Gratis verzending boven €75,-*

100 dagen retourrecht

Achteraf betalen

100 dagen retourrecht

Gratis verzending boven €75,-*

Achteraf betalen

Wat ga je ophangen?

Wil jij ook graag thuis kunnen trainen? Dan is de aanschaf van een bokszak aan te raden. Een bokszak ophangen is geen enkel probleem met de juiste bokszak bevestigingsmaterialen. Een traditionele bokszak is echter niet het enige waarmee je kan trainen. Wil je bijvoorbeeld met een speedball of double end ball trainen? Dan heb je daar natuurlijk ook de juiste materialen voor nodig. Daarom is het altijd belangrijk om eerst even te bepalen wat je wilt gaan gebruiken om je stoten en trappen te trainen.

Een bokszak of boksbal ophangen?

Wil je optimaal van je bokszak / boksbal gebruik maken? Het belangrijkste is dat je de bokszak aan een stevige constructie op kunt hangen én dat je veel ruimte rondom de bokszak hebt. Je moet vrij om de bokszak heen kunnen bewegen. Je kunt een zak op verschillende manieren bevestigen. Dit hangt af van de mogelijkheden die je hebt in de ruimte waar je de bokszak ophangt. Wanneer je de juiste middelen voor bevestiging kiest, maak je je training alleen maar beter.

Waar hang je een bokszak of boksbal op?

Bij de bokszakken wordt bijna altijd een ketting meegeleverd. Je kunt het plafond of een muur gebruiken om je bokszak aan op te hangen. Aan het plafond kun je een plafondbeugel voor bokszak of een stalen bout met een oog bevestigen. Let er wel op dat je in het plafond wel boort in een steunbalk. De zolder is vaak de beste plek om een bokszak op te hangen omdat daar vaak stevige houten constructiebalken van het huis lopen. Aan deze balken is een grote en zware bokszak (over het algemeen) prima op te hangen. Heb je wat minder ruimte kun je kiezen om de bokszak aan de muur te hangen. Hier zijn speciale bokszak muursteunen voor. Waar je de bokszak ook op gaat hangen en of het nu gaat om een boksschool of voor thuis, je hebt altijd goede bevestigingsmaterialen nodig om de bokszak op de juiste manier te bevestigen. Deze materialen verkopen we om je bokszak of boksbal aan op te hangen, een plafondbeugel en verschillende muursteun ophangbeugels.

Bokszak ophangen aan het plafond

Een bokszak ophangen aan het plafond werkt het gemakkelijkst. Bovendien kan dit in nagenoeg elke ruimte op de juiste manier worden verzorgd. Met deze constructie kun je de meeste ruimte creëren die je nodig hebt om optimaal gebruik te maken van je bokszak. Je kunt de bokszak hangen aan een plafondbeugel of aan een stalen bout met een ophang oog.

Plafondbeugel

Deze beugel voor een bokszak kan je vastmaken aan meerdere balken in het plafond, waarna je de bokszak aan deze beugel vast kunt maken. De plafondbeugel kan een bokszak van maximaal 70 kilo dragen.

Stalen bout

Je kunt ook kiezen om een stalen bout met oog door een steunbalk te plaatsen. Dit is vaak ook een betere optie als je een zware bokszak hebt. De bokszak hang je eenvoudig aan het oog op.

Bokszak ophangen aan de muur

Heb je geen mogelijkheden om het plafond te gebruiken, dan is een alternatief ophangsysteem voor een bokszak ook een goede optie. In dat geval kies je voor een muursteun ophangbeugel. Houd er wel rekening mee dat je met bevestiging aan de muur minder om de bokszak heen kunt bewegen. Het voordeel is wel dat je niks in het midden van de kamer hebt hangen en het geen sta in de weg is. Er zijn verschillende muursteunen voor bokszakken te vinden.

Muursteun ophangbeugel

De muursteun ophangbeugel voor bokszak is een eenvoudige maar stevige muurbevestiging, belastbaar tot 70 kg.

Booster muursteun voor bokszak

Heb je een iets zwaardere bokszak dan kun je voor de muursteun van Booster kiezen. Deze kan een bokszak tot 90 kilo dragen.

Muursteun ophangbeugel met optrekstang voor bokszak

Met deze muursteun kan je meer dan alleen een bokszak aan ophangen. Er is een stang bevestigd om pull upps aan te doen. Zo kan je niet alleen aan je stoot en trap technieken werken maar tussendoor ook nog je andere spieren trainen. Deze muursteun ophangbeugel met optrekstang kan een gewicht tot 100 kilo dragen.

