bokszak?

In principe kun je alle soorten bokshandschoenen gebruiken, (kick)bokshandschoenen, MMA handschoenen en zakhandschoenen. Bokszakhandschoenen zijn zo gemaakt dat ze het prettigst zijn om tegen een stootzak te gebruiken. (Kick)bokshandschoenen worden hier ook wel veel voor gebruikt, deze zijn wat dikker (hebben meer padding) dan zakhandschoenen, dat vinden velen prettig. Wil je nog meer gevoel bij je stoten dan kun je het beste wel echte bokszakhandschoenen gebruiken, doordat ze minder dik zijn kun je ook beter op je techniek trainen en een ander pluspunt, je houdt je mooie (kick)bokshandschoenen en MMA handschoenen netjes.

Wat is het verschil tussen de gewone RAM bokspaal en de RAM XL paal?

De RAM O XL bokspaal en de RAM CAM O XL bokspaal hebben een grotere diameter en zijn dus nog breder. Daarom is er nog meer raakoppervlak, wat veel gebruikers erg prettig vinden. Kwalitatief is er geen enkel verschil.

Wat is het verschil tussen de RAM O bokspaal en de RAM O2 bokspaal?

In de kwaliteit en de grootte zit geen verschil. De RAM O2 bokspaal heeft alleen groter logo dan de RAM O bokspaal.

Zijn er ook losse onderdelen te koop voor de bokspaal/staande bokszak?

Je kunt de dopjes/plugjes, metalen klemmen, dop voor de voet, rubber tussenstuk en de binnenpaal van het stootgedeelte los kopen.

Wat is de beste bokspaal / staande bokszak?

Dat is vrij simpel eigenlijk. De RAM bokspalen hebben de beste prijs/kwaliteit verhouding. Ze zijn stabiel, stevig en zeer prettig om tegen aan te stoten, niet alleen voor ervaren (kick)boksers maar ook voor beginners en kinderen. De bokspalen hebben ook een zeer aantrekkelijke prijs. Onze top 4 lijst beste bokspaal / staande bokszak vind je hier.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!