Stap je voor het eerst in de wereld van het boksen? Gefeliciteerd met het begin van deze opwindende reis! Als beginner is een van de meest cruciale stukken uitrusting die je nodig hebt, het juiste paar bokshandschoenen, of zoals ze in het Nederlands bekend staan, bokshandschoenen voor beginners. Deze handschoenen beschermen niet alleen je handen, maar verbeteren ook je prestaties en comfort tijdens trainingssessies en gevechten.

Choose your weapon!!!

Dus, je hebt besloten om de wereld van het boksen te betreden, maar nu sta je voor het cruciale dilemma: welke (kick)bokshandschoenen moet je dragen als beginner? Zijn er speciale bokshandschoenen voor beginners? Het kiezen van het juiste paar kan een ontmoedigende taak zijn, gezien het overweldigende aanbod op de markt. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te begeleiden door de doolhof van bokshandschoenen.

(Kick)bokshandschoenen voor beginners – kwaliteit, duurzaamheid en prijs

Wanneer je begint met (kick)boksen en je van plan bent om één tot twee keer per week de sport te beoefenen, rijst de vraag welke bokshandschoenen je moet aanschaffen. Het is verleidelijk om meteen te investeren in hoogwaardige handschoenen die vergelijkbaar zijn met die van professionele boksers. Echter, gezien de onzekerheid over hoe lang je interesse in de sport zal duren, kan het verstandiger zijn om te beginnen met een meer betaalbare optie. Bokshandschoenen voor beginners zijn vaak vervaardigd van kunstleder en zijn beschikbaar tegen een betaalbare prijs. Met deze handschoenen kun je veilig sparren of ze gebruiken tijdens het trainen met een bokszak. Hoewel ze misschien niet dezelfde duurzaamheid bieden als duurdere leren handschoenen, zijn ze een goede keuze voor beginners om de sport te verkennen en te beslissen of ze er meer tijd aan willen besteden. Aan de andere kant, als je zeker weet dat boksen iets is waar je je op de lange termijn mee bezig wilt houden, kan het de moeite waard zijn om te investeren in hoogwaardige leren bokshandschoenen. Deze handschoenen zijn doorgaans duurder, maar ze bieden superieure duurzaamheid en comfort. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is hier zeker van toepassing, aangezien goedkopere handschoenen sneller slijten en je uiteindelijk meer geld kunnen kosten doordat je ze vaker moet vervangen. Het kiezen van de juiste bokshandschoenen is een belangrijke beslissing voor elke beginnende bokser. Het is essentieel om een balans te vinden tussen kwaliteit, duurzaamheid en prijs, zodat je kunt genieten van een veilige en effectieve bokservaring, ongeacht je niveau of ervaring.

Belangrijke factoren bij het kiezen van bokshandschoenen voor beginners

Maat en Gewicht

Kies handschoenen die passen bij je lichaamsgewicht en trainingsdoelen. Over het algemeen geldt dat zwaardere handschoenen meer padding hebben en meer bescherming bieden, terwijl lichtere handschoenen meer snelheid en behendigheid mogelijk maken. Hieronder een globaal overzicht.

Welke maat (kick)bokshandschoenen

GewichtCategorieHandomvangGewicht/Maat
Tot 30 KGMini’s9–11,5 CM4 OZ
30-40 KGJeugd11,5–14 CM6 OZ
40-50 KGJeugd14-16,5 CM8 OZ
50-60 KGJeugd, Senioren (wedstrijden)16,5-19 CM10 OZ
60-75 KGSenioren (trainen, sparren)19-21,5 CM12 OZ
75-86 KGSenioren (trainen, sparren)21,5-24 CM14 OZ
86-100 KGSenioren (trainen, sparren)24-26,5 CM16 OZ
> 100 KGSenioren (trainen, sparren)> 26,5 CM18 OZ

Materiaal en Kwaliteit

Investeer in handschoenen gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals echt leer of synthetisch leer. Deze materialen zijn duurzaam en bieden langdurige bescherming en comfort tijdens je bokssessies.

Sluitsysteem

Kies tussen klittenbandsluitingen en vetersluitingen op basis van je persoonlijke voorkeur en de mate van polsondersteuning die je nodig hebt. Klittenbandsluitingen zijn handig voor snelle aanpassingen, terwijl vetersluitingen zorgen voor een stevigere pasvorm en stabiliteit.

Kies verstandig en stap vol vertrouwen de ring In!

In de wereld van het boksen is het kiezen van de juiste handschoenen een essentiële stap voor beginners. Of je nu kiest voor betaalbare kunstlederen bokshandschoenen om je eerste stappen in de sport te zetten, of investeert in hoogwaardige leren bokshandschoenen voor langdurig comfort en bescherming, de keuze is van jou. Wat echter het belangrijkst is, is dat je handschoenen vindt die passen bij jouw behoeften, budget en ambities in de sport. Met de juiste handschoenen aan je zijde, ben je klaar om met vertrouwen de boksring te betreden en je boksdromen waar te maken. Veilig trainen, plezier hebben en blijven groeien, dat is waar het allemaal om draait bij het dragen van de juiste bokshandschoenen voor beginners.

Best geteste bokshandschoenen / kickbokshandschoenen

Actie
+ Luxe Tas
149,90 119,90
Actie
+ Luxe Tas
Actie
47,90 39,90
Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.