Wat doe je aan met (kick)boksen?

De outfit die je draagt tijdens het kickboksen is vooral in het begin niet het allerbelangrijkste. Wat wel belangrijk is dat je je er comfortabel in voelt en je vrij kunt bewegen. Als beginner kun je trainen in een t-shirt met korte broek of een lange trainingsbroek. Let er echter wel op dat je kleding veilig is voor zowel jou als je trainingspartner. Vermijd kleding met uitstekende delen, ritsen of touwtjes waar je in verstrikt kunt raken. Zorg er ook voor dat je kleding niet te los of te strak zit. Bij gewoon boksen kunnen boksschoenen worden gedragen, maar bij kickboksen train je op blote voeten.

Speciale bokskleding

Je kunt ook kiezen om speciale (kick)bokskleding te dragen tijdens het sparren of bokszaktraining, een (kick)boksbroekje of shirt. Deze kledingstukken voelen dunner en lichter aan en zijn gemaakt van materialen die zweet sneller afvoeren, waardoor ze droger en comfortabeler aanvoelen op je huid. Een groot voordeel is ook dat de pasvorm van deze shirts ervoor zorgt dat ze op hun plek blijven zitten, waardoor je niet constant je t-shirt hoeft recht te trekken. De veelgebruikte shirts in vechtsporten worden rashguards genoemd, ze zijn verkrijgbaar met lange of korte mouwen. Deze rashguard shirts zijn speciaal ontwikkeld voor sporten zoals MMA, maar steeds meer kickboksers dragen ze tegenwoordig. De speciale compressietechnologie houdt je spieren warmer, waardoor je beter kunt presteren. Daarnaast beschermen ze je huid tegen schuren en blijven ze perfect op hun plek zitten. Een (kick)boksbroekje heeft vaak een split aan de zijkant zodat je vrij kunt trappen en bewegen.

Draag wat prettig zit

Je kunt natuurlijk dragen wat je wilt zolang het maar prettig en comfortabel zit en je vrij kunt bewegen.

Kickboksbroekjes en rashguards

Actie

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.