Wat zijn goede (kick)bokshandschoenen?

Wil je gelijk het hele assortiment zien, ga dan naar alle soorten en merken (kick)bokshandschoenen. Een goede (kick)bokstraining biedt jou de nodige voordelen. Het is goed voor je gezondheid om lekker intensief te sporten. Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal heb je hier veel aan. Niets is fijner dan lekker te boksen tegen de bokszak. Voor je het weet ben je in de vorm van je leven. Al heb je dan natuurlijk wel de best mogelijke materialen nodig. Om te beginnen met een paar goede (kick)bokshandschoenen om je handen en polsen te beschermen die de stoten goed absorbeert voor jou, maar ook eventueel voor je sparringpartner. Deze gebruik je tijdens het beoefenen van kickboksen, boksen en thaiboksen. (Kick)bokshandschoenen gebruik je in de sportschool om maximaal te kunnen sparren of thuis, wanneer je tegen de bokszak of bokspaal bokst. Hoewel de andere materialen ook van belang kunnen zijn, is het vooral de handschoen die al het verschil maakt. Daarbij let je natuurlijk op het comfort, ze moeten gewoon lekker zitten, je gaat ze immers vaak nodig hebben. Alle reden om dus eens te bekijken wat voor jou de beste opties zijn. Je kunt immers pas optimaal presteren wanneer je over de juiste handschoen beschikt. Dit geldt niet alleen voor de professionals die de ring in gaan. Ook voor de beginner die voor het eerst een boksschool in stapt, of zelf een bokszak heeft opgehangen, is dit van belang.

(Kick)bokshandschoenen

Wanneer gebruik je (kick)bokshandschoenen?

Het is belangrijk om vooraf te bepalen wat jouw doelen zijn en hoe vaak je de (kick)bokshandschoenen van plan bent te gaan gebruiken. Ga je af en toe eens tegen een bokszak slaan, train je 3 keer in de week, gebruik je ze bijna dagelijks of ga je ook sparren met een trainingspartner. Het is niet zo dat ze alleen maar van pas komen in de boksschool. Ook thuis train je beter met de juiste handschoenen. Als je weet waarvoor en hoe vaak je ze gaat gebruiken kun je gerichter op zoek gaan naar de beste (kick)bokshandschoenen voor jou.

Wat zijn de beste (kick)bokshandschoenen per categorie?

Het is goed om te weten dat de (kick)bokshandschoenen in verschillende categorieën te verdelen zijn. Daarom is het zeker ook belangrijk om de kenmerken van de verschillende soorten te kennen. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook wanneer je ze cadeau wilt geven. Je kijkt onder meer naar het gewicht / grootte, het materiaal en het uiterlijk. Voor iedereen is wel iets te vinden. Zo kan je goede bokshandschoenen voor beginners en recreatieve sporters vinden maar ook de beste (kick)bokshandschoenen voor gevorderden en professionals. Wat de beste handschoen voor jou is, hangt echt af van wat je ermee wilt gaat doen.

Welke (Kick)bokshandschoenen voor beginners / recreatieve sporters

Na veel goeds te hebben gehoord over de trainingen wil je nu zelf ook beginnen met boksen, maar wat zijn nou goede (kick)bokshandschoenen voor beginners? Je hebt in ieder geval bokshandschoenen nodig die de juiste bescherming bieden en een fijne pasvorm hebben. Ben je van plan de (kick)bokshandschoenen niet meer dan 1 á 2 keer per week te gaan gebruiken dan voldoen in principe kunstlederen (kick)bokshandschoenen. Dit materiaal wordt ook wel PU genoemd. Deze heb je al voor een paar tientjes en zijn goede bokshandschoenen voor beginners. Je hebt ook (kick)bokshandschoenen van kunstleder die wat duurder zijn. In kunstleder bestaan ook weer verschillende prijsklassen. Zo is een bepaalde kunstleder soms net zo goed of zelfs beter dan echt leer. Dus heb je een breder budget dan zijn (kick)bokshandschoenen van leer of de wat duurdere kunstlederen altijd beter omdat ze simpelweg duurzamer en sterker zijn.

