Wat voor handschoenen heb ik nodig voor zaktraining?

Als je een echte knock-out wilt scoren, heb je de juiste bokshandschoenen nodig. Je wilt toch niet dat je handen in elkaar klappen als je op die zak aan het slaan bent? Als je begint met bokszaktraining, is het belangrijk om de goede handschoenen te hebben om blessures te voorkomen en een effectieve training te kunnen doen. Er zijn verschillende soorten bokshandschoenen op de markt, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke geschikt zijn voor jouw specifieke doeleinden. In dit artikel bespreken we wat voor handschoenen je nodig hebt voor bokszaktraining voor zowel beginners als gevorderden.

Welke handschoenen gebruiken voor bokszak?

Er zijn speciale handschoenen voor tegen een bokszak, deze worden zakhandschoenen genoemd. Ze lijken hetzelfde als gewone bokshandschoenen maar er zit zeker verschil in. Zakhandschoenen zijn wat kleiner, dunner en minder zwaar en zijn enkel en alleen geschikt voor training op een bokszak. Daarom zullen ze langer meegaan dan als je gewone bokshandschoenen gebruikt. Je hebt leren zakhandschoenen en kunstleren zakhandschoenen.

Zakhandschoenen

Kunstleren zakhandschoenen

Leren zakhandschoenen

Zaktraining beginner : zakhandschoen of bokshandschoen?

Als beginner is je techniek nog niet helemaal wat die moet zijn. Je hebt kans dat je de bokzak niet goed raakt. Zakhandschoenen geven wat minder bescherming dan gewone bokshandschoenen en zijn daarom eigenlijk niet zo geschikt voor beginners. Als je nog niet goed kunt boksen loop je het risico je duim te blesseren. Een gewone bokshandschoen biedt goede bescherming voor je hele hand. Deze handschoenen hebben een dikkere padding, staan in een vuistvorm, hebben een vaste duim en geven je pols ook extra ondersteuning. Als je als beginner zaktraining gaat doen, zijn bokshandschoenen ook wel kickbokshandschoenen genoemd dus essentieel om blessures te voorkomen en een effectieve training te doen. Kies voor handschoenen die stevig en duurzaam zijn, en zorg ervoor dat ze goed passen en voldoende vulling hebben. Je bokshandschoenen zullen alleen wel wat eerder slijten door zaktraining, wil je naast zaktraining ook gaan sparren, dan kun je ervoor kiezen om twee paar bokshandschoenen aan te schaffen. zo blijven je spar bokshandschoenen goed intact.

Zaktraining gevorderde (kick)bokser: zakhandschoen of bokshandschoen?

Iemand die al langer aan (kick)boksen doet zal de techniek meer beheersen. In dat geval is het aan te raden om de echte zakhandschoenen te gebruiken voor zaktraining, en dan wel de leren zakhandschoenen, deze zijn zeer duurzaam. Doordat deze handschoenen minder dik en zwaar zijn kun je en sneller stoten en goed voelen hoe je stoot en zonodig hierop trainen. Zakhandschoenen zijn in het algemeen ook een stuk goedkoper dan bokshandschoenen dus dat is mooi meegenomen.

Dus, als je wilt gaan beuken op die bokszak, zorg dan dat je de juiste handschoenen hebt. Anders kun je net zo goed gaan breien, want dan hou je tenminste nog zachte handen over!

Best geteste bokszakhandschoenen

Topkeus
37,90
Topkeus
Topkeus
83,90

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.