Thuis sporten met een bokszak

We weten allemaal dat sporten gezond voor ons is, voor volwassenen maar natuurlijk ook voor kinderen. Dat maakt sport een belangrijk onderdeel binnen ons leven. Voor veel mensen is door het hectische tempo van ons werk, studie en gezin het hebben van genoeg lichaamsbeweging echter een moeilijke taak. Daarom wordt het steeds populairder om ons huis om te bouwen tot een geïmproviseerde sportschool. Natuurlijk kun je ook naar een sportschool gaan om lekker te bewegen of je frustraties van je werk eruit te krijgen maar soms is het prettig om niet de deur uit te hoeven en het gewoon in je eigen omgeving te kunnen doen. We laten in deze blog de voordelen zien van een staande bokszak / bokspaal, natuurlijk kun je ook gelijk op zoek gaan naar de beste staande bokszak voor jou of ga naar onze top 4 beste bokspalen.

Een hangende bokszak of staande bokszak / bokspaal staand kopen?

Als je een hangende bokszak voor thuis wilt aanschaffen moet je je er eerst in verdiepen. Je moet bedenken wat je er exact mee wilt gaan doen om te bepalen welke lengte je nodig hebt. Er zijn wel honderden verschillende bokszakken te krijgen. Welke merk en materiaal zijn dan het best? Een bokszak ophangen kan lastig zijn. Waar moet je deze ophangen? Kan mijn plafond het wel aan? Hoe hang ik de bokszak op? Wat heb ik allemaal nodig? Dit zijn allemaal dingen die je moet weten voor je een bokszak aanschaft. Dat kan ook een reden zijn waarom je het dan toch niet gaat doen omdat je er geen goede ruimte voor hebt of omdat je geen zin hebt om alles uit te zoeken. Dan is een vrij staande bokszak / bokspaal de perfecte oplossing.

Wat is een vrijstaande bokszak / bokspaal?

Het lijkt vanzelfsprekend het antwoord op deze vraag maar we leggen het graag nog even uit. Je kunt ook eerst het volgende YouTube filmpje bekijken, RAM O XL bokspaal / staande bokszak review | RAM fighting gear, om gelijk een beeld bij een staande bokszak te krijgen en alvast wat informatie op te doen. Een staande bokspaal is een bokszak op een standaard. De voet ofwel basis waar de bokszak op staat kun je vullen met water, zand of grind zodat de bokspaal blijft staan en niet omvalt na een stoot. De meeste bokspalen hebben een stootgedeelte in de vorm van een standaard hangende bokszak. Ze zijn er ook in de vorm van een menselijk lichaam, deze worden dummies of bokspoppen genoemd. We vertellen je verderop in deze blog meer over deze boksdummies.

Bokspalen / staande bokszakken

De voordelen van een staande bokszak / bokspaal staand

Je betaalt wel wat meer voor een staande bokszak in tegenstelling tot een hangende bokszak, maar er zijn een aantal belangrijke voordelen om toch hiervoor te kiezen. Al die vragen die je hebt bij het aanschaffen van een hangende bokszak zijn niet nodig bij de aankoop van een staande bokszak.

Geen montage

Je kunt je gereedschapskist laten staan bij het monteren van een staande bokspaal. Een bokspaal hoeft niet opgehangen te worden. Je hoeft geen gaten in je muur of plafond te boren en je hebt geen ophangsysteem nodig. Een vrijstaande bokspaal zet je zo in elkaar, vul je met water, zand of grind en is klaar voor gebruik.

Gemakkelijk te verplaatsen

Omdat je een vrijstaande bokspaal niet hoeft op te hangen kun je deze gebruiken waar je maar wilt, het enige vereiste is genoeg ruimte om ronduit te bewegen. Een hangende bokszak is altijd in het zicht, vaak in het midden van je kamer. Een staande bokszak zet je na gebruik zo weer aan de kant en dan kun je de ruimte voor iets anders gebruiken. Ideaal dus voor wat kleinere ruimtes.