Kunstleren (kick)bokshandschoenen

Welke (Kick)bokshandschoenen voor gevorderden / professionals

Train je vaker dan twee keer in de week, ben je een gevorderde en/of train je veel met een sparringspartner? Zit er een ja tussen dan kun je beter voor leren (kick)bokshandschoenen gaan. Hiermee kun je langer met een paar handschoenen doen dan met de kunstlederen. Ze slijten minder snel dankzij het duurzame materiaal. Ook in deze categorie heb je verschillende prijsklassen. De prijzen van deze leren handschoenen liggen tussen de 50 euro en 170 euro. Hoe duurder de (kick)bokshandschoenen, des te dikker het leer, des te netter ze zijn afgewerkt en des te betere kwaliteit padding ze bevatten en dus meer bescherming geven. Al met al is het het zeker waard iets meer aan je (kick)bokshandschoenen uit te geven, het is tenslotte het allerbelangrijkste materiaal dat je nodig hebt. De kickbokshandschoenen in deze categorie zijn zeer geschikt voor professionals maar uiteraard ook voor iedereen die gewoon sterke, stevige en duurzame (kick)bokshandschoenen wilt.

Leren (kick)bokshandschoenen

Wat maakt het verschil in prijs en kwaliteit?

De prijzen van (kick)bokshandschoenen kunnen behoorlijk verschillen. Het buitenmateriaal speelt hier een zeer belangrijke rol in, maar de sluiting van de (kick)bokshandschoenen, de kwaliteit van foam / vulling die gebruikt is en de afwerking van de handschoen zijn ook belangrijke factoren die meespelen. Vergeet ook niet dat je ook altijd voor het merk betaalt.

Materiaal (kick)bokshandschoenen

(Kick)bokshandschoenen zijn gemaakt van kunstleder / PU of van echt leer. Kunstleer bestaat uit een kunststof die aangebracht is op een drager van textiel. Vervolgens wordt op het kunststof een structuur gedrukt die lijkt op de structuur van een bepaald soort leer. Je hebt kunstlederen handschoenen van 30 euro tot 60 euro. In kunstleer heb je ook verschillende kwaliteiten, vandaar het prijsverschil. Leer is in tegenstelling tot de meeste kunstleer een stuk duurzamer en daarom ook vaak duurder. Leer is gewoon sterker en soepeler en dus ook beter bestand tegen intensievere trainingen. Een beschadiging van kunstleer blijft veelal zichtbaar. Bij echt leer kan de kras ook weer verdwijnen. Je kunt ook duidelijk het verschil zien tussen leer en kunstleer. Echt leer heeft een uniek eigen patroon met onregelmatigheden, zoals poriën en rimpeltjes. Dit geeft het leer een eigen karakter. Het moge duidelijk zijn dat leren (kick)bokshandschoenen een stuk duurzamer zijn en dus een langere levensduur hebben.

De sluiting van (kick)bokshandschoenen

De meeste (kick)bokshandschoenen hebben een sluiting van klittenband. Hiermee is het vrij makkelijk de handschoenen aan en uit te doen. Je kunt ook voor (kick)handschoenen met veters kiezen, deze worden vooral gebruikt bij wedstrijden. Het voordeel van veters is dat als je bandages gebruikt hier meer ruimte voor is en je kunt de handschoenen strakker doen dan handschoenen met klittenband. Een nadeel is dat je wel hulp nodig hebt om de tweede handschoen vast te maken. Dit is dus ook de reden waarom vaak voor de bokshandschoen met sluiting van klittenband wordt gekozen. Wat je ook kiest, het is belangrijk om te weten dat het voor de veiligheid geen verschil maakt. Hieronder een aantal (kick)bokshandschoenen met vetersluiting.

