Welke maat / lengte boksbandages heb ik nodig?

Boksbandages zijn er in verschillende maten. De meestvoorkomende maten zijn 200 cm, 250-255 cm, 350 cm, 400 cm en 450-460 cm. Bijna alle boxbandages zijn gemaakt van katoen, waarvan sommigen ook nog licht elastisch zijn. Welke lengte bandages je nodig hebt hangt onder andere af van de grootte van je handen, maar ook van je persoonlijke voorkeur en blessuregevoeligheid. Bij een langere bandage heb je altijd iets meer tijd nodig om deze goed om te doen. De bandages tot 250 cm worden vaak gebruikt door kinderen en de bandages van 450 cm vaak gebruikt door volwassenen. Ga gelijk naar de categorie boksbandages als je al weet welke maat je nodig hebt en om de gehele collectie per kleur en merk te bekijken.

Tabel lengte / maat boksbandages

LeeftijdLengte boksbandages
Kinderen tot 10 jaar~ 200 CM
Kinderen van 10 tot 13 jaar~ 250 CM
Vanaf 13 jaar~ 350 CM, ~ 400 CM, ~ 455 CM

Waarom bandages dragen tijdens het boksen?

Bandages, handwraps of bokswindsels zijn eigenlijk wel een must tijdens het boksen en kickboksen. Je draagt ze onder je (kick)bokshandschoenen, MMA handschoenen of andere vechtsporthandschoenen. Met boksbandages geef je handen en polsen extra bescherming en steun. Ze zijn er in vele soorten, merken en maten, maar welke lengte heb je nou nodig of hoeveel meter boksbandage heb je nodig? We leggen kort uit welke maat boksbandages het beste voldoen aan jouw wensen.

Bandages

Verschillende maten / lengtes boksbandages

De boksbandages van 250 cm wordt vaak gebruikt door kinderen. Deze maat wordt ook wel onder zakhandschoenen en mma handschoenen gebruikt omdat deze handschoenen vaak wat strakker zitten. De lange boksbandages van 450 cm wordt aangeraden voor volwassenen en voor iedereen die zijn of haar pols extra willen vastzetten. Als je teveel lengte overhoudt is dat geen probleem, je kunt je onderarmen verder inwikkelen, zo hebben je polsen nog meer stabiliteit.

250 cm bandages voor kinderen

450 cm bandages voor volwassenen

Heb je vaak last van je knokkels of polsen?

Je kunt je voorstellen dat je knokkels en polsen flink wat te verduren krijgen tijdens het boksen of kickboksen. Het kan zijn dat je al wat gevoelige knokkels of polsen hebt in het dagelijks leven. Kies in dit geval voor de langere boks bandages van 450 cm. Zo heb je meer lengte om je handen, knokkels en polsen goed en stevig in te wikkelen en daardoor blessures te voorkomen.

Hoe doe ik boksbandages om?

Check deze video om te zien hoe je bandages om doet. Er zijn natuurlijk meerdere manieren van boksbandages omdoen, maar deze manier is veelgebruikt in zowel het boksen als het kickboksen en volgens ons de duidelijkste en makkelijkste.

Een extra voordeel van bandages tijdens het boksen

Wist je dat je bokshandschoenen ook netter en frisser blijven door het dragen van boksbandages. Al het zweet en de nare geuren worden opgevangen door de boxbandages, zo blijven je handschoenen als nieuw. De meeste boksbandages kun je ook op 30 graden wassen in de wasmachine. Zo begin je elke bokstraining weer met frisse en schone bokshandschoenen en boksbandages.

Beste geteste boksbandages

Topkeus
Topkeus
22,90
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.