Ook voor buiten

Wat is er nu prettiger dan trainen in de buitenlucht. De tuin is een ideale plek om te (kick)boksen. Let wel dat je dan een weerbestendige bokszak nodig hebt, eentje die bestand is tegen vocht en niet gaat schimmelen. Deze bokszakken zijn bijna niet te krijgen. Het mooie van een vrijstaande bokspaal is echter dat je ‘m na gebruik weer makkelijk binnen neer kunt zetten, waardoor de paal in uitstekende conditie blijft. Tijdens de training heeft het vocht niet zo’n invloed op de binnenkant van de bokszak dus kan de staande bokspaal prima even buiten staan, maar ná de training moet de bokszak zo snel mogelijk naar binnen gehaald worden. Heb je geen zin om de hele bokspaal weg te zetten dan kun je vaak ook alleen het stootgedeelte eraf schuiven, de voet en het gedeelte waar het stootgedeelte omheen zit zijn vaak van plastic en dus weerbestendig.

Geschikt voor iedereen

Een bokszak staand is perfect voor volwassenen om te gebruiken. Omdat het laag op de grond staat kun je in tegenstelling tot een hangende bokszak er met het hele gezin gebruik van maken. Voor een kind kan een bokspaal ook een leuke uitlaatklep zijn.

Tips en weetjes staande bokszak / bokspaal staand

Nu de voordelen duidelijk zijn willen we je graag meer vertellen over de staande bokszak ofwel bokspaal. Er zijn ook vast dingen die je je nog afvraagt of die je nog niet weet en we geven je handige tips.

Waaruit bestaat een staande bokszak / bokspaal?

Je hebt verschillende soorten bokspalen. Opblaasbaar of bokspalen die al gevuld zijn met zand oid. Maar de meeste staande bokszakken bestaan uit een aantal componenten. De plastic basis ofwel voet die op de grond staat, deze is vaak leeg en vul je met zand of water. Bovenop heb je het stootgedeelte, de bokszak met vulling, die over een plastic binnenpaal zit. En als laatste een rubber tussenstuk die de voet en het stootgedeelte verbindt. Doordat deze van rubber is veert de staande bokszak een beetje mee. Er zijn vaak nog klemmen en rubberen plugjes bijgevoegd om de voet met het rubberen tussenstuk en het stootgedeelte met het rubberen tussenstuk vast te zetten.

Een staande bokszak / bokspaal vullen, hoe?

De plastic voet van de vrijstaande bokspaal wordt leeg geleverd. Er zit een dop op om het af te sluiten. Je kunt de voet vullen met water, zand of grind met behulp van een trechter. Het is handig dit samen met iemand te doen, daar dit soms een ietwat lastige klus blijkt te zijn.

Staande bokszak vullen met water, grind of zand?

Voor de beste stabiliteit wordt grind of zand aangeraden, tenminste 100 kilo voor een volwassene. Ben je er nog niet helemaal zeker van waar je de bokspaal neer wilt zetten of ga je of ben je van plan te gaan verhuizen dan kun je het beste water gebruiken, dit kan je er makkelijker weer uithalen. Het nadeel van water is dat de bokspaal meer kan gaan bewegen en de garantie er vaak niet is dat de voet niet gaat lekken. Dus wil je dat de vrijstaande bokspaal stevig en stabiel staat en geen water op de grond dan kun je het beste voor zand of fijn grind kiezen, op deze manier heb je een zeer stevige en stabiele bokspaal. Fijn grind is ten opzichte van zand makkelijker er weer uit te halen. Zand kan door vocht aan elkaar gaan plakken en is hierdoor moeilijker eruit te krijgen, daar grind altijd los van elkaar blijft. Zie hieronder een voorbeeld van het soort grind.

vulling bokspaal fijn grind 2

Hoe verplaats je een vrijstaande bokszak / bokspaal staand?

