Als je de basis bokstechnieken al beheerst en je wilt graag samen met iemand bokstraining gaan doen dan kun je kijken of een boks pads training wat voor je is. Het is een intensieve workout waarbij spierversterkende oefeningen worden gecombineerd met een effectieve conditietraining. Het is gunstig voor het verbeteren van de lichaamshouding en biedt een intensieve manier om calorieën te verbranden. En niet te vergeten, het is ook nog eens leuk om te doen!

Wat is pads training?

Pads training is een trainingsmethode binnen het (kick)boksen, thaiboksen en MMA, waarbij je één op één traint op je stoten en trappen. Hierbij worden speciale pads, zoals handpads, thaipads / armpads en trap- en stootkussens gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de persoon die de pads vasthoudt geen last krijgt van zijn of haar handen en polsen. Door middel van verschillende combinaties van bewegingen geeft degene die de bokspads vasthoudt de verschillende doelzones aan, waardoor de training veel uitdagender en realistischer is dan bij het trainen met een bokszak. Bovendien is het natuurlijk erg leuk om samen te trainen.

Wat zijn de voordelen van pads training?

Stootkussens zijn ideaal als je graag samen met iemand traint. Het is de perfecte manier om je slagen en stoten te oefenen, je snelheid en nauwkeurigheid te perfectioneren en fysiek en conditioneel sterker te worden. Zie hieronder alle voordelen in een notendop:

 • Interactie met je partner
 • Variëren van stoten
 • Precisietraining
 • Trainen van snelheid
 • Versterken van je spieren
 • Verbeteren van je conditie
 • Goede manier om af te vallen
 • Goed voor het mentale welzijn
 • Nuttig voor coaches
 • Makkelijk op te bergen en mee te nemen
 • Goedkoop in aanschaf

Wat heb je nodig voor pads training?

In de wereld van het boksen is pad training een essentieel onderdeel om vaardigheden te ontwikkelen en techniek te verfijnen. Maar wat heb je eigenlijk nodig voor een effectieve pad training? Allereerst is een trap- of stootkussen een absolute must. Deze speciale pads zijn ontworpen om stoten en trappen op te vangen tijdens de training, waardoor zowel de bokser als de trainer veilig kunnen werken aan techniek en kracht. Daarnaast zijn (kick)bokshandschoenen onmisbaar om je handen te beschermen en de impact van je slagen op te vangen. Veiligheid staat immers voorop tijdens elke trainingssessie. Een trainingspartner is essentieel voor een succesvolle pad training. Deze persoon houdt de pads vast en helpt je bij het verbeteren van je techniek en snelheid. Een goede samenwerking tussen jou en je trainingspartner is cruciaal voor het behalen van optimale resultaten. Tot slot heb je een geschikte trainingsruimte nodig waarin je vrij kunt bewegen en ongehinderd kunt trainen. Een ruime en goed geventileerde sportschool biedt de ideale omgeving voor een effectieve pad training. Met deze benodigdheden kun je veilig en doelgericht werken aan het verbeteren van je bokstechniek en het versterken van je lichaam tijdens elke pad trainingssessie.

Verschillende soorten trap- en stootkussens

Er zijn drie soorten trap- en stootkussens: handpads / focus mitts, thaipads / armpads en trapkussens. Handpads / focus mitts worden gebruikt voor het snelle stootwerk. Thaipads en armpads zijn iets groter en worden gebruikt voor stoten en trappen. Als laatste heb je trapkussens, deze zijn nog groter dan de andere pads en vaak een stuk zachter, perfect om harde trappen te trainen.

Nu je weet wat een padtraining inhoudt en wat je nodig hebt, kun je beginnen, of blijf jij toch liever op een bokszak trainen? Zie hieronder onze best geteste handpads en trapkussens.

Beste handpads / focus mitts

Topkeus
Actie
Topkeus
Oorspronkelijke prijs was: €39,90.Huidige prijs is: €31,90.
Topkeus
Actie
Topkeus
Oorspronkelijke prijs was: €49,90.Huidige prijs is: €39,90.

Best thaipads / armpads

Actie
Topkeus
Oorspronkelijke prijs was: €79,90.Huidige prijs is: €63,90.

Best trap- en stootkussens

Topkeus
Topkeus
Nieuw

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.