Gratis verzending boven €75,-*

180 dagen retourrecht

Achteraf betalen

Gratis verzending boven €75,-*

180 dagen retourrecht

Achteraf betalen

Wil je alle bokspoppen / boksdummies zien ga dan gelijk naar de categorie dummies / bokspoppen.

BOB Bokspoppen beter bekeken

Net als een staande bokspaal is een boksdummy of bokspop verplaatsbaar. Dit is ideaal als je een kleine ruimte hebt en geen sta in de weg wilt in het midden van de kamer. Bij sportscholen worden boksdummy’s ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld groepslessen. Je kunt de bokspaal of boksdummy makkelijk op de gewenste plek neerzetten en na gebruik zet je deze zo weer aan de kant. Wist je dat je een dummie ook buiten kunt gebruiken en kunt laten staan? De gehele bokspop is weerbestendig. Heerlijk in de buitenlucht (kick)boksen, het kan eindelijk. Voor als je niet verder wilt lezen laten we alvast onze best verkochte boksdummy zien, de RAM Big Bob XL Bokspaal Dummy Bokspop.

Boksdummy / bokspop

Het stootgedeelte van een bokspop of boksdummy heeft de vorm van een menselijk bovenlichaam. In eerste instantie waren deze zwart en een beetje gevormd als een mensenlichaam, tegenwoordig zijn ze er in huidskleur en hebben ze de echte details van een mensenlichaam. Het trainen wordt hierdoor echt heel realistisch en je kunt aandacht geven aan het gericht plaatsen van jouw stoten en trappen. De meeste bokspoppen heten BOB, dat staat voor Boxing Opponent Body. De voet van een boksdummy kun je het beste vullen met zand of fijn grind, hierdoor staat de dummy het stabielst. We bespreken in deze blog een aantal merken die het grootste aandeel in de markt hebben.

De boksdummy van RAM fighting gear

Naast het grote assortiment bokspalen zijn er ook RAM fighting gear boksdummy’s. De RAM BOB verstelbare staande bokspaal dummy heeft een body die je op de gewenste hoogte kunt instellen, dat kan handig zijn wanneer meerdere mensen deze gebruiken. Het nadeel is dat de body, het stootgedeelte, wat kleiner is. Deze bokspop heeft een extra detail in tegenstelling tot de andere dummy’s, hij heeft een opvallend gemeen gezicht, zo wordt jij nog meer gemotiveerd om alles te geven. De RAM BOB XL staande bokspaal dummy is hoger dan de verstelbare dummy en heeft een groter lichaam. De RAM BIG BOB XL staande bokspaal dummy is de ultieme dummy, een groot lichaam en ijzersterk. Alle dummy’s van RAM zijn van hoogwaardige kwaliteit en zeer duurzaam. De body bestaat uit hoogwaardig pu materiaal met aan de buitenkant stevig rubber, hierdoor voelen de dummy’s zeer realistisch aan. De boksdummy’s van RAM fighting gear hebben een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en liggen hierdoor goed op de markt.

Century bokspop

De prijzen van de boksdummy’s van Century liggen net als bij de bokspalen in de hogere prijsklasse. Deze dummy’s zijn vaak ook verstelbaar, met een grote body. Zoals al eerder vermeld kan dat zeker van pas komen, verstelbaar. Een verstelbare boksdummy met een grote body heeft ook een nadeel. Als de dummy op de twee hoogste standen staat wordt het instabieler als je de dummy hoog raakt. Voor kinderen heeft Century ook een speciale bokspop met een kinderlichaam. Century heeft een bekende naam in de vechtsport wereld, daar is de prijs ook naar, dat betekent niet dat deze boksdummy’s ook beter zijn.

Victory Sports BOB boksdummy

Twee soorten boksdummy’s heeft Victory Sports in het assortiment. De Victory Sports Cees Boksdummy Economy en de Victory Sports Cees Boksdummy.

Bruce Lee Dummy

Een boksdummy genaamd Slam Man is van het merk Bruce lee. Een heel ander soort dan de bovengenoemde dummy’s. Een zwart gele bokspop gemaakt van rubber en kunststof. De Slam Man heeft de vorm van een lichaam maar zonder de specifieke kenmerken van een lichaam en is verstelbaar in drie hoogtes. Het unieke van deze dummy is dat in het lichaam en hoofd sensoren en lampjes verwerkt zijn die in contact staan met een computertje. Hiermee kun je een trainingsprogramma instellen en gaan de lampjes knipperen, de kunst is zo snel mogelijk de lampjes te raken. Er zijn meerdere programma’s en niveau’s. Vergeleken met de andere dummy’s is de Slam Man wel minder stabiel, de voet is minder zwaar te vullen. De prijs voor deze boksdummy ligt tussen de 360 en 450 euro. Best veel geld voor wat je krijgt is onze mening.

Tot slot

Zijn boksdummy’s het geld waard? Wij vinden van wel. Als je echt het echte gevoel wilt krijgen dan kun je eigenlijk niet om deze bokspoppen heen. Realistischer dan dit wordt het niet, of je moet altijd de beschikking hebben over een vrijwillig persoon die er van houdt om stoten en klappen op te vangen, maar die zijn wij tot op heden nog niet tegen gekomen 😉

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.
Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Fightplaza gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.