Bij boksen denken de meeste als eerste aan bokshandschoenen en een bokszak. Dit zijn inderdaad de dingen die het meeste worden gebruikt bij boksen. Maar wist je dat handpads / focus mitts ook een belangrijke rol spelen in de (kick)bokswereld. Handpads en stootkussens zijn om meerdere redenen heel belangrijk en nuttig en eigenlijk onmisbaar voor iedereen die aan boksen en kickboksen doet.

Handpads / focus mitts

Voordelen van handpads / bokspads

Waarom handpads / focus mitts prettig zijn om mee te trainen lees je nu:

 • Interactie met je partner
 • Variëren van stoten
 • Precisietraining
 • Trainen van snelheid
 • Versterken van je spieren
 • Verbeteren van je conditie
 • Goede manier om af te vallen
 • Goed voor het mentale welzijn
 • Nuttig voor coaches
 • Makkelijk op te bergen en mee te nemen
 • Goedkoop in aanschaf

Interactie met een partner

Het is natuurlijk heel leuk om samen te trainen. Een handpad voegt een sociaal element aan je bokstraining toe. De één houdt de handpad vast en de ander die stoot. Communiceren tijdens de training is wel van groot belang en je natuurlijk aanpassen aan de kracht van je tegenstander.

Variëren van stoten

Dankzij de mobiliteit van handpads kun je alle soorten stoten hierop uitoefenen. Diegene die de pads vasthoudt bepaalt welke stoot jij moet doen, zo kun je gevariërd trainen.

Precisietraining

Omdat je partner bepaalt waar hij de handpads houdt en omdat de handpads een niet al te grote oppervlak hebben moet je gericht stoten en kun je niet zoals op een bokszak in het wilde weg slaan.

Trainen van snelheid

Omdat handpads bewegende doelwitten zijn moet je snel reageren. Je reactiesnelheid wordt behoorlijk op de proef gesteld tijdens een padstraining.

Versterken van je spieren

Je gebruikt niet alleen je armen en handen tijdens boksen. Dankzij de intensiviteit van een padstraining gebruik je veel verschillende spieren. Je been- en bilspieren gebruik je om stabiel te blijven staan, maar tegelijkertijd train je ook je schouders, rug én buikspieren, het is dan ook een full-body workout.

Verbeteren van je conditie

Er zijn ontzettend veel manieren om aan je conditie te werken. Door het boksen zal je snel genoeg merken dat je hartslag omhoog gaat. Je bent continu in beweging. Hierdoor zal je conditie steeds beter gaan worden. Je wisselt continu af tussen actie en momenten van rust.

Goede manier om af te vallen

Boksen is één van de meest effectieve total body workouts omdat het hele lichaam aan het werk gezet wordt tijdens een bokstraining. Aangezien je met padstraining veel in beweging bent verbrand je wel 1.5 keer meer calorieën dan tijdens een bokszaktraining. Boksen is één van de sporten waarbij je de meeste calorieën verbrandt en is daarom een goede sport om af te vallen. Zelfs na het boksen tegen handpads is je lichaam nog steeds bezig met het verbranden van vet. Heerlijk toch, na het sporten op de bank ploffen met het idee dat je nog steeds calorieën verliest.

Goed voor het mentale welzijn

Iedereen heeft weleens frustraties, stress of andere moeilijkheden in het leven. Door middel van een bokspad training zal je gaan merken dat je zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen verbeteren. Je geest leeg slaan/schoppen na een drukke en stressvolle (werk)dag is een wetenschappelijk succes.

Nuttig voor coaches

Coaches gebruiken pad-trainingssessies om hun boksers te beoordelen en corrigeren. Bij het vasthouden van de handpads zie je hoe de bewegingen naar je toe komen, hoe ze eruit zien en voelen, en wat er gebeurt vlak voordat ze naar je hoofd worden geslingerd. Zo zien ze hoe de bokser zijn stoottechniek, timing en zijn vorm is. Op deze manier kunnen ze direct feedback en correctie geven om de leerling sneller te helpen verbeteren.

Makkelijk op te bergen en mee te nemen

Handpads zijn vanwege de compacte vorm ideaal om op te bergen, geen bokszak of bokspaal die midden in de kamer staat, maar gewoon de bokspads in een kast opbergen. Zo kun je ze ook makkelijk overal mee naar toe nemen. Ga samen met je trainingspartner erop uit voor een work out op het strand of in het bos. Er is niets gezonder dan in de buitenlucht sporten.

Goedkoop in aanschaf

Voor een paar tientjes kun je al een paar handpads in huis halen. Uiteraard zit er wel verschil in prijs en kwaliteit maar over het algemeen ben je een stuk goedkoper uit dan bij de aanschaf van een bokszak.

Welke handpads / bokspads moet ik kopen?

Welke handpads geschikt zijn is voor een ieder verschillend en is afhankelijk van een aantal factoren, hoe vaak gaan ze gebruikt worden, hoeveel kracht hebben de gebruikers, wat is het budget en natuurlijk welk model spreekt je aan.

Verschillende soorten handpads / bokspads

Handpads zijn er voor zowel beginners als voor ervaren vechtsporters, van 25 euro tot wel 250 euro. Het verschil zit vooral in het materiaal waar de handpads van gemaakt zijn. Leren handpads / bokspads zijn duurder maar ook duurzamer, wat betekent dat ze minder slijten en langer meegaan. Bisonyl en kunstsleder is over het algemeen een stuk goedkoper maar ook van minder goede kwaliteit. Je hebt tegenwoordig ook kunstleder wat net zo goed is als leder, hier betaal je dan ook een stuk meer voor. De binnenkant van de handpads is gevuld met schuim / foam. De beste handpads zijn gevuld met de beste schuim waardoor de stoten maximaal geabsorbeerd worden en bovendien is de impact minder groot voor diegene die de handpads vasthoudt. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat de duurdere handpads wel echt van betere kwaliteit zijn, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat goedkope handpads / bokspads van kunstleder persé slecht zijn, dat is zeker niet het geval. Zoals we al eerder aangaven is het echt persoonsafhankelijk welke handpads voor wie geschikt zijn, het is maar net wat je eisen zijn en je doel is.

Leren handpads / focus mitts

Kunstleren handpads / focus mitts

Handpads / bokspads voor thuis en voor in de sportschool

Zoals je wel hebt kunnen lezen zijn er behoorlijk wat voordelen om goede handpads voor thuis te kopen, ze bieden afwisselingsrijke training en helpen bij het verbeteren van je techniek. Ook op sportscholen worden steeds meer handpads gebruikt voor tijdens boks groepslessen. In vergelijking met thuis zullen handpads intensiever gebruikt worden in sportscholen, dan is het aan te raden om voor de beste handpads te kiezen en geen goedkope handpads, deze zullen eerder slijten door het vele gebruik. En zoals voor bijna alles geldt dan hier ook dat goedkoop bijna altijd duurkoop is.

Best geteste handpads

Topkeus
Actie
Topkeus
Oorspronkelijke prijs was: €39,90.Huidige prijs is: €31,90.
Topkeus
Actie
Topkeus
Oorspronkelijke prijs was: €49,90.Huidige prijs is: €39,90.

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.