Muursteun ophangbeugel wegklapbaar voor bokszak

Deze muursteun is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt. Zo kun je de bokszak na gebruik aan de kant klappen met deze handige inklapbare muursteun. Je kunt een bokszak van maximaal 100 kilo eraan hangen.

Op welke hoogte hang je een bokszak op?

Bij de bokszak wordt altijd een ketting van 30 cm meegeleverd. De bovenkant van de bokszak dient ongeveer 10 cm hoger te hangen dan je eigen lengte. De ideale hoogte kun je dus berekenen door je eigen lengte + 10 cm + 30 cm bij elkaar op te tellen.

Welke materialen zijn er nog meer?

Met alleen een bokszak en de bevestiging om de bokszak op te hangen kun je eigenlijk gelijk al aan de slag. Je kunt ook een veer of swivel tussen de ketting en de bokszak bevestigen. Waarom dat nuttig kan zijn leggen we hieronder uit.

Bokszak veer

Een bokszakveer kan soms wel handig zijn. De veer zorgt ervoor dat schokken geabsorbeerd worden maar ook dat het geluid gedempt wordt. Dus denk je dat de buren last kunnen hebben van het gedreun dan kan een bokszakveer zeker een oplossing zijn.

Swivel

Ook een bokszak swivel kan bij jou van pas komen. De swivel zorgt ervoor dat iedere bokszak kan ronddraaien. Het voordeel hiervan is dat er minder krachten vrijkomen op de bokszak, hierdoor zal de levensduur van de bokszak verlengd worden.

Bokszak ketting

Mocht de ketting van je bokszak aan vervanging toe zijn kun je deze ook los bestellen, een 4-puntsketting en een 6-puntsketting met een swivel eraan.

Bevestiging voor een speedball

Om een speedball om te hangen heb je een speciaal speedballplatform / speedballbord nodig die je aan de muur kunt bevestigen, zoals de Victory Sports speedball bord. Wil je de hoogte kunnen instellen dan kun je voor de Victory Sports Verstelbaar speedball bord kiezen. Bij beide wordt een swivel meegeleverd zodat de speedball perfect terugkomt na elke stoot. De Super Pro metalen swivel voor speedball kun je ook los kopen mocht dat nodig zijn.

Bevestiging voor een double end ball

Een double end ball moet je aan de bovenkant en onderkant bevestigen. Aan de bovenkant kun je hetzelfde gebruiken als voor een gewone bokszak. Aan de vloer kun je ook een haak bevestigen, wil je de vloer niet beschadigen dan is de Super Pro vloerbevestiging voor double end ball zeer geschikt. Je vult deze met zand en je hoeft geen gat te boren in je vloer. Een elastiek wordt altijd meegeleverd, mocht de jouwe toch versleten zijn kun je de Super Pro elastiek voor double end bal ook altijd los kopen.

Bokzak buiten ophangen

Wanneer je een boksbal of boskzak hebt die ook geschikt is voor buiten kun je deze natuurlijk ook in de tuin ophangen. De enige bokszakken die weerbestendig zijn zijn de bokszakken die je met water kunt vullen. Het buitenmateriaal is weerbestendig en omdat de vulling bestaat uit water kan deze natuurlijk ook niet gaan schimmelen. Je hangt een bokszak buiten net zo op als je een schommel zou ophangen. Met een stalen bout met oog die door een balk gaat. Mocht de mogelijkheid er zijn raden we altijd aan in de buitenlucht te sporten, dat is altijd nog het gezondst.

Kiezen voor een platform

Wil je geen gaten in je muur of plafond dan kun je ook kiezen voor de Victory Sports bokszak standaard met speedballplatform. Je kunt hier een bokszak tot 150 cm aan de ene kant ophangen en aan de andere kant je speedball. Ideaal om met beide te trainen zonder gaten te boren.

Tot slot

Wanneer je voor het eerst een bokszak aanschaft kan het zijn dat je geen idee hebt wat je nog meer nodig hebt om een bokszak op te hangen. Een bokszak ophangen is niet al te lastig, maar je hebt wel de juiste bevestigingsmaterialen nodig. We hopen dat dit door deze blog te lezen duidelijk is geworden en je snel en eenvoudig je bokszak of boksbal hebt hangen en je aan de slag kunt.

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.
Hé sportieveling, als je onze site gebruikt krijg je van ons cookies. Klik op OK als je dat goed vindt.