Als je de bokspaal wilt verplaatsen is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste kunt doen, dit om te voorkomen dat de bokspaal stuk gaat. Bij verkeerd gebruik heb je natuurlijk geen garantie meer, zoals bij alle producten. Trek nooit aan de bovenkant, het stootgedeelte van de bokszak, dan kan de binnenpaal die onder de bokszak zit breken. Aan de voet zitten vaak een soort van handvaten, hiermee kun je de bokspaal verplaatsen. Een andere optie is een touw of riem om de voet te doen en dan kun je door te trekken aan het touw de bokspaal verplaatsen.

Maakt een vrijstaande bokszak veel geluid?

Houd er rekening mee dat je training niet helemaal stil zal zijn als je de bokspaal op een bovenverdieping of in een appartement gebruikt. De kans is er dat je onderburen er waarschijnlijk wel iets van meekrijgen dat je aan het trainen bent. Een tapijtvloer kan een goed alternatief zijn, omdat het geluid wordt gedempt. Je kunt ook een geluiddempende mat of rubberen tegels onder de bokspaal doen.

Blijft een bokspaal staand goed op zijn plaats staan?

Normaliter zeker wel, maar dat hangt af van meerdere dingen, bijvoorbeeld de kracht van diegene die de bokspaal gebruikt. Je kunt je voorstellen dat als een kind een stoot geeft de bokspaal niet beweegt in tegenstelling tot wanneer een volwassen man of vrouw dat doet. Daarom is het van belang dat je de bokspaal goed zwaar kunt maken zodat hij stabiel blijft staan. Tenminste 125 kilo wordt aangeraden voor optimale stabiliteit. Uiteraard maakt het ook uit op wat voor vloer de bokspaal staat. Op tapijt of een andere ruwe ondergrond zal de bokspaal gewoon blijven staan, heb je zeil of een andere gladde vloer kan de bokspaal gaan schuiven. Dit kan erg vervelend zijn. Je kunt een anti-slip mat onder de bokspaal plaatsen om het glijden tegen te gaan. De anti slip puzzelmatten zijn ook ideaal om op te trainen.

Matten / vloeren

Staande bokszak in de sportschool

Boksen of kickboksen wordt tegenwoordig niet alleen in een boksschool gedaan. In de gewone sportschool kun je ook steeds vaker deelnemen aan een kickboksles. Hier kan een vrijstaande bokszak goed van pas komen. Men wilt de ruimtes goed benutten en niet 24/7 een bokszak in die ruimte hebben hangen. Ze pakken de staande bokszakken voor de les begint en na afloop worden ze weer aan de kant geschoven. Dit is een perfecte manier voor sportscholen om speciale lessen aan te bieden zonder dat het ruimte inneemt. Zo kan iedereen kennis maken met boksen of kickboksen zonder daarvoor naar een speciale boksschool te gaan.

Een dummy / bokspop bokspaal of een gewone bokspaal?

Een boksdummy ofwel bokspop is een staande bokszak maar dan met een stootgedeelte in de vorm van een torso. Dit brengt een groot voordeel met zich mee ten opzichte van een gewone bokspaal. Doordat het stootgedeelte de vorm van een menselijk lichaam heeft kun je je training nog uitdagender maken, meer realistisch, en dat zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iemand anders bezeert. Omdat een bokspop een replica is van het menselijk lichaam, kun je gericht trainen en je techniek verbeteren. Je kunt precieze slagen en kicks geven zoals je in een wedstrijd ook je tegenstander raakt op enkel de beste plekken. Niet alleen het uiterlijk lijkt op dat van een mens, ook het materiaal waar de dummy van gemaakt is voelt als echt. Het gevoel als je stoot of trapt tegen een bokspop is zo realistisch dat je bijna vergeet dat je tegenstander een pop is. Een boksdummy, ook wel BOB bokspop genoemd, wordt vaak gebruikt als trainingsmaatje in een sportschool maar is zeker ook geschikt voor thuis gebruik. Wil je meer weten over een dummie / bokspop lees dan de blog Een boksdummy, echt zo echt?

