Bokshandschoenen zijn essentieel voor boksers om hun handen te beschermen tijdens trainingen en gevechten. Echter, een veelvoorkomend probleem dat veel boksers tegenkomen, is de onaangename geur die ontstaat wanneer bokshandschoenen niet goed worden onderhouden. In dit artikel zullen we bespreken waarom het beter is om stinkende bokshandschoenen te voorkomen dan ze te moeten genezen, evenals enkele effectieve tips om dit probleem te voorkomen. Het gezegde “voorkomen is beter dan genezen” is zeker van toepassing als het gaat om bokshandschoenen. Zodra je merkt dat je bokshandschoenen beginnen te ruiken, is de kans groot dat het al te laat is. Het schoonmaken van bokshandschoenen kan namelijk een lastige en tijdrovende klus zijn. Daarom is het veel verstandiger om stinkende bokshandschoenen te voorkomen voordat het probleem zich voordoet en je bokshandschoenen goed te onderhouden, maar hoe zorg je ervoor dat je bokshandschoenen niet gaan stinken?

Onderhoud van (kick)bokshandschoenen

Het onderhoud van bokshandschoenen is essentieel om hun levensduur te verlengen en om hygiënische redenen. Hier zijn een paar tips om je bokshandschoenen goed te onderhouden:

Droog ze na gebruik

Laat je bokshandschoenen na elke training goed drogen. Haal ze uit je sporttas en laat ze op een goed geventileerde plaats liggen, bij voorkeur in de buurt van een luchtstroom.

Gebruik bokshandschoen deodorizers

Plaats na elke training bokshandschoen deodorizers in je handschoenen om vocht en geurtjes te absorberen. Dit helpt ook om de handschoenen fris te houden tussen de trainingen door.

Reinig ze regelmatig

Veeg je bokshandschoenen regelmatig af met een vochtige doek om zweet en vuil te verwijderen. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing, maar zorg ervoor dat je de handschoenen daarna goed droogt.

Leren (kick)bokshandschoenen invetten

Door je lederen bokshandschoenen regelmatig in te vetten met speciale ledervet, kun je het leer soepel en goed gehydrateerd houden. Dit voorkomt uitdroging, barsten en verlengt de levensduur van de handschoenen. Zorg ervoor dat je dit regelmatig doet.

Gebruik bokszakhandschoenen

Als je vaak traint op een bokszak, overweeg dan om speciale bokszakhandschoenen te gebruiken. Deze zijn ontworpen om de impact van stoten op de zak op te vangen en helpen de levensduur van je reguliere bokshandschoenen te verlengen.

Bewaar ze op een droge plaats

Bewaar je bokshandschoenen op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vocht. Hang ze niet op in een afgesloten ruimte zoals een sporttas, omdat dit de groei van bacteriën kan bevorderen.

Tips om je bokshandschoenen schoon te houden

We zullen allereerst antwoord geven op een veelvoorkomende vraag: Kunnen (kick)bokshandschoenen in de wasmachine? Nee, dat raden we niet aan. Om stinkende handschoenen te voorkomen, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: Gebruik schone boksbandages

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar gebruik altijd schone boksbandages. Deze absorberen een groot deel van het zweet. Het is essentieel om altijd schone bandages te gebruiken, anders kan de geur alleen maar erger worden.

Stap 2: Droog maken

Direct na het trainen is het verstandig om je handschoenen even droog te maken met een schone handdoek. Hoewel je ze misschien niet helemaal droog krijgt, helpt het wel om het ergste zweet meteen te verwijderen.

Stap 3: Alcoholdoekjes

Nadat je je handschoenen hebt gedroogd, kun je ze afnemen met alcoholdoekjes. Hiermee dood je direct het grootste deel van de bacteriën. Maak zowel de binnen- als de buitenkant van de handschoenen en scheenbeschermers schoon.

Stap 4: Laten luchten/drogen

Bij thuiskomst haal je je bokshandschoenen direct uit je sporttas. Laat ze drogen door ze op een tochtige plek te leggen. Als je het droogproces wilt versnellen, kun je de handschoenen vullen met krantenpapier. Laat je handschoenen nooit bij de verwarming drogen, omdat het leer daar niet goed tegen kan. Als je dit wel doet, kan het leer van je handschoenen uitdrogen.

Stap 5: Anti-bacteriële spray

Nadat je de handschoenen hebt laten drogen, spuit je ze in met een anti-bacteriële spray. Hiermee dood je alle overgebleven bacteriën die je niet hebt kunnen verwijderen met de alcoholdoekjes.

14,90

Hoe kan ik bokshandschoenen het beste schoonmaken?

Dit is een veelgestelde vraag in en rondom de sportschool. Zoals eerder gezegd, ben je eigenlijk al te laat als je bokshandschoenen beginnen te stinken. Het is namelijk erg moeilijk om de geur volledig te verwijderen. Toch zijn er een paar methoden die kunnen helpen om je bokshandschoenen of scheenbeschermers enigszins schoon te krijgen. Stop je bokshandschoenen of scheenbeschermers nooit in de wasmachine. Het leer kan hier niet tegen en ook synthetische materialen kunnen vervormen. Wat moet je doen als je bokshandschoenen stinken? Probeer één van de volgende methoden:

Methode 1: Geurspray

Een geurspray kan vieze geurtjes uit je handschoenen verwijderen. Zorg er wel voor dat het een anti-bacteriële spray is. Echter, een geurspray is slechts een tijdelijke oplossing. Als je handschoenen eenmaal stinken, los je dat niet permanent op met een spray; je maskeert alleen de vieze geur.

Methode 2: De vriezer

Je kunt je bokshandschoenen een paar dagen in de vriezer leggen. De lage temperaturen doden de bacteriën, wat de beste manier is om van vieze geurtjes af te komen. Zorg er vervolgens wel voor dat je je handschoenen goed laat drogen.

Methode 3: Handschoenen laten weken

Je kunt je handschoenen laten weken in een oplossing van zout of soda. Let op: dit kan absoluut niet met leren handschoenen! Laat de handschoenen ongeveer een dag weken. Het is belangrijk om de handschoenen goed te laten drogen na deze methode.

Conclusie

Gelieve te onthouden dat geen enkele methode de garantie biedt om alle geuren volledig te verwijderen, maar deze technieken kunnen wel bijdragen tot een verbetering van de situatie. Bovendien is het raadzaam om twee paar bokshandschoenen te gebruiken, aangezien dit hen voldoende tijd geeft om te drogen en hun levensduur verlengt.

Best geteste bokshandschoenen / kickbokshandschoenen

Actie
+ Luxe Tas
149,90 119,90
Actie
+ Luxe Tas
Actie
47,90 39,90
Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.