Weet je al welke maat kickbokshandschoenen je nodig hebt dan hoef je natuurlijk niet verder te lezen en kun je gelijk naar de categorie (kick)bokshandschoenen.

Welke maat (kick)bokshandschoenen heb ik nodig?

Dat is één van de meeste gestelde vragen betreft (kick)bokshandschoenen. De maat van een (kick)bokshandschoen ligt meestal tussen de 4 Oz en 20 Oz. Als je net begint met kickboksen kun je aan de hand van een tabel zien welke maat je waarschijnlijk nodig hebt. Een te grote of te kleine bokshandschoen dragen tijdens een bokstraining of tijdens het sparren kan erg vervelend zijn en is niet bevordelijk voor je prestaties. Met onze onderstaande maattabel van (kick)bokshandschoenen kan er een goede inschatting gemaakt worden welke maat/OZ (kick)bokshandschoenen je nodig hebt. Niet alle merken hebben natuurlijk dezelfde pasvorm, maar over het algemeen houdt iedereen zich wel aan dit schema. De tabel is gebaseerd op je lichaamsgewicht en de grootte/omvang van je hand (zonder bandage). Draag je binnenhandschoenen of bandages? Houdt daar dan wel rekening mee bij het kopen van (kick)bokshandschoenen.

Jouw maat (kick)bokshandschoenen

GewichtCategorieHandomvangGewicht/Maat
Tot 30 KGMini’s9–11,5 CM4 OZ
30-40 KGJeugd11,5–14 CM6 OZ
40-50 KGJeugd14-16,5 CM8 OZ
50-60 KGJeugd, Senioren (wedstrijden)16,5-19 CM10 OZ
60-75 KGSenioren (trainen, sparren)19-21,5 CM12 OZ
75-86 KGSenioren (trainen, sparren)21,5-24 CM14 OZ
86-100 KGSenioren (trainen, sparren)24-26,5 CM16 OZ
> 100 KGSenioren (trainen, sparren)> 26,5 CM18 OZ

(Kick)bokshandschoenmaat – Hoe meet je je handomvang?

Houdt een meetlint recht op je hand onder je vingers en boven de duim om de handomvang te meten. Je kunt ook een touwtje oid. gebruiken en deze daarna opmeten met een liniaal of een rolmaat.

de juiste handschoenen kiezen

(Kick)bokshandschoenen en maten, hoe zit dat?

Een punt van aandacht dat niet onderschat mag worden is de maat ofwel het gewicht van de (kick)bokshandschoenen die je gebruikt. Als je nieuwe (kick)bokshandschoenen wilt kopen zul je al snel zien dat het geen gewone maten zijn. De maat van (kick)bokshandschoenen is gebaseerd op het gewicht en wordt weergegeven in ‘oz’ oftewel ‘ounce’.

(Kick)bokshandschoenen maten: wat betekent ”OZ” (ounce)?

1 Ounce staat gelijk aan 28,349 gram. De meeste (kick)bokshandschoenen zijn te krijgen vanaf 4 OZ tot en met 18 OZ. De maten gaan per 2 OZ omhoog, 4 OZ, 6 OZ, 8 OZ etc. Het is niet alleen het gewicht wat omhoog gaat, de pasvorm en grootte gaan ook omhoog. Dus hoe hoger de ounce hoe groter de handschoen is.

Welke maat (kick)bokshandschoenen heb ik nodig voor mijn kind?

De 4 OZ (kick)bokshandschoenen, 6 OZ (kick)bokshandschoenen en 8 OZ (kick)bokshandschoenen zijn normaliter de bokshandschoenmaten die gebruikt worden door kinderen. Koop de kinder (kick)bokshandschoenen in ieder geval nooit te klein, het zou zonde zijn als ze er snel uitgroeien. Zit het gewicht van jouw kind aan het einde van een gewichtsklasse dan kun je beter de bokshandschoenmaat die hierop volgt bestellen.

Welke maat (kick)bokshandschoenen zijn geschikt voor tieners/pubers?

Qua gewicht vallen de meeste tieners en pubers in de gewichtsklasse 40-75 kilo. 10 OZ (kick)bokshandschoenen en 12 OZ (kick)bokshandschoenen worden het vaakst gedragen door kinderen tussen de 12 en 16 jaar

Welke maat (kick)bokshandschoenen zijn geschikt voor dames/vrouwen?

Er zijn geen specifieke dames/vrouwen (kick)bokshandschoenen. Over het algemeen zijn de 10 OZ (kick)bokshandschoenen, 12 OZ (kick)bokshandschoenen of 14 OZ (kick)bokshandschoenen het beste voor dames/vrouwen. Deze bokshandschoenmaten vallen in de gewichtklasse vanaf 50 kilo tot 85 kilo. 

Welke maat (kick)bokshandschoenen zijn geschikt voor mannen/heren?

14 OZ (kick)bokshandschoenen en 16 OZ (kick)bokshandschoenen zijn de meest voorkomende bokshandschoenmaten voor een man. Valt jouw gewicht tussen de 60 en 75 kilo dan zullen de 12 OZ (kick)bokshandschoenen goed passen. Voor een gewicht van meer dan 100 kilo zijn de 18 OZ (kick)bokshandschoenen geschikt. 

Welke maat moeten wedstrijd bokshandschoenen zijn?

Wedstrijd (kick)bokshandschoenen worden meestal 8 OZ of 10 OZ  gebruikt, dit ligt aan de gym of organisatie.

Best geteste bokshandschoenen / kickbokshandschoenen

Actie
+ Luxe Tas
149,90 119,90
Actie
+ Luxe Tas
Actie
47,90 39,90
Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!