Bandages of binnenhandschoenen onder je bokshandschoenen of kickbokshandschoenen dragen is wat ons betreft zeer van belang tijdens het beoefenen van een vechtsport zoals boksen of MMA. Zowel bij zaktraining als bij sparren krijgen je handen en polsen veel te verduren. Daarom is het belangrijk deze te ondersteunen en te verstevigen, dat kan door middel van een binnenhandschoen of boksbandage te dragen. In dit blogbericht leggen we het verschil tussen beide uit zodat jij wat makkelijker de keuze kunt maken of je een boksbandage of een binnenhandschoen wilt gaan dragen.

Waarom binnenhandschoenen of bandages dragen onder je bokshandschoenen?

Alle redenen om een binnenhandschoen of bandage te dragen op een rij: versteviging van de pols, verstevigen van de binnenhand, beschermen van de botjes in je hand, bescherming van de knokkels en als laatste de hygiene. De grootste reden om een boksbandage of binnenhandschoen te gebruiken is omdat het je hand en pols meer bescherming geeft. Je handen en polsen krijgen veel te verduren tijdens een training of wedstrijd, je verstevigt ze door binnenhandschoenen of bandages te dragen. Ook je knokkels en de kleine botjes in je handen krijgen hierdoor extra bescherming. Een ander voordeel is dat door het dragen van binnenhandschoenen of bandages het zweet wordt geabsorbeerd en de binnenkant van de bokshandschoenen droog blijft, zo blijven deze netjes en fris en verleng je de levensduur van je bokshandschoenen.

Waarom gebruik je bandages tijdens het boksen?

Bandages zijn echter de meest essentiële bescherming voor boksers, omdat ze de handen stabiliseren en ondersteunen tijdens het stoten. Met een bandage voor boksen kun je je vingers en duim goed vastzetten en kun je je pols extra stevig inpakken en voorkom je dat de pols naar achteren buigt tijdens het stoten, hierdoor blijft alles goed op zijn plek en zal dit leiden tot minder blessures. Er is wel een nadeel van het dragen van bandages, namelijk dat het inwikkelen van een bandage niet helemaal vanzelf gaat, het kost best wel wat tijd en moeite. We hebben wel een video gemaakt van hoe boksbandages om te doen om je op weg te helpen.

Bandages

Welke lengte bandages voor boksen?

Boksbandages zijn er in 250 cm en 450 cm. De bandage van 250 cm wordt vaak gebruikt door kinderen, dames of heren met kleine handen. Deze maat wordt ook wel onder zakhandschoenen en mma handschoenen gebruikt omdat deze handschoenen vaak wat strakker zitten. De grotere bandage van 450 cm wordt aangeraden voor heren met een normale of grotere hand. Met deze lengte kun je hand goed vastzetten en stevigheid geven.

Waarom gebruik je binnenhandschoenen tijdens het boksen?

Het dragen van binnenhandschoenen onder je bokshandschoenen kan verschillende voordelen hebben. Ten eerste kunnen binnenhandschoenen helpen bij het absorberen van zweet en vocht, waardoor je bokshandschoenen langer schoon blijven en minder snel gaan stinken, hierdoor verleng je de levensduur van je bokshandschoenen. Binnenhandschoenen worden ook veel gebruikt bij groepslessen boksen waar meerdere dezelfde bokshadnschoenen gebruiken, neem je eigen binnenhandschoenen mee en je hebt geen last van andermans zweet, wel zo fris. Naast hygiene zorgen binnenhandschoenen ook voor extra bescherming en ondersteuning van je handen en polsen tijdens het boksen. Er zijn verschillende soorten binnenhandschoenen te krijgen. Op sommige binnenhandschoenen zit gel of foam op de knokkels voor extra bescherming. Ook heb je binnenhandschoenen met een bandage eraan, op deze manier kun je je pols extra vastzetten, deze zijn erg gewild. Binnenhandschoenen kunnen ook helpen om de pasvorm van je bokshandschoenen te verbeteren. Als je bokshandschoenen iets te groot zijn, kunnen binnenhandschoenen helpen om de ruimte op te vullen en ervoor te zorgen dat je handen steviger in de handschoenen zitten. Dit kan helpen om blessures te voorkomen en je stoten krachtiger te maken, omdat je meer controle hebt over je bokshandschoenen. Tot slot heeft een binnenhandschoen nog een ander groot voordeel, namelijk het gemak waarmee je ze aandoet, vooral in tegenstelling met een bandage.

Binnenhandschoenen

Wat is beter? Binnenhandschoenen of bandages?

Om blessurevrij te genieten van je sport, of in ieder geval de kans kleiner te maken, raden we aan een bandage of binnenhandschoen te dragen. Wat voor jou het beste is kan alleen jij weten. Zoals je hebt kunnen lezen geven boksbandages meer stevigheid aan je handen en polsen en bieden daardoor meer bescherming tegen blessures dan binnenhandschoenen. Echter hebben veel mensen weinig trek in het omwikkelen van boksbandages en kiezen voor het gemak van een binnenhandschoen. Dus ja, kies je voor gemak en een beetje bescherming of neem je iets meer moeite met uiteindelijk de maximale bescherming, het is echt aan jou.

Best geteste binnenhandschoenen

Topkeus
Topkeus
22,90

Best geteste boksbandages

Topkeus
Topkeus
22,90
Topkeus

Kom je er niet helemaal uit, heb je vragen, opmerkingen of wil je ons gewoon bedanken, dan kun je altijd even hier bij de veelgestelde vragen kijken, onze klantenservice bellen via 085 888 1015 (ma-vr 10.00-17.00), het contactformulier invullen, ons mailen via info@fightplaza.nl of gewoon een whatsapp sturen.

Wij helpen jou graag!!!

Dit bericht is gepost in Advies. Bookmark de link.