De vulling van (kick)bokshandschoenen

De binnenkant van de (kick)bokshandschoenen bestaat uit schuim ofwel foam. Het is een goed materiaal om de impact van de klappen mee op te vangen. Daarnaast is het een materiaal dat vormvast is en dus over langere tijd ook goed blijft. Het is daarom goed bruikbaar. De kwaliteit van de vulling geeft de mate aan waarin het je handen en polsen beschermt. De (kick)bokshandschoenen in de hogere prijsklasse bevatten foam van betere kwaliteit en bieden dus meer veiligheid.

De afwerking van (kick)bokshandschoenen

Naast het bovengenoemde heeft de afwerking van de handschoenen ook een grote invloed op de prijs. Onder afwerking verstaan we simpelweg hoe mooi en netjes de handschoenen zijn gemaakt. Zijn de naden netjes afgewerkt, zijn de naden recht gestikt, zijn er geen draadjes zichtbaar enz. Vaak geldt des te netter de (kick)bokshandschoenen zijn afgewerkt des te duurder ze zijn.

Hoe onderhoud je (kick)bokshandschoenen?

Je kunt natuurlijk kiezen voor de duurste en beste (kick)handschoenen die er zijn, dat neemt niet weg dat je eigen behandeling van de handschoenen ook een belangrijke rol speelt in de kwaliteit. Wanneer je gaat trainen gebruik je natuurlijk ook nooit sieraden. Ringen en horloges kunnen ze onnodig veel schade toebrengen. Doe deze dus eerst af voor je begint. Het is zaak om je (kick)bokshandschoenen goed te onderhouden. Op die manier zijn ze beter bruikbaar en kan je er ook nog eens langer mee doen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voor goede ventilatie te zorgen en de handschoenen in goede vorm te houden.

Zorgen voor ventilatie

De training is natuurlijk flink intensief. Daardoor kunnen de bokshandschoenen flink wat zweet te verduren krijgen. Het kan dan al goed helpen om altijd bandages of binnenhandschoenen te gebruiken. Daarmee kan je veel zweet absorberen, zeker wanneer je ze regelmatig wast. Laat je (kick)bokshandschoenen ook goed ventileren, haal ze uit je sporttas, leg ze niet in vochtige ruimtes en houd ze uit de zon. Dit komt de kwaliteit van het schuim in de vulling sterk ten goede. Er zijn ook geursprays te koop, die speciaal voor bokshandschoenen worden gemaakt. Ze geven je handschoenen een aangenaam geurtje en hebben een anti-bacteriele werking. Dit kan een goede oplossing zijn, maar goede zorg voor je handschoenen is altijd belangrijk.

Houd ze in goede vorm

Niet alleen is het zaak om te voorkomen dat vocht grip op jouw (kick)bokshandschoenen krijgt. Het is ook zaak om ze in de juiste vorm te houden. Dat doe je bijvoorbeeld door er proppen papier in te stoppen. Bovendien kan je er dan gemakkelijk wat zeepjes bij stoppen voor een betere geur. Let ook op dat je wat talkpoeder gebruikt om de schimmelvorming tegen te gaan.

(Kick)bokshandschoenen en maten, hoe zit dat?

Een punt van aandacht dat niet onderschat mag worden is de maat ofwel het gewicht van de (kick)bokshandschoenen die je gebruikt. Als je op zoek bent naar (kick)bokshandschoenen zul je al snel zien dat het geen gewone maten zijn. De maat van (kick)bokshandschoenen is gebaseerd op het gewicht en wordt weergegeven in ‘oz’ oftewel ‘ounce’.

(Kick)Bokshandschoenen maten: wat betekent ”OZ” (ounce)?

1 Ounce staat gelijk aan 28,349 gram. De meeste (kick)boxhandschoenen zijn te krijgen vanaf 4 OZ tot en met 18 OZ. De maten gaan per 2 OZ omhoog, 4 OZ, 6 OZ, 8 OZ etc. Het is niet alleen het gewicht wat omhoog gaat, de pasvorm en grootte gaan ook omhoog. Dus hoe hoger de ounce hoe groter de handschoen is.

