Scheenbeschermers zijn onmisbaar bij kickboksen. Ze helpen je je schenen en voeten te beschermen. Welke de beste scheenbeschermers zijn is uiteraard niet voor iedereen hetzelfde. Kickboks je alleen tegen een bokszak of trapkussen dan heb je niet hele stevige scheenbeschermers nodig. Doe je ook aan sparren dan kun je beter voorgevormde scheenbeschermers dragen. Voor je scheenbeschermers gaat aanschaffen moet je goed bedenken wat je ermee wilt gaan doen. In deze blog proberen we je op weg te helpen de juiste kickboks scheenbeschermers te kiezen. Je kunt natuurlijk ook gelijk naar onze categorie scheenbeschermers of top scheenbeschermers voor kickboksen gaan.

Kickboks scheenbeschermers

Top kickboks scheenbeschermers

Waarom draag je scheenbeschermers tijdens het kickboksen?

Als je gaat kickboksen zonder bescherming aan je schenen dan zou je jezelf flink kunnen bezeren. Blauwe plekken, schaafwonden en zelfs breuken voorkom je hiermee. Scheenbeschermers dragen tijdens het kickboksen is dus geen overbodige luxe. Je beschermt niet alleen jezelf ermee, ook je spar tegenstander krijgt de nodige bescherming tijdens jullie duel.

Kickboks scheenbeschermers voor zaktraining

Train je vooral thuis of in de sportschool op een bokszak of trapkussen, dan kun je meestal kiezen voor een scheenbeschermer van katoen. Katoenen scheenbeschermers zijn dunner en lichter, maar zorgen toch voor genoeg demping. Deze scheenbeschermers zijn vaak goedkoper in aanschaf.

Katoenen scheenbeschermers

Kickboks scheenbeschermers voor sparring trainingen

Doe je aan sparring trainingen? Ga dan voor een voorgevormde scheenbeschermer met padding, met een goede bevestiging zoals een klittenbandsluiting. Tijdens het sparren is het belangrijk dat de scheenbeschermers goed blijven zitten. Een voorgevormde scheenbeschermer biedt de juiste bescherming bij voor jou en je sparringspartner. Je hebt ze in verschillende klasses. De meeste voorgevormde scheenbeschermers zijn gemaakt van kunstleder, het verschil tussen leder en kunstleder is niet zo groot meer tegenwoordig, in het geval van scheenbeschermers dan. Ben je een ervaren kickboxer en vecht je ook wedstrijden? Dan is de intensiteit van jouw training en wedstrijden zo hoog dat je moet kiezen voor een kickboks scheenbeschermer met meerlaagse padding met een stevige sluiting en een ergonomische pasvorm. Deze stevige kickboksscheenbeschermers zijn sterk genoeg om de klappen om te vangen.

Voorgevormde scheenbeschermers

Welke maat kickboks scheenbeschermers heb ik nodig?

Welke maat scheenbeschermers je nodig hebt hangt ook af van de lengte van je schenen, dat is de afstand vanaf net boven je enkel tot net onder je knie.

(Kick)boks scheenbeschermers maat – Hoe meet je je schenen?

Vaak voel je zelf wel of iets goed zit of niet. De kickboks scheenbeschermers moeten vooral prettig zitten. Niet te kort en niet te lang. De juiste maat scheenbeschermer moet net onder je knie eindigen, zo kun je vrijuit bewegen. Zie hiervoor ook de onderstaande afbeelding.

scheen lengte scheenbeschermers opmeten

Kickboks scheenbeschermers maattabel

Als uitgangspunt kun je onderstaande maattabel aanhouden, deze is gebaseerd op de lichaamslengte.

LichaamslengteScheenlengteMaat
Kleiner dan 145 CM< 33 CMXXS
145 CM – 160 CM33 CMXS
160 CM – 170 CM35 CMS
170 CM – 180 CM37 CMM
180 CM – 190 CM39 CML
190 CM – 200 CM40 CMXL
Groter dan 200 CM> 40 CMXXL

Best geteste kickboks scheenbeschermers

Topkeus
Topkeus
Topkeus
123,90
Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.