Als je wilt gaan kickboksen heb je spullen nodig die jou de juiste bescherming en comfort geven. Je handen en schenen krijgen wel wat te verduren tijdens een kickbokstraining, door kickbokshandschoenen en scheenbeschermers te dragen verminder je de kans op blessures, ook die van je eventuele trainingspartner. Kickboks je in een sportschool of kickboksschool dan kun je daar in het begin vaak ook de kickboksspullen lenen, als je er uiteindelijk mee door wilt gaan kun je je eigen spullen aanschaffen. Niet iedereen vindt het hygiënisch om de spullen te delen, dus misschien wil je liever je eigen equipment gebruiken, lees dan snel verder wat je nog meer nodig hebt tijdens het kickboksen.

Wat heb je nodig om te beginnen met kickboksen?

Zoals bij elke sport heb je ook bij kickboksen noodzakelijke benodigdheden. Als eerste heb je natuurlijk een bokszak, bokspaal, trap-en stoot kussen of een sparringspartner nodig. Zorg dat je kickbokshandschoenen en scheenbeschermers hebt en je kunt aan de slag. Tijdens het kickboksen kun je dragen wat je wilt maar speciale kickboks kleding zit wel het lekkerst. Ben je wat serieuzer aan het kickboksen dan kun je ook nog andere beschermingsproducten dragen, zoals een bitje of een hoofdbeschermer.

Kickbokshandschoenen

Zorg dat je tijdens het kickboksen bokshandschoenen met een goede padding gebruikt voor goede bescherming van je handen. Als je net begint of van plan bent ze niet meer dan 1 keer in de week te gebruiken kun je voor kunstleren kickbokshandschoenen gaan. Gebruik je ze vaker of wil je gewoon meteen goede handschoenen hebben kies dan voor leren kickbokshandschoenen. Deze zijn duurzamer en sterker en gaan daarom langer mee dan handschoenen van kunstleer. Gebruik binnenhandschoenen of bandages als je extra bescherming en steun wilt voor je handen. Ook wordt het zweet opgevangen waardoor je kickbokshandschoenen langer mee gaan.

Kickbokshandschoenen

Scheenbeschermers

Ook scheenbeschermers zijn van belang met kickboksen. Uiteraard trap je niet alleen met je benen ook je voeten krijgen flinke optaters, gebruik daarom scheenbeschermers met voet bescherming. Zorg dat de scheenbeschermers niet te strak maar ook niet te los zitten. Gebruik voorgevormde scheenbeschermers met een goede padding als je net begint met kickboksen. Deze geven de juiste bescherming en geven je schenen de tijd en ruimte op te wennen aan de impacten. Als je wat langer bezig bent of al meer ervaring hebt kun je ook katoenen scheenbeschermers dragen, hierdoor voel je wat meer en kun je meer op je techniek trainen. Je hebt ook kickbokssets, bestaande uit kickbokshandschoenen en scheenbeschermers, ideaal, want zo ben je in één koop klaar en heb je een mooie bij elkaar passende set.

Kickboks scheenbeschermers

Overige bescherming

Als je ook aan spartraining of aan kickboks wedstrijden doet, heb je meer nodig om jezelf te beschermen. Bijvoorbeeld een hoofdbeschermer om de impact te verzachten en die biedt bescherming tegen eventueel letsel. Een boks hoofdbeschermer is vaak te matchen met de scheenbeschermers en handschoenen. Draag een bitje ofwel mondbeschermer zodat je tanden en kaken de juiste bescherming krijgen, een tok of kruisbeschermer voor de edele delen en voor de dames is een borstbeschermer zeker een aanrader. Ook enkelsokken / enkelkousjes worden veel gedragen tijdens kickboksen. Je kunt je denk ik wel voorstellen dat je voeten een hoop te verduren krijgen, door speciale sokken te dragen neem je kans op blaren en andere ongemakken een beetje af. Door al deze bescherming te dragen tijdens het kickboksen kun je het uiterste geven zonder je druk te maken om blessures.

Bescherming

Kickbokskleding

Tijdens het kickboksen kun je gewoon een shirt of lekker zittend broekje dragen. Aangezien je ook trapt met deze sport is het wel aan te raden een broekje te dragen waar je veel bewegingsvrijheid in hebt. Kickboks broekjes hebben een split aan de zijkant zodat je ongestoord alle trappen kunt uitoefenen. Bovendien zijn deze broekjes super licht en voeren ze zweet gemakkelijk af.

Kickbokskleding

Bokszak voor kickboksen

Als je alleen buiten de deur gaat om te kickboksen heb je uiteraard geen bokszak nodig. Wil je ook thuis kickboksen dan zal je een bokszak of bokspaal moeten aanschaffen. Let wel op dat je een bokszak koopt die lang genoeg is, een bokszak van 150 of 180 cm is perfect om tegen te kickboksen.

Bokszakken voor kickboksen

Bokspalen

Aan de slag!!

Nu je weet wat je nodig hebt om te kunnen kickboksen, houdt niets jou nog tegen. Bespaar niet op de aanschaf hiervan, het is ontzettend belangrijk dat je de juiste bescherming krijgt, zo kun je jarenlang genieten van deze fantastische sport.

(Kick)bokshandschoenen

Actie
+ Luxe Tas
149,90 119,90
Actie
+ Luxe Tas
Actie
47,90 39,90

Kickboksscheenbeschermers

Topkeus
Topkeus
Topkeus
123,90

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.