Wil je werken aan je kracht, conditie, snelheid en coördinatie? Boksen of kickboksen kan dan zeker iets voor jou zijn. Deze sport bestaat niet alleen uit kracht maar ook je conditie wordt flink op de proef gesteld. Het is niet voor niets dat een bokswedstrijd maar van korte duur is, anders is het niet vol te houden. Als je wilt afvallen is boksen of kickboksen ook perfect om te doen, je verliest berhoorlijk wat calorieën met deze intensieve workout. Het is niet alleen lichamelijk goed voor je, ook mentaal wordt je hier sterker van. Wil je je agressie kwijt of gewoon je hoofd even leeg maken, trek dan je bokshandschoenen aan en laat je lekker gaan op een bokszak. Natuurlijk kun je naar een sportschool of boksschool gaan om tegen een bokszak te slaan maar is het niet prettig om niet de deur uit te hoeven. Een bokszak thuis hebben hangen is ideaal. In je oude kloffie, tussen het werk door, als je slecht nieuws hebt gehad, met een bokszak thuis kun je deze gebruiken wanneer je maar wilt, als het jou uitkomt. Maar welke bokszak is goed voor thuis? Lees verder en aan het eind van dit blog weet je precies wat de beste bokszak is voor thuis om op los te gaan. Weet je al naar wat voor bokszak je op zoek bent ga dan naar onze uitgebreide collectie bokszakken of naar onze Top 10 bokszakken.

Boskzakken en boksballen

Top 10 bokszakken

Welke soorten bokszakken zijn er?

Er zijn best veel verschillende soorten bokszakken die je thuis kunt gebruiken. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Staande bokszakken / bokspalen / boksdummy’s

Deze soort bokszakken worden steeds populairder om thuis te gebruiken. Een staande bokszak is een bokszak maar dan op een voet / standaard en is perfect te gebruiken voor boksen en kickboksen. Het voordeel van een bokspaal is dat je geen gaten hoeft te boren in je muur of plafond. Je vult de voet met zand of grind en je hebt een stabiele bokszak. Er zijn twee soorten bokspalen, met een stootgedeelte in de vorm van een gewone bokszak en het stootgedeelte in de vorm van een lichaam. De laatstgenoemde wordt een dummy genoemd. Een dummie is een echte aanrader als je wilt trainen op je bokstechniek. Het lichaam is gemaakt van een soort rubber, hierdoor voelt het levensecht aan. Zo kun je je focussen op je stoot- en traptechniek en je richten op de vitale plekken van je tegenstander. Bokspoppen zijn over het algemeen alleen geschikt voor volwassenen, dit omdat het stootgedeelte vrij hoog van de grond zit. Voor kinderen kan boksen of kickboksen ook een goede bezigheid zijn. Een gewone bokspaal kan ook door kinderen worden gebruikt, het stootgedeelte begint vrij laag van de grond en bovendien heeft een staande bokszak ook een zachter stootgedeelte dan een hangende bokszak. Dat is niet alleen voor kinderen zeer prettig maar voor een ieder die geen zere handen wilt. Een bokspaal is een mooie aanwinst voor het hele gezin en daarom zeer populair.

Bokspalen / Staande bokszakken

Dummies / Bokspoppen

Hangende rechte bokszakken

Dit zijn toch wel de meest verkochte. Bokszakken zijn er in allerlei soorten en maten, zo zijn ze geschikt voor iedereen en te gebruiken voor boksen en kickboksen. Kinderen, volwassenen, van een beginner tot een vergevorderde bokser. Bedenk van te voren goed wie de bokszak gaat gebruiken en wat je ermee wilt gaan doen. Wil je alleen stoten, dan heb je aan een 120 cm bokszak voldoende. Wil je ook trappen en wil je dat ook kinderen de bokszak kunnen gebruiken dan heb je een 180 cm bokszak nodig. Zo komt de bokszak laag bij de grond en kun je er ook perfect low kicks op doen. Bokszakken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Van binnen zijn ze bijna altijd gevuld met textielsnippers, de buitenwand kan gemaakt zijn van bisonyl, kunstleder of echt leder. Leren bokszakken zijn, zoals bij alle producten, veel sterker en duurzamer dan de andere materialen. Ook zijn er bokszakken die je kunt vullen met water, zo kun je de bokszak buiten laten hangen, mits het niet vriest natuurlijk. Het grote voordeel van deze aqua bokszakken is dat het realistischer aanvoelt en dat het hierdoor minder hard aanvoelt, hierdoor heb je minder kans op blessures, wat maakt dat deze bokszak ook zeer geschikt is voor kinderen.

Boskzakken en boksballen

Aquabags

Boskzakken peervorm / anglebag / maizebag / uppercut

Deze soort bokszakken zijn speciaal bedoeld om stoten te trainen en dan met name de opstoten / uppercuts. Ze hebben een speciale vorm wat ook perfect is om hoge trappen en knietjes te oefenen. Voor kinderen zijn deze uppercut bokszakken niet geschikt omdat ze vaak hoog van de grond komen.

Peermodellen, maize bags, uppercut bokszakken, anglebags

Boksballen

Tegen een boksbal kun je alleen stoten. Speedballen, double end ballen en reactieballen zijn echt bedoeld voor het snelle werk, perfect om je snelheid, coördinatie en reactievermogen te trainen. Deze boksballen verwachten dat jij scherp en alert bent.

Speedballen, double end ballen

Een bokszak thuis in je eigen habitat

Wat ons betreft raden we het iedereen aan. Je kunt alles kwijt op een bokszak. Boosheid, verdriet, blijdschap, alle emoties kun je uiten op een bokszak. Ook op fysiek gebied brengt een bokszak thuis alleen maar goeds. Dus precies, tijd om een bokszak aan te schaffen!

Best geteste bokszakken

Actie
Topkeus
v.a. 139,90 v.a. 119,90
Topkeus
v.a. 129,90
Topkeus
v.a. 99,90
Actie
Topkeus
v.a. 240,90 v.a. 229,00
Topkeus
v.a. 49,90
Actie
Topkeus
245,00
Topkeus
Topkeus
v.a. 84,90
Actie
Actie

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.
Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Fightplaza gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.