Welke maat (kick)bokshandschoenen heb ik nodig?

Welke maat je nodig hebt hangt af van je eigen gewicht. (Kick)bokshandschoenen zijn er al vanaf 2 OZ. Deze zijn echt voor de allerkleinsten onder ons, weinig fabrikanten hebben handschoenen in deze kleine maat. De meeste merken hebben kinderbokshandschoenen vanaf 4 OZ tot 8 OZ. Vanaf 10 OZ (kick)bokshandschoenen tot 16 OZ (kick)bokshandschoenen zijn de maten die het meest worden gebruikt door volwassenen. Over het algemeen trainen vrouwen met 10, 12 of 14 OZ en mannen met 14 of 16 OZ. De zwaarste handschoenen die er zijn, zijn die van 18 tot 22 oz. Deze zijn geschikt voor de echte zwaargewichten. De juiste (kick)bokshandschoen zit strak maar moet uiteraard niet knellen. De handschoenen gaan door het gebruik iets losser zitten, dus zouden deze bij aankoop iets strakker moeten zitten dan je zou willen. Tot slot is het belangrijk, om (kick)bokshandschoenen te passen met bandages of zwachtels om (als je dit gebruikt), zodat je zeker weet dat de handschoen altijd past. Hieronder een handig schema. Uiteraard is niet iedereen hetzelfde en is het een richtlijn en kan het dus per persoon verschillen.

Maattabel (kick)bokshandschoenen

  • 4 OZ: juniormaat (<25 KG)
  • 6 OZ: wedstrijden, bokszakken, juniormaat (25 – 35 KG)
  • 8 OZ: wedstrijden, bokszakken, juniormaat (35 – 45 KG)
  • 10 OZ: wedstrijden, bokszakken (45 – 55 KG)
  • 12 OZ: wedstrijden, bokszakken, training (55 – 65 KG)
  • 14 OZ: bokszakken, sparren, training (65 – 85 KG)
  • 16 OZ: bokszakken, sparren, training (75 – 90 KG)
  • 18 OZ: bokszakken, sparren, training (85 – 100 KG)
  • 20 OZ: bokszakken, sparren training (> 95 KG)

Hoe lang gaan (kick)bokshandschoenen mee?

Hoe lang bokshandschoenen meegaan hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het materiaal, de frequentie en intensiteit van het gebruik, en hoe goed ze worden onderhouden. Over het algemeen kunnen bokshandschoenen enkele jaren meegaan bij regelmatig gebruik, maar ze kunnen sneller slijten als ze niet goed worden verzorgd of als ze worden blootgesteld aan vocht en extreme temperaturen. Het is belangrijk om de handschoenen na gebruik goed te laten drogen, ze regelmatig schoon te maken en ze op een koele en droge plaats te bewaren om de levensduur te verlengen. Als de vulling begint te breken of de handschoenen tekenen van slijtage vertonen, is het tijd om ze te vervangen om letsel te voorkomen.

De conclusie over bokshandschoenen

Nu je alle punten over (kick)bokshandschoenen hebt kunnen nalopen, is het ook belangrijk om hier een conclusie aan te verbinden. Dat je nu eenmaal goede handschoenen nodig hebt om tegen een zak thuis te stoten, of in de sportschool te sparren, dat is duidelijk. Punten die je laat meewegen als je een keuze maakt zijn het gewicht, de maat, het materiaal, de pasvorm en natuurlijk het uiterlijk. Of het je nu gaat om het beschermen van je eigen handen en polsen, of juist om het uitdelen van de hardste stoten. Wat jouw insteek ook is, er zijn altijd goede (kick)bokshandschoenen te vinden die precies passen bij wat jouw wensen zijn. Kijk daarom goed naar de vele opties en maak op basis van de kennis die je hier hebt opgedaan een keuze.

Best geteste bokshandschoenen / kickbokshandschoenen

Actie
+ Luxe Tas
149,90 119,90
Actie
+ Luxe Tas
Actie
47,90 39,90
Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.