De levensduur van bokshandschoenen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de frequentie en intensiteit van het gebruik, en hoe goed ze worden onderhouden. Over het algemeen kunnen bokshandschoenen van goede kwaliteit en met zorgvuldig onderhoud enigszins lang meegaan, 1-3 jaar.

Materiaal van de (kick)bokshandschoenen

Leren bokshandschoenen zijn gewaardeerd om hun duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit. Hoewel ze over het algemeen duurder zijn, gaan ze langer mee dan kunstleren handschoenen. Kunstleren (vegan leer) bokshandschoenen zijn daarentegen vaak voordeliger en kunnen nog steeds van goede kwaliteit zijn, met name geschikt voor beginners of recreatieve boksers.

Draag binnenhandschoenen of boksbandages

Het gebruik van bandages of binnenhandschoenen onder je bokshandschoenen kan de levensduur ervan verlengen. Ze bieden extra bescherming en absorberen zweet, waardoor de binnenkant van de handschoenen schoon en droog blijft. Hierdoor wordt slijtage verminderd en worden ongewenste geuren voorkomen.

Onderhoud van (kick)bokshandschoenen

Het onderhoud van bokshandschoenen is essentieel om hun levensduur te verlengen en om hygiënische redenen. Hier zijn een paar tips om je bokshandschoenen goed te onderhouden:

Droog ze na gebruik

Laat je bokshandschoenen na elke training goed drogen. Haal ze uit je sporttas en laat ze op een goed geventileerde plaats liggen, bij voorkeur in de buurt van een luchtstroom.

Gebruik bokshandschoen deodorizers

Plaats na elke training bokshandschoen deodorizers in je handschoenen om vocht en geurtjes te absorberen. Dit helpt ook om de handschoenen fris te houden tussen de trainingen door.

Reinig ze regelmatig

Veeg je bokshandschoenen regelmatig af met een vochtige doek om zweet en vuil te verwijderen. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing, maar zorg ervoor dat je de handschoenen daarna goed droogt.

Leren (kick)bokshandschoenen invetten

Door je lederen bokshandschoenen regelmatig in te vetten met speciale ledervet, kun je het leer soepel en goed gehydrateerd houden. Dit voorkomt uitdroging, barsten en verlengt de levensduur van de handschoenen. Zorg ervoor dat je dit regelmatig doet.

Levensduur van (kick)bokshandschoenen

Als je merkt dat de padding begint te breken of te verzakken van je (kick)bokshandschoenen, of als het materiaal begint te verslijten, is het tijd om ze te vervangen. Zorg dat je je handschoenen goed onderhoud, koop kwalitatief goede handschoenen, draag bandages / binnenhandschoenen om de levensduur van je bokshandschoenen te verlengen.

Best geteste bokshandschoenen / kickbokshandschoenen

Actie
+ Luxe Tas
149,90 119,90
Actie
+ Luxe Tas
Actie
47,90 39,90
Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.