Dummies / bokspoppen

Welke staande bokszakken / bokspalen staand zijn er?

Er zijn niet zoveel verschillende soorten bokspalen te krijgen als hangende bokszakken. De verschillen in prijs zijn wel enorm. Zo zijn ze er van een paar tientjes tot wel 700 euro. De hele goedkope bokspalen zijn opblaasbaar en heus wel leuk voor kinderen. Deze zijn alleen zo licht dat ze snel omgaan, wat je natuurlijk niet wilt als je serieus bezig bent. Vanaf 200 euro spreken we echt over een serieuze bokspaal. Uiteraard speelt het merk ook een grote rol in de prijs. Een bokspaal waarvan de prijs erg hoog is juist door het ene merk wat erop staat. Een bepaald merk zorgt ervoor dat de bokspaal in een hoog prijssegment komt. Net zoals bij alles is de duurste niet altijd de beste. En dat geldt ook zeker voor een bokspaal.

De beste staande bokszakken / bokspalen staand

Wat de beste bokspaal voor jou is, is natuurlijk geheel afhankelijk van wat jij wilt. En misschien ben jij wel gek van juist dat merk waarvan de prijs wat hoger is en vind je het niet erg om wat meer uit te geven. Een kwalitatief goede bokspaal moet een aantal belangrijke kenmerken bevatten. Ten eerste dat de staande bokszak stevig en stabiel staat en dus niet omvalt na elke stoot of trap. Dit voorkom je door de voet/basis zwaar te maken. Let er dus op wanneer je een staande bokszak gaat kopen dat de voet met tenminste 125 kilo te vullen is, zo ben je verzekerd van een stabiele staande bokszak. Ook de grootte van het stootgedeelte is belangrijk, hoe groter deze is, hoe gevarieerder je kunt trainen en des te meer verschillende mensen de bokspaal kunnen gebruiken. Sommige bokspalen hebben een korte stootzak voor alleen stoten. Deze soort bokspalen kunnen kinderen bijvoorbeeld niet gebruiken omdat het stootgedeelte te hoog begint. We hebben voor jou een lijst samengesteld met relatief goedkope staande bokszakken maar die wel van kwaliteit zijn, kijk maar op de volgende pagina, budget staande bokszak / bokspaal.

Daarom een Vrijstaande Bokszak / Bokspaal Staand kopen

Zoals je hebt kunnen lezen is de bokspaal niet alleen de ideale trainingspartner voor iedere thuis sporter, ook sportscholen maken gebruik van vrijstaande bokszakken. Bewegen / sporten is goed voor iedereen, of je nu een fanatieke bokser bent of een hardwerkende moeder die af en toe haar frustraties kwijt moet, een staande bokspaal is voor iedereen een aanwinst, van kind tot volwassenen. Wil je weten welke handschoenen je het beste kunt gebruiken op een bokspaal kijk dan op onze blog de juiste bokshandschoenen kiezen. Ga snel naar de categorie Bokspaal / Staande bokszakken en bestel nu de beste staande bokszak voor jou.

Best geteste bokspalen en dummies

Actie
Pre-order nu voor 29-7
Oorspronkelijke prijs was: €265,00.Huidige prijs is: €225,00.
Actie
Pre-order nu voor 29-7
Oorspronkelijke prijs was: €345,00.Huidige prijs is: €295,00.
Actie
Pre-order nu voor 29-7
Oorspronkelijke prijs was: €325,00.Huidige prijs is: €285,00.
Actie
Pre-order nu voor 29-7
Oorspronkelijke prijs was: €345,00.Huidige prijs is: €295,00.
Actie
Pre-order nu voor 29-7
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €289,00.
Actie
Extra Breed
Oorspronkelijke prijs was: €349,00.Huidige prijs is: €299,00.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!