Wanneer mensen aan boksen denken, associëren ze het vaak met een agressieve vechtsport waarbij je blauwe plekken kunt oplopen. Echter, dit is niet helemaal juist. Hoewel boksen nog steeds wordt gezien als een typische mannensport, zijn het niet alleen maar gespierde mannen die deze sport beoefenen. Ook vrouwen kiezen steeds vaker voor boksen, en dat is begrijpelijk. Boksen omvat namelijk veel meer dan alleen het fysieke gevecht. Het is goed voor iedereen, van jong tot oud, van beginner tot gevorderd. Boksen is goed voor lichaam en geest, waarom (kick)boksen zo goed voor je is gaan we je nu vertellen.

Voordelen van (kick)boksen / waarom is het goed voor je ?

Verminderen van stress

Na een drukke dag is er niets zo bevrijdend als al je stress en frustraties van je af te slaan op een bokszak. Je gedachten op nul zetten en gaan. Met een intense training kun je echt je hoofd helemaal leegmaken. Hoe verlichtend is dat wel niet? Regelmatig sporten helpt je om stress beter onder controle te houden, iets wat zeker van pas komt in deze hectische tijden.

Verbeteren van conditie

Wanneer je begint met boksen, zal je snel merken dat je hartslag omhoog gaat. Je blijft voortdurend in beweging, wat bijdraagt aan de geleidelijke verbetering van je conditie. Tijdens het boksen wissel je voortdurend tussen actieve periodes en rustmomenten. Dit type training staat bekend als HIIT (High Intensity Interval Training), omdat je hartslag constant schommelt gedurende de training.

Sterker maken van spieren

Veel mensen denken dat je boksen alleen met je armen doet, echter train je je hele lichaam. Je gebruikt je been- en bilspieren om stabiel te blijven staan, terwijl je ook je schouders, rug en buikspieren traint. Als je gaat (kick)boksen ben je er zeker van dat je een full-body workout krijgt.

Verbranden van calorieën

Door regelmatig bokszaktrainingen te volgen, kun je effectief gewicht verliezen. Je werkt niet alleen aan je conditie, maar bouwt ook spieren op en verbrandt aanzienlijke hoeveelheden calorieën per uur. Hierdoor staat boksen bekend als een van de meest calorieverbrandende sporten. Je blijft je voortdurend in beweging, waardoor je hartslag hoog blijft. Hierdoor verbrand je met een half uur boksen net zoveel calorieën als met een uur wandelen. Bovendien zorgt boksen voor een afterburn-effect, wat betekent dat je zelfs na het sporten nog steeds calorieën verbrandt.

Positief voor het zelfvertrouwen

Sporten an sich draagt aanzienlijk bij aan een positief gevoel van trots en eigenwaarde! Het is een manier om vooruitgang te boeken en jezelf continu te verbeteren. Deze voortgang of verbetering zorgt ook voor een positieve stemming! Boksen geeft je zelfvertrouwen een flinke boost. Je traint met gevechtssituaties, leert je grenzen kennen en ontdekt wat je lichaam allemaal kan. Door te boksen krijg je controle over je eigen lichaam, waardoor je beter weet hoe te handelen als er iets gebeurt.

Meer energie

Als je na een lange werkdag het liefst op de bank ploft met een filmpje, ben je vast niet de enige. Maar zelfs om dit futloze gevoel tegen te gaan, is boksen het perfecte middel. Tijdens het boksen wordt je lichaam tot het uiterste gedreven en maximaal uitgedaagd. Het resultaat hiervan is dat je bloedsomloop gestimuleerd wordt en er meer zuurstof naar je hersenen gaat, wat weer zorgt voor meer energie. Dus als er nog werk op je ligt te wachten, ga dan boksen. Je zult merken dat je daarna een stuk productiever bent!

Totale fitheid

Boksen staat hoog in de ranglijst als het gaat om het verbeteren van je algehele fitheid. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het een van de meest effectieve manieren is om je totale fitheid te vergroten. Het vereist verschillende vaardigheden, zoals uithoudingsvermogen, snelheid, behendigheid, kracht en hand-oog coördinatie. Perfect voor body en mind!

Je kunt er echt niet meer omheen. Nu je al de voordelen van (kick)boksen weet kun je aan de slag. (Kick)boksen is gewoon ontzettend goed en leuk om te doen. Schrijf je in bij een sportschool of schaf een bokszak en bokshandschoenen aan voor thuis en ga het avontuur aan!!!

Best geteste bokszakken

Actie
Topkeus
v.a. 139,95 v.a. 119,90
Topkeus
v.a. 129,90
Topkeus
v.a. 99,90
Actie
Topkeus
v.a. 240,90 v.a. 229,00
Actie
Extra Breed
Oorspronkelijke prijs was: €269,90.Huidige prijs is: €229,00.
Topkeus
v.a. 49,90

Best geteste (kick)bokshandschoenen

Actie
+ Luxe Tas
149,90 119,90
Actie
+ Luxe Tas
Actie
47,90 39,90
Topkeus
Topkeus
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.