Gratis verzending boven €75,-*

100 dagen retourrecht

Achteraf betalen

100 dagen retourrecht

Gratis verzending boven €75,-*

Achteraf betalen

De aqua bag / water bokszak, iets voor jou?

Een boksbal of bokszak die je gemakkelijk kunt vullen met water om direct aan de slag te gaan. Dat is nog eens de ideale manier om een begin te maken met je intensieve trainingen. Er zijn een aantal belangrijke voordelen om voor een aqua punch bag te kiezen. In dit blog kun je hierover lezen. Wil je het hele assortiment zien, ga dan snel naar de categorie aqua punch bags en water bokszakken.

Hoe werkt de water air bokszak / waterpro boksbal?

Werken met een water gevulde bokszak of boksbal gaat heel gemakkelijk. Je vult het met water en bevestigt deze met de juiste bevestigingsmaterialen aan het plafond of aan de muur. Een ketting wordt meegeleverd om de bokszak of boksbal op de juiste hoogte op te hangen.

Welke keuzes heb je?

Je kunt kiezen tussen een water gevulde bokszak of een water gevulde boksbal. Je moet voor je zelf bepalen wat er je ermee wilt doen. Wil je alleen stoten dan heb je aan een boksbal genoeg, ook kun je dan voor een bokszak van 100 cm gaan. Ga je ook trappen dan heb je een 150 cm bokszak nodig.

Waterpro Punchbag

De ruime vulopening van de waterpro punchbag zorgt ervoor dat je makkelijk de punchbag kunt vullen en leeg laten lopen met water. Er wordt een ventiel bijgeleverd om deze te vullen en af te sluiten. De Waterpro Punchbag is voorzien van een oog met daarin een harpsluiting waaraan je de Punchbag kunt ophangen. Het oog van de Waterpro Punchbag is nog eens extra verstevigd met een metalen ring zodat het oog niet gaat uithangen door het gewicht. Om de waterpro punchbag op te hangen wordt een zeer sterk en duurzaam touw geleverd waarmee je de ophanghoogte kunt variëren, zo is deze bokszak ideaal voor iedereen. De waterpro punchbag boksbal is gemaakt van kunststof. In combinatie met de watervulling zijn daardoor de stoten en trappen goed te absorberen. Hierdoor kan je blijven trainen, zonder dat je last krijgt van je handen of benen. Dankzij het water voelt het ook zeer realistisch aan. Er zijn maar een aantal merken die de water pro punchbag in hun collectie hebben. Hieronder laten we zien welke dat zijn.

Sportief waterpro punchbag premium

Het eerste merk die de aquabag op de markt bracht was Sportief Boxing Gear. De waterpro punchbags van Sportief zijn er in 3 maten en te krijgen in verschillende kleuren. Zoals veel producten van Sportief hebben deze waterpro punchbags een fantastische prijs/kwaliteit verhouding.

Super Pro Combat Gear Premium Waterpro Punchbag

Voor de kwaliteit hoef je het niet te doen want de super pro waterpro punchbag is van dezelfde materialen en dus ook van dezelfde kwaliteit als de aquabags van Sportief. Alleen de kleur en het merk erop maakt het verschil.

Booster aqua punchingbag

Ook het grote boksmerk Booster heeft een water boksbal in de collectie, de Booster aqua punchingbag. Verkrijgbaar in 1 kleur en 3 maten. Je betaalt hier ook zeker voor het merk want de kwaliteit is identiek aan de andere waterpro punchbags.

Super Pro water air bokszak

Deze watergevulde bokszak is verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart in de lengtes 100 cm en 150 cm. De water air punchingbag ziet er uit als een normale bokszak maar onderscheidt zich echter wel degelijk. Misschien is dat niet direct aan de buitenkant te zien, maar zeker aan de binnenkant en nog veel meer als je erop stoot. Deze unieke bokszak is namelijk gevuld met water en lucht. Hij bestaat uit drie componenten: een buitenzak van van hoge kwaliteit, aan de binnenzijde een dik, watergevuld compartiment en in het midden een luchtcompartiment.

Voordelen van de waterpro punchbag en water air bokszak

Als je de watergevulde bokszakken / boksballen vergelijkt met de gewone / traditionele bokszakken zijn er behoorlijk wat voordelen. We laten hieronder zien welke dat zijn.

Minder kans op blessures

De impact van een stoot of trap op een watergevulde bokszak wordt veel geleidelijker geabsorbeerd, hierdoor is de kans op blessures van gewrichten zoals de pols, elleboog, schouder, knie en enkel vele malen lager.

Levensecht trainen

Dankzij het water voelt een stoot of trap levensecht aan, het lichaam bestaat namelijk ook voor 70% uit vocht.

Bokszak / boksbal voor buiten

Eindelijk een bokszak / boksbal die je buiten kunt gebruiken zonder dat het beschadigt of stukgaat. Heerlijk in de frisse buitenlucht tegen de bokszak of boksbal slaan. De zak / bal zal niet gaan schimmelen in tegenstelling tot de andere bokszakken. Doordat de binnenvulling bestaat uit water zal ook dit geen problemen opleveren door de vochtige buitenlucht. We raden wel aan dagelijks de bokszak met een doekje af te nemen.

Makkelijk verplaatsbaar

Doordat je de bokszak zelf vult kun je deze dus ook makkelijk weer legen. Hierdoor zijn ze makkelijk te verplaatsen. Je laat deze leeg lopen en op locatie kun je het weer vullen met water en lucht met de bijgeleverde pomp.

Bepaal zelf de hardheid van de water air bokszak

Door het gebruik van een lucht compartiment, de bijgeleverde pomp en het handige ventiel kan jezelf de hardheid van de Super Pro water air bokszak bepalen. Hoe harder het luchtcompartiment opgepompt wordt, hoe harder de bokszak. Zo heeft de water air Punchingbag altijd de gewenste hardheid voor jou.

Welke oefeningen doe je op de watergevulde bokszak / boksbal?

Hoe een training eruitziet wanneer je de aquabag waterpro punchbag of de water air bokszak gebruikt hangt natuurlijk helemaal van jezelf af. Doordat je de bokszak / boksbal zowel binnen als buiten kunt gebruiken kan je alle soorten trainingen doen. Bovendien kan je door het bijgeleverde touw zelf de hoogte waarop de bal / zak hangt bepalen. Stoten, trappen, alles is mogelijk wanneer je met deze bokszak aan de slag gaat.

Is een watergevulde bokszak ook geschikt voor kinderen?

Wil je een boksbal kopen voor kinderen om mee te trainen? Dan zijn de water pro punchbag en water air bokszak goede opties. Juist doordat deze op verschillende hoogtes te hangen is, is het gemakkelijker om ook kinderen ermee aan de slag te laten gaan. Bovendien is de impact van de klappen en stoten veel kleiner doordat de bokszak goed absorberend werkt. Dit maakt het voor kinderen dus het juiste materiaal.

Conclusie over de aqua punch bags

We kunnen oprecht wel zeggen dat er weinig negatiefs over de watergevulde bokszakken te zeggen is. Ben je jong, oud, een beginner, een recreatieve sporter of zelfs een professional. Dan is de water pro punchbag / water air bokszak zeker wat voor jou. Ervaar zelf het realistische gevoel door een water gevulde bokszak in huis te halen.

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.
Hé sportieveling, als je onze site gebruikt krijg je van ons cookies. Klik op OK als je dat goed vindt.